Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten "létezne", akkor...

Ha Isten "létezne", akkor miért élhet az egyik ember teljes életet, másik meg nyomorbadöntve szenved értelmi és testi fogyatékosságtól és nem élvezeti a nap fényt tanulást... Stb Isten élvezi nézni a szenvedést?

Figyelt kérdés
Annak ellenére, hogy olvastam Bibliát, inkább az irracionális vallásokat ráhagyom másra, jó?

#Újszövetség #Bibliai Jézus
2021. dec. 7. 01:49
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
58%
Mindenkinek meg van a kereszte. Annak is meg van aki látszólag egészséges, boldog életet él. A földi élet azért van tele nehézségekkel mert az emberek bűnösök, egoisták és nem viselik a keresztüket ezért vagyunk itt a földön és nem a mennyben. De ha te ezt megteszed és törekedsz a tisztaságra, akkor életed végén egy jobb helyre kerülhetsz.
2021. dec. 7. 18:42
 32/37 anonim ***** válasza:
45%

A kérdésedre a hivatalos válasz ez: A nagyobb jó érdekében, természetesen.

Továbbá:

3„Boldogok a lélekben szegények, mert övék a mennyek országa. 4Boldogok, akik szomorúak, mert majd megvigasztalják őket. 5Boldogok a szelídek, mert övék lesz a föld. 6Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot, mert majd eltelnek vele. 7Boldogok az irgalmasok, mert majd nekik is irgalmaznak. 8Boldogok a tiszta szívűek, mert meglátják az Istent. 9Boldogok a békességben élők, mert Isten fiainak hívják majd őket. 10Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa. 11Boldogok vagytok, ha miattam gyaláznak és üldöznek benneteket és hazudozva minden rosszat rátok fognak énmiattam. 12Örüljetek és ujjongjatok, mert nagy lesz a mennyben a jutalmatok! Így üldözték előttetek a prófétákat is.

2021. dec. 7. 19:13
 33/37 anonim ***** válasza:
88%

Viszont az értelmi fogyatékosoknak nagy a szívük, tudnak ők szeretni.

18 1Abban az időben történt, hogy odamentek Jézushoz a tanítványok és megkérdezték tőle: „Ki a legnagyobb a mennyek országában?” 2Odahívott egy gyereket, közéjük állította, 3s azt mondta: „Bizony mondom nektek, ha nem változtok meg, s nem lesztek olyanok, mint a gyerekek, nem mentek be a mennyek országába. 4Aki tehát megalázza magát, mint ez a gyerek, az a legnagyobb a mennyek országában. 5Aki befogad egy ilyen gyereket a nevemben, engem fogad be. 6De aki megbotránkoztat csak egyet is ezek közül a kicsik közül, akik hisznek bennem, jobban járna, ha malomkövet kötnének a nyakába és a tenger fenekére vetnék.

2021. dec. 7. 19:16
 34/37 anonim ***** válasza:
94%

Én azt tartom, hogy nagyobb hívők, akik testi fogyatékossággal rendelkeznek. Én pl. majdnem vakon születtem, de valahogy fel tudták javítani a szemem +3 és +2-re. ezen kívül minden bajom van, allergiás mindenre, napérzékeny, sokat csúfolnak emberek, stb. De valahogy szerintem nagyobb hitem van mint az átlag. Úgy látom, hogy akik pl. makk egészségesek és gazdagok is, pökhendiek és leszarnak mindenkit, magabiztosak, káromlóak, beképzeltek.

Van egy süket barátom, ő is nagyon rendes, igazmondó ember, nagyon szeretem lelkileg, kár hogy nem olyan jó ember mindenki a Földön.

2021. dec. 7. 22:12
 35/37 anonim ***** válasza:
64%
#24 homoszexualitas bűn?
2021. dec. 9. 08:27
 36/37 A kérdező kommentje:
Nem az! Utolsó! Igen a Biblia szerint az öngyilkosság bűn! És az nem, hogy Isten kiket ölt halomra?
2021. dec. 9. 23:30
 37/37 anonim ***** válasza:
Bocs 34 esnek szantam
2021. dec. 9. 23:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!