Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért születnek lúzer, ügyetle...

Miért születnek lúzer, ügyetlen emberek? több lenn

Figyelt kérdés

Tehát vannak ugye ügyes, a többiektől jobb készségekkel rendelkező emberek, gyorsabbak, ügyesebbek, hamarabb elvégzik a feladataikat stb, és ezt nem tanulással gyakorlással szerzik, mert mint a szólás is tartja: veleszületett tulajdonság. Azt kérdezném a vallásosoktól, hogy ezt miért csinálta így isten? Hisz ez irigységet, haragot, veszekedést szít, jó példa erre nálunk otthon: természetesen én vagyok a vesztes, akármibe belekezdek az nem sikerül vagy nem úgy ahogy elterveztem, sikertelen vagyok az életben, csajoknál stb. És ott van a tesóm, aki fiatalabb, ügyesebb, jobb munkája van, több fizetése, nője, mostmár háza is, és mindketten ugyanazt a nevelést, zsebpénzt, szeretetet kaptuk.

Na ezt magyarázzátok ki. Minek csinál ilyen különbségeket isten? Mi ennek az értelme? Az előző életem miatt? Tehát én valami gonosz voltam, és így vezeklek? De legalább elárulná isten vagy valami felsőbb létforma hogy ez mért van így, mert nincs értelme...

2021. nov. 7. 02:06
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
65%

"ez irigységet, haragot, veszekedést szít"

Hát az is a lúzerségnek egy fajtája, hogy valakinek ilyen negatív tulajdonságai vannak, haragosak, irigyek, veszekednek. Nekik erre kell gyúrni, hogy ebből kigyakorolják magukat és boldog, békés, jó emberek legyenek.

2021. nov. 7. 02:11
 2/22 A kérdező kommentje:
oké, de ez már egy baj, egy extra gond ami másnak ha nincs, nem is kell vele foglalkoznia, míg másnak még ezzel is kell az egyéb gondjai mellett. Miért van ez? isten mért válogat emberek között? mért kell az egyikkel kicseszni, míg a másik lubickol az életben?
2021. nov. 7. 04:36
 3/22 molnarmarcell21 ***** válasza:
69%
Nem születtél lúzernek. Vegyél példát tesódról, mit csinált másképp? Ez a különbség köztetek.
2021. nov. 7. 07:00
 4/22 anonim ***** válasza:
93%

A lúzer nem születik, hanem a közössége hiteti el vele, hogy lúzer. Akár család, akár iskola.

Az ügyesség pedig gyakorlással fejleszthető.

2021. nov. 7. 09:58
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem mellesleg Istennek semmi köze. Nincs megírva a sorsa előre senkinek.

A képességeidet kell fejleszteni.

Az agy is jobban teljesít, ha megkapja amire szüksége van...

Segíthetnek természetes eredetű vitaminok, folsavak, nyomelemek.

Persze az egészséges önbizalom szükséges. Fontos megváltoztatnod a gondolkodás módod, amikről írtál!Ahogy 4es írta, gyakorolj...

Egy picit jobban tervezd meg a dolgaidat, erősebben koncentrálj, és lépésről lépésre valósítsd meg. Próbálj ne a sikertelenségeiden gondolkodni, és ami a legfontosabb, ne máshoz mérd magad! Az megkeserít nagyon! Ne hagyd a gyűlöletig!

ha késő, és ott tartasz, segítek kijönni belőle!

Már most látom, miben van több benned, mint azokban, akiket jobbnak tartasz magadnál! A jó tulajdonságaidat fel kellene "mérni" és fejleszteni. Sokkal rosszabb helyzetben is vannak nálad, tudom hogy az nem vigasztaló...

2021. nov. 7. 10:18
 6/22 KZitus ***** válasza:
26%

Szia

Valóban nem születik senki sem lúzernek, sem dohányosnak, sem gyilkosnak....

