Ha Isten "létezne", akkor miért élhet az egyik ember teljes életet, másik meg nyomorbadöntve szenved értelmi és testi fogyatékosságtól és nem élvezeti a nap fényt tanulást... Stb Isten élvezi nézni a szenvedést?
Itt a Bibliai Jézus letezését vitatom, mert szerintem a történelmi és Bibliai Jézus nem ugyanaz a személy Gondolom ebben nem tévedtem, ugye?
A Bibliai Jézus akit Judás elárult és Keresztre feszítették és feltámadt csak egy álszent mese! Sőt valókat se gyógyított sárral és nem küldte el mégfurodni egy tóhoz aztán látni kezdett stb
A vallás egy hatalmas üzleti fogás amivel még a királyok fölé is tudtak emelkedni.
Ennyire egyszerű a dolog, nem a semmiért üldözték a tudósokat akik esetleg megmagyarázták volna a dolgokat, mert egyszerűen veszélyeztették azt a pozíciót ahol voltak.
Kérdező.
Te milyen választ adnál magadnak?
Ez több kérdés.
Az első kérdésedre milyen választ szeretnél? Bibliait, (Miért engedi Isten a szenvedést?) vagy materialistát, -evolúció elméleti-?
Újabb konyhai kísérlet a "nincs isten" teória bizonyítására?
Érdemes lenne előbb filozófiát tanulnod, kedves Kérdező, hogy jobban tisztába jöjj az elme, az észlelet, a gondolkodás dilemmáival, és majd azután lesz érdemes istenről elmélkedni. No offense, a kérdés fontos, de a matekot sem az integrálszámítással kezdjük. :)
ma 07:45
Nagyon materiálisan gondolkodsz, de megértem, nem könnyű átállni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!