Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Igaza lehet a zsidó vallású...

Igaza lehet a zsidó vallású filozófus barátomnak hogy Jézus biztos nem volt Isten fia, csak egy próféta?

Figyelt kérdés
Nagyon hosszú logikus elvekkel levetette miért nem lehetett Isten fia Jézus... érdekes volt..
2022. jan. 27. 07:40
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
14%

"Nem kaptam választ a 19. kommentben."

Az is egy válasz, hogy hamis az elvárásod. A lényeg ugyanaz, hogy elbukott az érved.

"Ezt is mindenki úgy értelmezi ahogy akarja."

Ehhez képest az értelmezők 99%-a számára egyértelmű a dolog. Hogy te csakazértis mást akarsz belelátni, mint a nyilvánvaló, az a te szubjektív véleményed, semmi több.

Szóval érvként ez is megbukott.

"A Tízparancsolatnak pont ehhez van köze. Úgy szól az első pontja hogy ne imádj semmit ami a föld jár. Jézus ugye a földön járt így nem imádhatod mert az bálványimádás."

Mivel már ezt is elmagyaráztam korábban, hogy a Biblia alapján Jézus az istenségét maga mögött hagyva jött el emberként, nem is akkor kelett imádni amikor ember volt.

Vagyis háromból nulla.

2022. jan. 28. 14:20
 42/45 anonim ***** válasza:
100%

"Az is egy válasz, hogy hamis az elvárásod. A lényeg ugyanaz, hogy elbukott az érved."

Nem hamis az elvárásom hiszen egyértelműen megállapítható hogy Jézus meg akarta győzni az embereket, arról amit hirdetett. Te viszont azt akarod behazudni hogy Jézus nem akart meggyőzni senkit.

"Ehhez képest az értelmezők 99%-a számára egyértelmű a dolog. Hogy te csakazértis mást akarsz belelátni, mint a nyilvánvaló, az a te szubjektív véleményed, semmi több.

Szóval érvként ez is megbukott."

Jézusnak alig volt követője. Tehát az értelmezők 99%-a nem hitt Jézusnak semmiben sem. Arra sincs semmi bizonyíték hogy az a néhány ember aki követte Jézust, Istennek tekintette.

"Mivel már ezt is elmagyaráztam korábban, hogy a Biblia alapján Jézus az istenségét maga mögött hagyva jött el emberként, nem is akkor kelett imádni amikor ember volt.

Vagyis háromból nulla."

Akkor mutass olyan verset amiben Jézus azt mondja: "most nem vagyok Isten ezért nem kell imádnotok, de ha újra Isten leszek akkor imádjatok" :)))) Nem is értem normális ember hogy hihet ilyesmiben.

2022. jan. 28. 14:59
 43/45 anonim ***** válasza:
14%
Tehát már csak önismétlésre telik? Ez esetben ezt a vitát le is zárhatjuk. A válaszokat megtalálod a 16., 18., 19., 26., 27. és a 34. kommentben.
2022. jan. 28. 15:27
 44/45 anonim ***** válasza:
9%
Tehát a nagy semmit ismételgeted? :)
2022. jan. 28. 16:01
 45/45 anonim ***** válasza:
57%

Ján 9:29 Mi tudjuk, hogy Mózessel beszélt az Isten: erről pedig azt sem tudjuk, honnan való.

Ján 9:30 Felele az ember és monda nekik: Bizony csodálatos az, hogy ti nem tudjátok honnan való, és az én szemeimet megnyitotta.

Ján 9:31 Pedig tudjuk, hogy az Isten nem hallgatja meg a bűnösöket; hanem ha valaki istenfélő, és az ő akaratát cselekszi, azt hallgatja meg.

Ján 9:32 Öröktől fogva nem hallaték, hogy vakon szülöttnek szemeit valaki megnyitotta volna.

Ján 9:33 Ha ez nem Istentől volna, semmit sem cselekedhetnék.

Ján 9:34 Felelének és mondának neki: Te mindenestől bűnben születtél, és te tanítasz minket? És kiveték őt.

Ján 9:35 Meghallá Jézus, hogy kiveték azt; és találkozván vele, monda neki: Hiszel-e te az Isten Fiában?

Ján 9:36 Felele az és monda: Ki az, Uram, hogy higgyek benne?

Ján 9:37 Monda pedig neki Jézus: Láttad is őt, és aki beszél veled, az az.

Ján 9:38 Az pedig monda: Hiszek, Uram. És imádá Őt.

Ján 9:39 És monda Jézus: Ítélet végett jöttem én e világra, hogy akik nem látnak, lássanak; és akik látnak, vakok legyenek.

Látod-látod. Ez az ember nem csak meggyógyult hanem üdvözült is.

2022. jan. 30. 19:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!