Bár egyforma nevelést kaptatok, egyforma körülmények között nőttetek fel ez messze nem azt jelenti, hogy egyformán sikeresek, vagy sikertelennek kellene lennetek. A sikeres életünk titka a Bibliában van leírva.

Például mennyire figyeltél oda a szüleid nevelésére, mennyire volt/voltál szófogadó?

Ha a tesód jobban odafigyelt a szüleid tanácsaira mint te, akkor "ott van a kutya elásva", ahogy mondani szokták.

Szebben mondja el ezt a Biblia az Efézus 6:1–3 "Gyermekek, engedelmeskedjetek a szüleiteknek összhangban az Úr akaratával, mert ez igazságos. „Tiszteld apádat és anyádat” – ez az első parancs, amelyhez ígéret fűződik: „hogy jól legyen dolgod, és hosszú ideig megmaradj a földön.”

Istent hibáztatod a saját sikertelenségedért. Te mennyire fogadtál szót neki gyermekkorodban? Nézz magadba, és ott keresd az okokat....

2021. nov. 7. 12:06
 7/22 anonim ***** válasza:
20%
Isten adott neked egy ügyes, okos testvért, akinek segítségére számíthatsz. Ha nem, akkor a testvéred nem jár Isten útján, amiért csak őt hibáztathatod.
2021. nov. 7. 14:02
 8/22 anonim ***** válasza:
28%
Nem azzal van a baj, ha valaki lúzernek születik, hanem a világnak azzal a felfogásával, hogy az élet az egy verseny és csak akkor lehetsz jó, ha valamivel kitűnsz a többiek között. A munkahelyre is csak akkor vesznek fel, ha valami olyat tudsz, amit a többiek nem, ezért vannak az emberek humán erőforrásnak nézve. Jézus követői között viszont nincs így, hanem "aki a legkisebb akar lenni közületek, az legyen a szolgátok."
2021. nov. 7. 16:13
 9/22 anonim ***** válasza:
Mindenki jó valamiben. Az öcsém pl. agytröszt, diplomás, nyugodt munkája van. Én "csak" tesiből voltam jó, bár külsőre vékony, nyiszlett vagyok, meglepően szívós. Így én fizikai munkát végzek. Pár mondanál többet nem tudok mondani idegen nyelven, mégis kimentem külföldre, jobban keresek, mint a tesóm,aki nyelvvizsgával nem mer megszólalni sem. Ez a különbség, hogy van-e merszed belevágni valamibe, elhiszed-e, hogy Isten segít mindenben, ha küzdesz, vagy nem. Van, aki nem tud 5 talentum al se gazdálkodni, míg más megsokszorozta az egyetlen egyet.
2021. nov. 7. 17:39
 10/22 anonim ***** válasza:
90%

1.

A testvéred sem biztos hogy mindent csak úgy megkapott. Lehet hogy azért jobb nálad meg sokkal többet dolgozott érte és ezért lettek jobb eredményei.

2.

Igen vannak emberek akik ügyesebbek egyből mint mások. De ez nem jelenti azt hogy az aki kevésbé ügyesnek született ne lehetne ügyesebb mint a másik. Dolgozni kell érte.

3.

Azt kéne először megkeresned hogy te miben vagy jó. Kezdetben arra kell koncentrálnod amiben jó vagy. Azt kezd el kiaknázni és közben elkezdheted megoldani azokat amikben nem vagy jó.

4.

Ha folyton úgy állsz magadhoz hogy milyen béna vagy, úgy se fog menni, stb akkor már pusztán ezzel is csak azt éred el hogy tényleg így is legyen. Ha másért nem is akkor azért mert ezzel a hozzá állással az első kis probléma esetén egyből felfogod adni. Ha azonban úgy állsz hozzá hogy te megtudod csinálni és meg is fogod akkor már sokkal tovább fogsz küzdeni. Mert ezt kell csinálni.

2021. nov. 7. 17:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!