Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Igaza lehet a zsidó vallású...

Igaza lehet a zsidó vallású filozófus barátomnak hogy Jézus biztos nem volt Isten fia, csak egy próféta?

Figyelt kérdés
Nagyon hosszú logikus elvekkel levetette miért nem lehetett Isten fia Jézus... érdekes volt..
2022. jan. 27. 07:40
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
2022. jan. 27. 15:42
 12/45 anonim ***** válasza:
16%
Nem egy videót kértem hanem hogy idézd a Bibliából.
2022. jan. 27. 15:59
 13/45 anonim ***** válasza:
25%

"Idéznéd kérlek a Bibliából azt a verset amiben Jézus kijelenti hogy ő Isten vagy azt hogy egyenlő Istennel?"

Már megint? 20 éve mást sem csinálunk. Az aranyhalam, akinek 5 mp-es a rövidtávú memóriája, már fejből tudja ezeket az igéket

Tessék:

30 Az Atya és én egyek vagyunk.”

Aki engem látott, az Atyát is látta.

Én vagyok az út, az igazság és az élet

És a ki engem lát, azt látja, a ki küldött engem.

Nekem adatott minden hatalom a mennyben és a földön

Nem jó cselekedetért kövezünk meg téged, hanem káromlásért, és azért, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat.

Bizony, bizony, mondom néktek, mielőtt Ábrahám lett volna: én vagyok

Itt sem tiltakozott, mikor Tamás Istennek nevezte:

20,27 Azután monda Tamásnak: Hozd ide a te ujjadat és nézd meg az én kezeimet; és hozd ide a te kezedet, és bocsássad az én oldalamba: és ne légy hitetlen, hanem hívő.

20,28 És felele Tamás és monda néki: Én Uram és én Istenem!

20,29 Monda néki Jézus: Mivelhogy láttál engem, Tamás, hittél: boldogok, a kik nem látnak [1 Pét. 1,8.] és hisznek.

Kell még, trollollóóó?

2022. jan. 27. 16:19
 14/45 anonim ***** válasza:
24%
Látom nem értesz magyarul. Azt kértem olyan verset mutass amiben Jézus maga jelenti ki hogy ő Isten, és olyat amiben azt mondja egyenlő Istennel.
2022. jan. 27. 16:46
 15/45 anonim ***** válasza:
78%

"Látom nem értesz magyarul. Azt kértem olyan verset mutass amiben Jézus maga jelenti ki hogy ő Isten, és olyat amiben azt mondja egyenlő Istennel."

Egyébként miért? Egy sofőrnek nem hiszed el hogy sofőr, ha annyit látsz hogy autót vezet, csak ha ő maga kijelenti hogy sofőr?

2022. jan. 27. 16:48
 16/45 anonim ***** válasza:
82%

"Nem egy videót kértem hanem hogy idézd a Bibliából."

A videóban elhangzik több idézet is, de ha ilyen lusta vagy akkor tessék egy pár:

"Mikor pedig láttam őt, leesém az ő lábaihoz, mint egy holt. És reám veté az ő jobbkezét, mondván nékem: Ne félj; én vagyok az Első és az Utolsó, és az Élő; pedig halott valék, és ímé élek örökkön örökké Ámen, és nálam vannak a pokolnak és a halálnak kulcsai." (Jelenések 1:17-18)

Az Első és az Utolsó Isten titulusai. Ha Jézus csak próféta lenne, nem alkalmazna saját magán Isten titulusait.

"Jézus miután látta hitüket, így szólt a gutaütötthöz: „Gyermekem, meg vannak bocsátva vétkeid!”" (Márk 2:5)

Kinek joga megbocsátani a vétkeinket? Istennek. Tehát Jézus nem mondhatta volna ezt, ha csak csak próféta lenne.

"Mikor pedig eljő az Emberfia az ő dicsőségében, és ő vele mind a szent angyalok, akkor beül majd az ő dicsőségének királyiszékébe. És elébe gyűjtetnek mind a népek, és elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől." (Máté 25:31-32)

Ki a végső bíró? Isten. Akkor hogyan bíráskodhat majd Jézus minden nép felett, ha csak próféta lenne?

"Bizony, bizony, mondom néktek, hogy eljön az óra, és az most van, amikor a halottak hallják az Isten Fiának a hangját, és akik meghallották, élni fognak. Mert ahogyan az Atyának van önmagában élete, úgy a Fiúnak is megadta, hogy élete legyen önmagában." (János 5:25-26)

"Jézus ekkor ezt mondta neki: "Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él;" (János 11:25)

Ki támasztja fel a halottakat? Isten. Ha Jézus csak próféta, akkor hogy mondhatta, hogy feltámasztja a halottakat?

