Egyes pszichológusok miért alkalmaznak vallási eszközöket?
"Szerencsére nem sikerül, és lassan kezd visszaterni az emberek tudatában."
Ma a vallás inkább már csak a világ elmaradottabb területein kap új erőre, ahol a hatalom egyik eszköze (mint, ahogy régen is volt). Én annyira ennek nem örülök.
Olyanról hallottam, hogy pasztorálpszichológia, ami valamelyest vallási elemekkel ötvözi a lelki segítségnyújtást. Nem tudom, hogy ennek mennyire van értelme. Egy, az ágtól is húzott ember fejét még teletömködni olyan badarságokkal, hogy hiába rossz neki, az isten szereti... hát persze, de ha nem azt csinálja, ami a könyvben van, akkor meg az örökkévalóságig a lángok között fog égni. Ez ám a lelki támasz, vagy már inkább érzelmi zsarolás.
Őszintén sajnálom ezeket az embereket. Mindenki beléjük rúg, aztán még a papok is egy csomó hazugsággal.
12/
Csak akkor sértő ha a te agyadat is átmosta egy vallás. Egy normális ember tényszerűnek látja azt a kommentet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!