Nem szoktátok unni a katolikus miséket? Ha unom nem teljesen felesleges részt venni rajta?
Na, én ezt a részt különösen utálom.
De nem is megyek be énekelni velük.
Kedves Anjutca!
A következőket írod a katolikus szentmisével kapcsolatban:
"Ünnepekkor lehet van éneklés azt nem tudom. Én hétköznap délutánonként jártam és a kántor énekelt, a nép csak dunnyogott. Volt aki olyan rossz hangon dünnyogött hogy na."
Előző szavaidból azt véltem felfedezni, hogy nem a római katolikus vallást gyakorlod. Ebben az esetben mit keresel egy katolikus szentmisén, ámbár nem vagyunk elutasítóak a más vallást gyakorlók iránt. Azonban azt, hogy ítélkezz olyan rituálék felett, amelyről fogalmad sincs, visszautasítom.
De, ha már itt tartunk, Isten nem aszerint ítéli meg az embereket, hogy ki milyen oktávon, vagy hangterjedelemben tudja elénekelni a szentmisei énekeket.
Ezt írod Te:
"Otthon mikor a tévében nézem a pap után is énekelni szoktam hangosan és majdnem úgy kiéneklem.a dallamot."
Ezek ismeretében egy javaslatom van, jelentkezz az X-Faktor-ba!!!!
Há prédikál oszt szépen mondja. Érthetően beszél és röviden. És azok a miseszöveg is érdekesek hogy mindig ugyanúgy mondja és ugyanúgy felelsz rá. Én nem tudnám megunni. Pont az a jó hogy ugyanaz a szöveg és a felelet. Azt szeretem amikor énekelni kell a miseszoveget illetve fejelni utána meg a Niceai Hiszekeggyet és a Miatyánkot. Nem tudom mit lehet rajta unni. Esetleg ha hosszan beszél a pap.
Én a halálos ( mikor valakit eltemették és misét ker a lelki udvere csak én így nevezem) miséjét utálom mert akkor nem prédikál a pap hanem van az áldozás. De Eőre azt nem tudom hogy lesz. Megtanultam hogy ha lila ruhában van a pap akkor halálos mise van, ha zöldbe akkor rendes.
"halálos mise"=>gyászmise.
Én nagyon unom mindig ugyanazt hallgatni.
De azt értem, hogy egy hívőnek ez kell.
"(sok hívő főleg öreg alszik rajta) akkor minek megy, mi értelme ennek"
Mert nem értik.. Ahogy szerintem te se nagyon, mert akkor nem unnád.
Nekem felemelő a szentmise, semmi unalmas nincs benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!