Igaza lehet a zsidó vallású filozófus barátomnak hogy Jézus biztos nem volt Isten fia, csak egy próféta?
"Értelmezhető úgy is hogy ha hiszel Jézusban, Jézus tanításában akkor az Ítélet napján élni fogsz, nem kárhozol el stb."
Iszlám hivő barátunk! Ez nem a Korán. A Bibliának vannak irásmagyarázati elvei: "az Írás többszörös értelmének az elve, főként pedig az allegorikus értelmezés nyit utat az írásmagyarázatban az önkénynek és teszi lehetővé, hogy az írásmagyarázó a saját elképzeléseit magyarázza bele az Írásba, saját gondolatait pedig úgy tüntesse fel, mint az Írás tanítását. Mivel így végeredményben az Írás többszörös értelmét feltételező írásmagyarázati módszer a hamis tanítások becsempészésének egyik legveszedelmesebb forrása, azért hangsúlyozták a reformátorok olyan nyomatékkal a szó szerinti értelem jelentőségét."
" Ha valaki hallja az igét a mennyek országáról, de nem érti, eljön a Gonosz, és kikapja azt, ami annak szívébe vettetett."
" „Az Írás fel nem bontható.” (Jn 10,35) Ez azt jelenti, hogy ha különösnek hat vagy nehezen érthető is egy ige, mégis igazság, mivelhogy Isten beszéde, ezért ne próbálja úgy feloldani az ember a megértés nehézségét, hogy „felbontja” az igét, azaz belevisz valami emberit, amivel eltereli az értelmét.... – Jézus saját példaadásával alapozta meg azt az elvet, hogy a legkisebb részletet, a szavak pontos értelmét is figyelembe kell venni egy-egy ige megértéséhez. Az előbbiekben idéztük Mt 22,43-at, amellyel kapcsolatban Jézus arra hívta fel a figyelmet, hogy Dávid „Urának” nevezi a Messiást, amiből egyértelműen következik, hogy több, mint a fia. Továbbá az Úr szól itt Dávid Urához, vagyis két Úrról van szó, ami az isteni háromság valóságának megértéséhez nyújt segítséget."
"A Bibliát olvasva soha egyetlen egy helyen sem ír olyasmit, hogy Jézus ilyesmiről akart volna győzködni bárkit is. Szóval pojt ugyanúgy lehetséges, mint hogy Istennek sosem sikerült még beindítania egy Ferrarit. Mivel hogy soha nem is próbálkozott ilyesmivel."
Ez egyrészt nem igaz, mert Jézus meg akarta győzni az embereket. Ezért járta a vidéket és prédikált az embereknek. Másrészt ha azt mondod nem akarta meggyőzni az embereket, honnan tudod hogy Jézus maga Isten?
"Jézus módszere nem az volt, hogy kürtölte és állította magáról, hogy ő a messiás vagy Isten Fia, mint oly sok önjelölt megtévesztőnek, hanem mivel ő valóban az volt megengedhette, hogy azt mondja a követőinek Gyertek nézzétek meg mit teszek és mit tanítok és jöjjetek rá magatoktól ki lehetek én. Mondani képzelni magáról bárki bármit mondhat."
Ez marhaság. Ha valaki állít valamit és tömegekhez szól, az az első hogy bemutatkozik. Ha valaki odajön hozzám prédikálva, nyilván megkérdezem ki ő, honnan jött, kit képvisel. Meg nem is jött, hiszen senkinek nem esett le hogy Jézus Isten, sőt alig volt követője.
"A tanítványok akik látták, hogy ha Jézus egy szavára a viharos tenger lecsendesedik, a halott kijön a sírból a vak szeme megnyílik fokozatosan jutottak a felismerésre ki is van velük valójában."
Ezt egy próféta is megtehette. Júdás pedig elárulta filérekért. Nyiván nem teszi ha azt látta volna hogy Jézus Isten.
"Tehát mint láthatod Jézus megerősíti sőt azt állítja maga az Isten jelentette ki ezt a titkot Péternek"
Péter annyit mond hogy Jézus Iseten fia. Az Isten fia kifejezés nem szó szerint értendő. Másokra is használja a Biblia.
"Továbbá az Úr szól itt Dávid Urához, vagyis két Úrról van szó, ami az isteni háromság valóságának megértéséhez nyújt segítséget."
