Isten megszegte a saját parancsát?
Az első tízparancsolat két tábláját Mózes hozta le Istentől a Sinai hegyről és összetörte (Mózes II./32/19.) majd kért tőle másodikat (Mózes II./34/28.).
Sehol sem írják a Bibliában, hogy a második táblák azonosak voltak az elsőkkel - a mai napig nem tudjuk, hogy Isten azonos parancsot adott, vagy mást. Gyakorlatilag a 2. kiadást használjuk.
Nos ebben benne van amit írsz. Előttem többen leírták, hogy Istennek mindent szabad - valóban: rabszolga sorsban tartja az embert, ha a hitet követem. Engedelmeskedni kell vakon, ellenszegülés nélkül, és akkor nem könyörületes, nem szereti az embert, csak valamiért "tarja". Viszont neki mindent szabad.
Jézus valóban a szentlélektől született. De nem ő volt Isten első fia, hanem Sámson. (A kereszténységnek kellett egy kiinduló pont és ők Jézust választották) Gondolj bele, az Isten Ádámot és Évát teremtette - mint a fazekas, és lelket lehelt beléjük. Az én verziómban, mai modern felfogásban, a fiát klónozta és Mária csak a kihordó anya volt. Vészesen emlékeztet a földesurak első éjszaka jogára.
A kérdésedre a válasz: Isten nem szegte meg saját parancsát, mert nem tudjuk, hogy az első és eredeti táblákon mi volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!