A püspöki kar dönthet Isten nevében, ha igen mi alapján?
Beszéltem egy katolikus pappal. Mondtam neki hogy nem járok templomba a járvány miatt. Erre mondta hogy így lelki üdvösségemmel játszok, mert a Szent mise mulasztása halálos bűn.
Erre mondtam neki de hogy egy éve úgy tudom nem volt muszáj... erre azt mondta hogy akkor a püspöki kar úgy döntött hogy nem kell, de most már nincs ilyen engedmény így bűn...
Vajon ilyenekről dönthet ember, püspök? Tehát ha úgy ítélik meg hogy veszélyes menni templomba akkor nem bűn Isten előtt, de ha úgy döntenek hogy már kell menni templomba és nem megyek akkor már pokolra kerülhetek..

"Tehát szerinted a püspöki karnak azt kellett volna mondani, hogy a járvány legsúlyosabb időszakában is menjenek az emberek közösségbe?"
Magyarázd már el légyszi, hogyan jutottál erre a következtetésre.

"Elég egyszerű, láthatóan szúrta a szemed a püspöki kar ezen döntése."
Az én szememet az szúrja, amikor emberek Isten nevében tesznek kinyilatkoztatásokat.
És az is szúrja a szemem, amikor mások meg akarják mondani, hogy szerintük mi szúrja a szemem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!