Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallásos vagy, vagy ateista?

Vallásos vagy, vagy ateista?

Figyelt kérdés
Miért? Fejtsd ki bővebben.

2022. febr. 15. 17:52
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
96%
NEm állítja sem azt, hogy van isten, sem azt, hogy nincs, mert egyik sem bizonyítható.
2022. febr. 15. 19:35
 12/48 A kérdező kommentje:
Én szeretném azt hinni, hogy van Isten, legbelül bízom benne, de nem állítom 100 %-osan a létezését.
2022. febr. 15. 19:36
 13/48 Godaime ***** válasza:
94%

3/

Ugyan ezt a hatást akkor is el lehet érni, ha magadban bízol. Vagy Harry Potterben, esetleg egy szemeteskukában. Rengeteg kutatás bizonyítja, hogy nem a hit tárgya a lényeg, hanem maga a hit és a pozitív gondolatok. Nem kötekedni akarok, ez csak egy megjegyzés.

A kérdésre válaszolva, ateista vagyok, mivel semmilyen isten létezésére nem láttam még meggyőző bizonyítékot, de még érvet sem hallottam a hívők részéről amely bizonyítaná a dolgot.

2022. febr. 15. 19:46
 14/48 Tevenyereggyarto ***** válasza:
94%
Agnosztikus ateista vagyok. Nem tagadom ,hogy akár létezhetnek istenek (egy vagy több) de ha megkérdeznék akkor sokkal inkább azt válaszolom ,hogy nem hiszek, mert igazából így is van.
2022. febr. 15. 19:51
 15/48 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen dolgokkal én nem foglalkozom.
2022. febr. 15. 19:55
 16/48 anonim ***** válasza:
93%

A szavazás alapján az ateisták vannak többen, de olyan ez mint amikor állandóan felteszik a kérdést hogy a Fidesz vagy ellenzék támogatója vagy.

Pár tucat ember alapján, aki ide jár, nem sokat fogsz megtudni a népesség nézetéről, főleg hogy itt csak két választási lehetőség volt, amikor legalább 5-10 választ fel lehetett volna tenni ebben a témában. Az agnosztikus és az ateista, meg a vallásos és Isten-hívő se ugyanaz.

A magyarok nem vallásosak, a vallási aktivitás alacsony, de a többség Isten-hívő:

[link]

2022. febr. 15. 20:09
 17/48 Godaime ***** válasza:
84%

71% családi hagyománynak tekinti a katolikus vallást, ez azért sokat elmond. A helyzet az, hogy az átlagember nem is gondolkodik sokat a van-e isten vagy nincs dolgon, egyszerűen elfogadja tényként, mivel ezt tanulta és ezt látja mindenkitől.

Ha valaki azonban beleássa magát a témába és utánanéz más vallások eredeténik is, hamar észrevez egy bizonyos sablont amelyre az egész rendszer épül. Onnan már nincs messze az ateizmushoz vezető út :)

2022. febr. 15. 21:39
 18/48 anonim ***** válasza:
80%

Nagyjából az emberek felének vannak hívő hajlamai, a másik felének ateista.

Beleszól még a nevelés is, mert ha valakit kicsi kora óta hitre neveltek, az 95% hívő lesz.

2022. febr. 15. 23:06
 19/48 anonim ***** válasza:
83%
Nem igazán. Néha segítek templomi dolgokban, vagy plébánián különbféle műszaki stb javításokban de ezt inkább mint szívesség teszem.
2022. febr. 16. 02:58
 20/48 anonim ***** válasza:
7%

"NEm állítja sem azt, hogy van isten, sem azt, hogy nincs, mert egyik sem bizonyítható."

Isten léte "ezer éve" be van bizonyítva.

"71% családi hagyománynak tekinti a katolikus vallást, ez azért sokat elmond"

Azt ugye tudjuk, hogy nem csak a katolikusok a vallásosak? Mert nem úgy tűnik. Katolikuson belül is vannak hívők, de vannak kultúrkatolikusok is. Majd általános iskolában fogod tanulni

"A helyzet az, hogy az átlagember nem is gondolkodik sokat a van-e isten vagy nincs dolgon, egyszerűen elfogadja tényként, mivel ezt tanulta és ezt látja mindenkitől."

Magadból indulsz ki. Te sem gondolkodsz, csak elfogadod azt a marhaságot, hogy van evolúció. A többség nem olyan, mint te, hanem gondolkodik

"hamar észrevez egy bizonyos sablont amelyre az egész rendszer épül. Onnan már nincs messze az ateizmushoz vezető út :)"

És ha ezen a ponton elkezd gondolkodni, onnan már nincs messze Jézus

2022. febr. 16. 09:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!