Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Igaza lehet a zsidó vallású...

Igaza lehet a zsidó vallású filozófus barátomnak hogy Jézus biztos nem volt Isten fia, csak egy próféta?

Figyelt kérdés
Nagyon hosszú logikus elvekkel levetette miért nem lehetett Isten fia Jézus... érdekes volt..
2022. jan. 27. 07:40
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
4%

"És valahogy mindegyik pont arról szól, amikor Jézus emberként volt köztünk. Csak épp a Biblia ezt is pontosan így írja, hogy istenségét hagyta maga mögött amíg eljött emberként. Filippi 2:6-8."

Ha Jézus emberként volt jelen, mindenki embernek nézte, és Jézus soha nem is állította magáról hogy Isten, akkor ti keresztények mégis miért imádjátok istenkét Jézust?

2022. jan. 28. 10:37
 32/45 anonim ***** válasza:
4%

"A földön az időben az Istenszülö hordta ki nekünk. Ne kelljen mondjam ki az Istenszülö."

Mi az hogy istenszülő? Egy ember megszüli Istent? Te magadnál vagy?

2022. jan. 28. 10:39
 33/45 anonim ***** válasza:
0%
Bárki keresztény református elismeri mint ahogy én elismerem és elhiszem. Jézus Isten. Emberként lejött közénk. Mária hordta ki és azért Istenszülö. Tessék egy kis ortodoxiat olvasni. Aki elolvassa elhiszi.
2022. jan. 28. 10:59
 34/45 anonim ***** válasza:
74%

"Tehát azzal a céllal érkezett hogy meggyőzze az embereket."

Csak épp nem olyasmiről, amit te akartál a szájába adni.

"Ha Jézus emberként volt jelen, mindenki embernek nézte, és Jézus soha nem is állította magáról hogy Isten, akkor ti keresztények mégis miért imádjátok istenkét Jézust?"

Mivel a Biblia számtalan helyen istennel azonosítja őt. Konkrétan a földi tartózkodását kivéve minden más időben mint isten, van róla szó.

2022. jan. 28. 12:20
 35/45 anonim ***** válasza:
13%

"Bárki keresztény református elismeri mint ahogy én elismerem és elhiszem. Jézus Isten. Emberként lejött közénk. Mária hordta ki és azért Istenszülö. Tessék egy kis ortodoxiat olvasni. Aki elolvassa elhiszi."

És az nem zavar hogy Jézus sosem mondott olyat hogy ő Isten, aki látta személyesen, nem nézte Istennek és egy rakás Bibliai vers kizárja az istenségét?

2022. jan. 28. 12:58
 36/45 anonim ***** válasza:
68%

"Csak épp nem olyasmiről, amit te akartál a szájába adni."

Ti keresztények akartok a szájába adni olyasmit amit Jézus sosem mondott. Egyetlen egy olyan verset nem tudtok mutatni amiben Jézus kijelenti hogy ő Isten.

"Mivel a Biblia számtalan helyen istennel azonosítja őt. Konkrétan a földi tartózkodását kivéve minden más időben mint isten, van róla szó."

Nincs szó ilyenről a Bibliában. Néhány olyan verset tudtok felmutatni amit sokféleképpen lehet értelmezni, és van egy eset amikor Tamás nevezi Istennek és ennyi. Az általam idézett tengernyi vers pedig minden esetben kizárja Jézus istenségét, nem csak amig itt volt a földön.

2022. jan. 28. 13:31
 37/45 anonim ***** válasza:
66%

"Ti keresztények akartok a szájába adni olyasmit amit Jézus sosem mondott"

Sehol nem tett senki ilyesmit.

"Nincs szó ilyenről a Bibliában."

Csak pár tucatnyi helyen... olvasd el például János evangéliumának első fejezetét, konkrétan erről szól!

2022. jan. 28. 13:40
 38/45 anonim ***** válasza:
84%

"Sehol nem tett senki ilyesmit."

Akkor mutasd meg hol jelenti ki magáról Jézus hogy Isten és hol kéri hogy imádják őt.

"Csak pár tucatnyi helyen... olvasd el például János evangéliumának első fejezetét, konkrétan erről szól!"

Ahogy mondtam sokféleképpen értelmezhető verseket tudtok csak felmutatni meg egy olyan verset ahol más nevezi Jézust Istennek. Jézus istensége már a Tízparancsolatnál is megbukik.

2022. jan. 28. 13:53
 39/45 anonim ***** válasza:
14%

"Akkor mutasd meg hol jelenti ki magáról Jézus hogy Isten és hol kéri hogy imádják őt."

Erre már a 19. kommentben választ kaptál.

"Ahogy mondtam sokféleképpen értelmezhető verseket tudtok csak felmutatni"

Pont egy elég egyértelmű leírást mutattam. Kezdetben volt az Ige, és az Ige az Isten, és az Ige testté lett. Ez elég egyértelműen Jézusról szól.

"Jézus istensége már a Tízparancsolatnál is megbukik."

A Tízparancsolatnak konkrétan még köze sincs ehhez.

2022. jan. 28. 14:00
 40/45 anonim ***** válasza:
100%

Nem kaptam választ a 19. kommentben.

"Pont egy elég egyértelmű leírást mutattam. Kezdetben volt az Ige, és az Ige az Isten, és az Ige testté lett. Ez elég egyértelműen Jézusról szól."

Ezt is mindenki úgy értelmezi ahogy akarja.

"A Tízparancsolatnak konkrétan még köze sincs ehhez."

A Tízparancsolatnak pont ehhez van köze. Úgy szól az első pontja hogy ne imádj semmit ami a föld jár. Jézus ugye a földön járt így nem imádhatod mert az bálványimádás.

2022. jan. 28. 14:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!