Mutatok neked egy rakás Bibliai verset ami kizárja Jézus Istenségét:
-Jézus nem magától szólt, tehát nem lehet Isten:
János 14:10 Azokat a beszédeket, amelyeket én mondok nektek, nem önmagamtól mondom
-Jézust küldték, tehát nem lehet Isten, de egy prófétára illik hogy Isten küldte
János 15:21 De mindezt az én nevemért teszik veletek, mert nem ismerik azt, aki elküldött engem.
- Jézus nem magától szólt, küldték és meg lett neki mondva mit mondjon. Ez egy próféta leírása.
János 7:15-16. És csodálkozának a zsidók, mondván: Mimódon tudja ez az írásokat, holott nem tanulta?! Felele nékik Jézus és monda: Az én tudományom nem az enyém, hanem azé, a ki küldött engem.
- Jézusnak is az Úr az Istene, így nyilván ő nem lehet Isten és megbízta ahogy egy perófétát
János 17:3-4 Halljad Izráel: Az Úr, a mi Istenünk egy Úr. Én dicsőítettelek téged e földön: elvégeztem a munkát, a melyet reám bíztál, hogy végezzem azt.
-Jézus megkülönbözteti magát Istentől így ő nem lehet Isten
János 14:1 "Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem.
- Azt mondja Jézus egy az Isten, aki elküldte őt, így világos hogy Jézus nem Isten
János 17:3 Az pedig az örök élet, hogy ismernek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél, a Jézus Krisztust.
-Jézusnak Isten adta át az üzenetet, ahogy a prófétáknak
János 8:40 De ti meg akartok engem ölni, olyan valakit, aki azt az igazságot hirdettem nektek, amelyet az Istentől hallottam: Ábrahám ezt nem tette volna.
-Jézus maga mondja hog Isten akaratát tette, így ő nem lehet Isten
János 6:38 mert nem azért szálltam le a mennyből, hogy a magam akaratát tegyem, hanem hogy annak az akaratát, aki elküldött engem.
- Jézust többször is prófétának nevezik az emberek
János 4:19 Az asszony ekkor így felelt: "Uram, látom, hogy próféta vagy.
-Jézus azt mondja az Atya nagyobb nála tehát nem egyenlőek és Jézus nem Isten.
János 14:28 Ha szeretnétek engem, örülnétek, hogy elmegyek az Atyához, mert az Atya nagyobb nálam.
-Jézus önmagától nem tehetett semmit ahogy egy próféta
János 5:19 Megszólalt tehát Jézus, és ezeket mondta nekik: "Bizony, bizony, mondom néktek: a Fiú önmagától semmit sem tehet,
Jézus Istent szolgálta aki ki lett választva ahogy a próféták.
Máté 12:18 "Íme, az én szolgám, akit kiválasztottam,
-Itt emberfiának nevezik Jézust aki Istent dicsőíti
Máté 16:27 Mert eljön az Emberfia Atyja dicsőségében
-A Sátán felajánja neki a földi javakat, tehát Jézus nem lehet Isten és Jézus mondja hogy csak Istent imádd.
Máté 4:8-10 Ismét vivé őt az ördög egy igen magas hegyre, és megmutatá néki a világ minden országát és azok dicsőségét, És monda néki: Mindezeket néked adom, ha leborulva imádsz engem. Ekkor monda néki Jézus: Eredj el Sátán, mert meg van írva: Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak néki szolgálj.
És még sok vers van. Láthatod hogy Jézus istensége egyértelműen kizárható a Biblia alapján.
“Olyan verset kértem amiben Jézus kijelenti hogy "Isten vagyok, imádjatok"”
Ugye nem az itteni hírhedt muszlim troll vagy?
"Ez egyrészt nem igaz, mert Jézus meg akarta győzni az embereket"
Na mutass egy verset amiben Jézus arról győzködi az embereket, hogy ő isten, vagy ne hazudozz!
"Mutatok neked egy rakás Bibliai verset ami kizárja Jézus Istenségét"
És valahogy mindegyik pont arról szól, amikor Jézus emberként volt köztünk. Csak épp a Biblia ezt is pontosan így írja, hogy istenségét hagyta maga mögött amíg eljött emberként. Filippi 2:6-8.
"Na mutass egy verset amiben Jézus arról győzködi az embereket, hogy ő isten, vagy ne hazudozz!"
Szóval sem mondtam hogy Jézus istenségéről győzködte az embereket. Pont azt mondom hogy sosem mondott ilyet. Azt viszont tény hogy Jézus győzködte az embereket az egyistenhitről például. Tehát azzal a céllal érkezett hogy meggyőzze az embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!