Isten megszegte a saját parancsát?
Nem mondtam, vagyis nem írtam, hogy Isten "megkívánta volna Máriát." Kérlek, olvasd el figyelmesebben a hozzászólásomat, amiben bővebben kifejtem a véleményemet.
Köszi. :)
Kedves Kérdező!
Fogalmazd pontosabban és akkor kaphatsz pontos választ,a kérdésedből az értelmezem azt állítod Isten megkívánta Máriát és ezzel megszegte saját parancsát.
Itt szó sincs erről.
A valójában itt arról van szó hogy Jézus aki része az Istennek akiben 3 személy valóságosan létezik.
Az Atya egy emberi magban a Szent Szellem által Jézust belehelyezte (rakta) Mária méhében és ő a Fiú emberi testet és természetet is felvéve végrehajtotta az Atya tervét,akaratát az engesztelést.
Ez részeltessen (fogantatás)a Lukács evangéliumában van leírva és ez nem emberi módon történt a fogantatása Jézusnak,felhívom a figyelmed Mária kérdésére:
férfit nem ismerek,valamint arra az ószövetségi igerészre ami Jézus fogantatásáról szól.
És ez a fogantatás emberi közreműködéssel lehetetlen lenne megtenni mivel szűzről van szó,és ez ilyen módon ez a fogantatás egy csoda.
Ézsaiás 7,14:
Ezért ad jelt néktek az Úr maga: Íme,a szűz fogan méhében,és szül fiút,s nevezi azt Immánuelnek.
Lukács evangéliuma 1,26-35:
26. A hatodik hónapban pedig elküldetett Gábriel angyal Istentől Galileának városába,a melynek neve Názáret,
27. Egy szűzhöz, a ki a Dávid házából való József nevű férfiúnak volt eljegyezve. A szűznek neve pedig Mária.
28. És bemenvén az angyal ő hozzá, monda néki: Örülj, kegyelembe fogadott! Az Úr veled van, áldott vagy te az asszonyok között.
29. Az pedig látván,megdöbben az ő beszédén,és elgondolkodott, hogy micsoda köszöntés ez?!
30. És monda néki az angyal:Ne félj Mária, mert kegyelmet találtál az Istennél.
31. És íme fogansz a te méhedben,és szülsz fiat,és nevezed az ő nevét JÉZUSNAK.
32. Ez nagy lészen, és a Magasságos Fiának hívják és néki adja az Úr Isten a Dávidnak, az ő atyjának, királyi székét
33. És uralkodik a Jákob házán mindörökké és az ő királyságának vége nem lészen!
34. Monda pedig Mária az angyalnak: Mi módon lesz ez, holott én férfit nem ismerek?
35. És felelvén az angyal,monda néki: A Szent Lélek száll te reád,és a Magasságosnak ereje árnyékoz meg téged azért a mi születik is szentnek hívják,Isten Fiának.
Shalom
"Isten nem szegett meg semmit, a tízparancsolat emberekre vonatkozik, ő meg nem ember, azt csinál amit akar."
A biblia szerint az embert a saját képére teremtette, tehát mindazokkal a tulajdonságokkal felruházta, amikkel rendelkezik. Jókkal és rosszakkal egyaránt! A bűnbeesés ugyanúgy tulajdonsága neki is, mint az embernek,csak ő nem ismeri be (és mindenhatósága látszatának fenntartása érdekében nem is ismerheti be).
Hát ez elég csűrös-csavaros volt utolsó.Isten mindenhatósága nem látszat,hanem tény.Aki mindenható az szabad akaratából cselekszik,nem tartják kordában törvények és szabályok.
Isten a törvényhozó,nem saját magának hozza a törvényeit hanem azoknak akik alá vannak rendelve.A tízpararancsolat az embereknek szóló morális szabályok,benne a halálos és bocsánatos bűnökkel.Aki megszegi ezeket,halála után a pokolba,vagy a purgatóriumba kerül.
Isten mindenekfelett áll.A jó a rossz,érdem és bűnhődés felett is.Valóban saját képmására teremtette az embert,de nem ruházta fel isteni tulajdonságokkal.Isten csalódott a teremtményében,és ezért kiűzte az Kertből.
"Valóban saját képmására teremtette az embert,de nem ruházta fel isteni tulajdonságokkal."
Isteni tulajdonságokkal ruházta fel az embert (szeretet stb...).
Isteni erőt nem kaptunk és soha sem kapunk és már teremtménye sem kap akkora erőt, hogy isten legyen. Ez a Szentírás egyik fő motívuma!
Elolvastam a válaszokat.
(Amit most leírok, azt biztos nagyon sokan le fogják pontozni, de a véleményemet akkor is szeretném megosztani veletek.)
Nem is tudom...
Jó és rossz tulajdonságok...
Neki mindent szabad...
Bármit megtehet...
Büntethet, pusztíthat betegségekkel, árvízzel,tűzvésszel, háborúkkal... Kiválaszt magának egy nemzetet (népcsoportot), kivezeti őket Egyiptomból. Ők a kiválasztottak...
Hitler is kiválasztotta a saját népét...
A kommunisták is előnyökhöz juttatták a párttagokat...
A mai politikai vezetők is az őket követőket támogatják inkább...
Mégsem várja el senki, hogy világszerte imádják őket!
Ádám és Éva bűnéért szenvedünk, mégis imádnunk kell isteneinket (szándékosan írtam így, mert különböző vallásoknak ugyanaz az istene, mégis a "sajátjuk" az igazi).
Nemrégiben hallottam, hogy (talán Szlovákiában, nem emlékszem pontosan) a magyar kisebbséget kollektív büntetéssel sújtják valami régebbi (háborús?) tettek miatt, de ez ellen már tiltakoztak... (nem szabad csoportokat büntetni egyének bűnei miatt)
Istennek mindent szabad?
Azoknak a vezetőknek, akiket ráadásul a nép választott, miért nem?
Ha valakit megbántottam volna, azoktól most bocsánatot kérek!
Csak a saját véleményemet, gondolataimat írtam le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!