Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten megszegte a saját...

Isten megszegte a saját parancsát?

Figyelt kérdés
A Tízparancsolatban ugye van egy olyan pont, hogy ne kívánd meg más feleségét. Jézus meg akkor fogant amikor Mária és József már együtt voltak. Akkor gyakorlatilag Isten megszegte a saját parancsát?
2010. szept. 5. 01:20
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Az első tízparancsolat két tábláját Mózes hozta le Istentől a Sinai hegyről és összetörte (Mózes II./32/19.) majd kért tőle másodikat (Mózes II./34/28.).

Sehol sem írják a Bibliában, hogy a második táblák azonosak voltak az elsőkkel - a mai napig nem tudjuk, hogy Isten azonos parancsot adott, vagy mást. Gyakorlatilag a 2. kiadást használjuk.

Nos ebben benne van amit írsz. Előttem többen leírták, hogy Istennek mindent szabad - valóban: rabszolga sorsban tartja az embert, ha a hitet követem. Engedelmeskedni kell vakon, ellenszegülés nélkül, és akkor nem könyörületes, nem szereti az embert, csak valamiért "tarja". Viszont neki mindent szabad.

Jézus valóban a szentlélektől született. De nem ő volt Isten első fia, hanem Sámson. (A kereszténységnek kellett egy kiinduló pont és ők Jézust választották) Gondolj bele, az Isten Ádámot és Évát teremtette - mint a fazekas, és lelket lehelt beléjük. Az én verziómban, mai modern felfogásban, a fiát klónozta és Mária csak a kihordó anya volt. Vészesen emlékeztet a földesurak első éjszaka jogára.

A kérdésedre a válasz: Isten nem szegte meg saját parancsát, mert nem tudjuk, hogy az első és eredeti táblákon mi volt.

2010. szept. 23. 20:43
 22/22 anonim ***** válasza:
Kedves#9! Jézus előtte is létezett!
2013. júl. 4. 08:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!