Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Léteznek ateista szekták?

Léteznek ateista szekták?

Figyelt kérdés

2022. jan. 11. 09:56
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
0%
Minecraft-osok
2022. jan. 11. 15:59
 12/40 anonim ***** válasza:
0%

azért ne akarjunk bemagyarázni hogy az ateista csak is a keresztény isten ellen van! tudjunk hogy itt gyakorin ezt jelenti de ettől még nem ez az igazi jelentése hanem a spirituális világ és azon isteneik-lényei tagadása!

az ateista a spirituális dolgokat is elutasítja mert nincs lélekvándorlás sem pedig nirvana!

2022. jan. 11. 16:14
 13/40 anonim ***** válasza:
72%

Én nem tehetek róla, hogy hiányos tudásod miatt fogalmi zavarban szenvedsz.

Az ateista szó annyit jelent, hogy tagadja Isten létét, illetve tágabb értelmezésben az istenek létét is. Semmi többet. Vannak olyan ateisták, akik például jósokhoz mennek.

2022. jan. 11. 16:28
 14/40 anonim ***** válasza:
17%
Igen, jósokhoz menő ateisták sokan vannak. Rengeteg ilyet ismerek, sőt buddha szobrot vásárló ateisták is vannak, mert az mondják arról "olyan cuki, illik a lakásomba"
2022. jan. 11. 16:30
 15/40 anonim ***** válasza:
23%
Marxizmus-leninizmus, Sztálinizmus, Maoizmus, anarchizmus.
2022. jan. 11. 19:38
 16/40 anonim ***** válasza:
38%

Igen, ez valóban így van, de ez szerintem szerencsétlen szétválasztás.

Én úgy választanám el az embereket, hogy hívő - nem hívő.

Az ateisták a nem hívők, és az ezotériahívők IS a hívők közé tartoznának.

Ez már csak azért is értelmesebb lenne, mert ha egy kicsit megkapargatjuk, akkor rendszerint kiderül, hogy az ilyen ezotériahívő azért hisz egy intelligens felső erőben - ha másban nem, akkor sorsban - és az bizony egy isten, akárhogy is nézzük.

2022. jan. 11. 20:03
 17/40 anonim ***** válasza:
43%
Ki a francot érdekel, hogy te miként választanád szét? Van egy szó, ateista, azt jelenti, hogy istentagadó, vagy szorosabb értelemben istentelen (a fosztóképző miatt, nem pejoratív értelemben). Holnap a széket is asztalnak fogod nevezni, mert jobban beleillik a narratívádba?
2022. jan. 11. 23:09
 18/40 anonim ***** válasza:
58%

Nem fogom, elfogadom ezt a felosztást.

Ellentétben sok hívővel, aki mindenáron arra akar kilyukadni, hogy az ateisták is hívők, az ateizmus is vallás, vagy ha nem, akkor legalábbis olyan, MINTHA az lenne.

Holott ez egyik sem igaz.

Én csak leírtam, hogy ez szerintem szerencsétlen felosztás, jobb lenne az, amit mondtam.

Ja, és az ateisták 90%-a NEM istentagadó.

Sem szorosabb, sem lazább értelemben.

2022. jan. 11. 23:13
 19/40 anonim ***** válasza:
75%

Amúgy ahhoz, hogy egy ilyen szekta létezzen, MINIMUM az kellene, hogy ateisták az ateizmus miatt gyűljenek össze, erről beszélgessenek, vagy akár ezzel kapcsolatban cselekedjenek valamit, mondjuk béreljenek egy helyet erre, stb.

De ilyen nincsen, az ateizmusról pedig 2 percet se lehet beszélni.

Ha van téma, az legfeljebb a hívők lehet, és hogy hogyan rongálják az ateisták életét.

De akkor ez már nem az ateizmusról szól, hanem a hívőkről!

2022. jan. 11. 23:41
 20/40 anonim ***** válasza:
34%

"Amúgy ahhoz, hogy egy ilyen szekta létezzen, MINIMUM az kellene, hogy ateisták az ateizmus miatt gyűljenek össze, erről beszélgessenek, vagy akár ezzel kapcsolatban cselekedjenek valamit, mondjuk béreljenek egy helyet erre, stb."

Ennek a Dawkins által képviselt mozgalom eleget tesz, de igaz volt a francia forradalom illetve kommunista rezsimek idején is.

"Ha van téma, az legfeljebb a hívők lehet, és hogy hogyan rongálják az ateisták életét.

De akkor ez már nem az ateizmusról szól, hanem a hívőkről!"

Ez éppenhogy a szektás viselkedés ismérve, ugyanis minden szekta alapja az ellenségkép, minden szekta önmeghatározása azon alapul, hogy hova nem tartoznak. Az ellenségből, a szembenállásból meríti minden szekta a létjogosultságát, a szektára a szembenálló miatt van szükség.

2022. jan. 12. 00:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!