2022. jan. 27. 16:52
 17/45 anonim ***** válasza:
33%

"Egyébként miért? Egy sofőrnek nem hiszed el hogy sofőr, ha annyit látsz hogy autót vezet, csak ha ő maga kijelenti hogy sofőr?"

De itt van egy kis gond ezzel. Konkrétan az hogy kb senki nem nézte Jézust Istennek, pedig sok ezren, talán százezren látták személyesen. Igazából követője is alig volt. Sőt, az egyik legrégebbi tanítványa is elárulta. Szerinted az lehetséges hogy Isten eljön személyesen a földre, de senkit nem tud meggyőzni?

2022. jan. 27. 17:41
 18/45 anonim ***** válasza:
41%

16-os, Amiket idéztél sokféleképpen értelmezhetőek. Egyikből sem derül ki egyértelműen hogy Jézus Isten. CSak hogy értsd. Például:

"Jézus ekkor ezt mondta neki: "Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él;" (János 11:25)

"Ki támasztja fel a halottakat? Isten. Ha Jézus csak próféta, akkor hogy mondhatta, hogy feltámasztja a halottakat?"

Nem azt mondja hogy Jézus támasztja fel. Értelmezhető úgy is hogy ha hiszel Jézusban, Jézus tanításában akkor az Ítélet napján élni fogsz, nem kárhozol el stb.

"Jézus miután látta hitüket, így szólt a gutaütötthöz: „Gyermekem, meg vannak bocsátva vétkeid!”" (Márk 2:5)

"Kinek joga megbocsátani a vétkeinket? Istennek. Tehát Jézus nem mondhatta volna ezt, ha csak csak próféta lenne."

Lehet Isten közölte vele hogy xy-nak megbocsát, vagy elmondta neki ha ezt és ezt teszed, meg lesznek bocsátva a bűneid.

"A videóban elhangzik több idézet is, de ha ilyen lusta vagy akkor tessék egy pár"

De én nem ezt kértem. Olyan verset kértem amiben Jézus kijelenti hogy "Isten vagyok, imádjatok". És olyat amiben azt mondja egyenlő Istennel.

2022. jan. 27. 17:48
 19/45 anonim ***** válasza:
94%

"Szerinted az lehetséges hogy Isten eljön személyesen a földre, de senkit nem tud meggyőzni?"

A Bibliát olvasva soha egyetlen egy helyen sem ír olyasmit, hogy Jézus ilyesmiről akart volna győzködni bárkit is. Szóval pojt ugyanúgy lehetséges, mint hogy Istennek sosem sikerült még beindítania egy Ferrarit. Mivel hogy soha nem is próbálkozott ilyesmivel.

2022. jan. 27. 18:28
 20/45 BGB ***** válasza:
53%

Jézus módszere nem az volt, hogy kürtölte és állította magáról, hogy ő a messiás vagy Isten Fia, mint oly sok önjelölt megtévesztőnek, hanem mivel ő valóban az volt megengedhette, hogy azt mondja a követőinek Gyertek nézzétek meg mit teszek és mit tanítok és jöjjetek rá magatoktól ki lehetek én. Mondani képzelni magáról bárki bármit mondhat.

A tanítványok akik látták, hogy ha Jézus egy szavára a viharos tenger lecsendesedik, a halott kijön a sírból a vak szeme megnyílik fokozatosan jutottak a felismerésre ki is van velük valójában.

Mikor pedig Jézus Cézárea Filippi környékére méne, megkérdé tanítványait, mondván: Engemet, embernek Fiát, kinek mondanak az emberek? >>

Máté 16:14 Ők pedig mondának: Némelyek Keresztelő Jánosnak, mások Illésnek; némelyek pedig Jeremiásnak, vagy egynek a próféták közül. >>

Máté 16:15 Monda nekik: Ti pedig kinek mondotok engem? >>

Máté 16:16 Simon Péter pedig felelvén, monda: Te vagy a Krisztus, az élő Istennek Fia. >>

Máté 16:17 És felelvén Jézus, monda neki: Boldog vagy Simon, Jónának fia, mert nem test és vér jelentette ezt meg neked, hanem az én mennyei Atyám

Tehát mint láthatod Jézus megerősíti sőt azt állítja maga az Isten jelentette ki ezt a titkot Péternek

# És olyat amiben azt mondja egyenlő Istennel.

Az egyenlő nem azt jelenti, hogy ugyanaz. Mint kiderül mikor Jézus közelgő halálára készíti fel tanítványait

Monda neki Filep: Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, és elég nekünk! >>

Ján 14:9 Monda neki Jézus: Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? aki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nekünk az Atyát? >>

Ján 14:28 Hallottátok, hogy én azt mondtam nektek: Elmegyek, és eljövök hozzátok. Ha szeretnétek engem, örvendeznétek, hogy azt mondtam: Elmegyek az Atyához; mert az én Atyám nagyobb nálamnál.

2022. jan. 27. 19:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!