Nem szoktátok unni a katolikus miséket? Ha unom nem teljesen felesleges részt venni rajta?
De akkor miért jársz, ha únod?
Amúgy lehet figyelni is, és megjegyezni a magvas gondolatokat, pl. a prédikációból...
Nem kell odamenni.
Vagy hátulra kell ülni, és ha meguntad, szépen kisétálsz.
Volt olyan hogy úgy éreztem nem bírok lelkileg ottlenni.
De alapvetően a szentmise nem szórakoztatásra való, hanem az Istennel való kapcsolatra. Mindig van kiért imádkozni közben vagy hálát adni.
Én nagyon szeretem a katolikus szertartások állandó enekeit is.
Mi a francot lehet unni rajta? Egy református mise sokkal rosszabb mert ott szövegek.1 órát a pap és mire a közepére ér nem tudod hol is kezdte el. Keresztény kálvinistaként mondom.
A Szentmisenek van egy kötött szövege és azt nem lehet megunni. Egy idő után megtanulja az ember és a pappal mondja eggyütt. Az ortodox az még jobb mert ott többet kell mondani. Az az igazi mikor mondod a pap után még a pappal halkan nem ha ülsz 1vorat és hallgatsz meg éneklés a zsoltárokat amit elnyom az orgona és nem hallod. Katolikusoknal nincs zsoltár. Én az átváltoztatás szöveget megtanultam magyarul meg románul is az orrodoxoknál és a templomban nem de ha itthon hallgatom akor mindig hangosan mondom a pappal.
#8. "Katolikusoknal nincs zsoltár."
Ezt mire érted? Nincsen zsoltár éneklése? De van! Minden egyes szentmisén, és minden szentmisén más zsoltáréneket énekelnek, függően attól, hogy a Krisztus születésének időpontjához viszonyítva az év mely időszakában járnak.
Jómagam sok éve már nem veszek részt szentmisén, de nem azért, mert unnám azt.
Ha nem tud feltöltődéssel szolgálni a szentmisén való részvétel, akkor ne menj oda!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!