Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Felnött ministránsok kapnak...

Felnött ministránsok kapnak fizetést vagy ngyen csinálják?

Figyelt kérdés
Nem akarok ministrálni, Isten őrizz. Csak kiváncsi vagyok mert ma a misén láttam egy magamkorabeli ministránslányt
2021. okt. 8. 00:00
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
De zsidók ezek a katolikus papok. Legalább 50 lejt adhatnának minden ministráláskor. A perselypéntbűl összejönne annyi. Azért nem könnyű dolog ott a pap mellett helytállni.
2021. okt. 8. 11:26
 12/32 anonim ***** válasza:
96%

"Azért nem könnyű dolog ott a pap mellett helytállni."

Te amúgy tudod, miről beszélsz? Nem akarom leszólni a ministránsokat, már épp csak azért sem, mert elhivatottságból, világi értelemben vett ellenszolgáltatás nélkül teszik a dolgukat. De azért kétszer behozni és háromszor kivinni 1-1 dolgot egy mise alatt nem olyan nagy feladat, vagy mondjuk áldoztatásnál tartani a kistányért. De még az olvasmányt felolvasni sem. És még egyszer mondom, nem ellenük beszélek, csak szerintem a papi munkának vannak sokkal keményebb részei annál, mint amiben egy ministráns segítséget nyújt.

2021. okt. 8. 11:44
 13/32 anonim ***** válasza:
79%
Kérdező, te az a kretén vagy, aki mozizni jársz református létedre orthodox templomba és semennyire sem tiszteled se Istent, se az egyházait, ugye?
2021. okt. 8. 11:56
 14/32 A kérdező kommentje:

Igen,járok a katolikus meg az ortodox templomba. Ha ott csinálom a keresztvetest meg a terdeplest meg mondom amiket kell meg az imádságokat akkor mi a baj vele? Ott érdekesebb mint a református mert nagyobb a műsor.

Akkor követnek.el bűnt, vedd tudomásul ha nem csinálnám.amit a többiek hanem csak ülnék és nézném az egészet meg nem mondanám az imákat.

2021. okt. 8. 12:30
 15/32 anonim ***** válasza:
91%

"Akkor követnek.el bűnt, vedd tudomásul ha nem csinálnám.amit a többiek hanem csak ülnék és nézném az egészet meg nem mondanám az imákat."

Az nem bűn. Viszont az, hogy "műsorként" tekinted, az szimplán műveletlenség és tapintatlanság. Neked műsor, sokaknak ez az élete. Tudod, hívő ember imádkozni jár templomba, nem pedig mozizni.

2021. okt. 8. 13:14
 16/32 A kérdező kommentje:

Az már nagy bűn ha valakinek a mise meg liturgia az élete. Az az igazi bűn. Mert a hit nem a Szent Liturgiában meg a Szentmisében mutatkozik meg, hanem az csak egy show hogy érdekes legyen és minél több ember nézze. Melyik református aki nem érdekesebb az ortodox meg a katolikus mint a református. Nincs olyan protenstans aki nem a katolikusba vagy ortodoxba menne.

A hit a szívben van.

2021. okt. 8. 13:56
 17/32 anonim ***** válasza:
81%

"az csak egy show hogy érdekes legyen és minél több ember nézze"

"Nincs olyan protenstans aki nem a katolikusba vagy ortodoxba menne."

Most trollkodsz, vagy tényleg ennyire el vagy tévedve?

2021. okt. 8. 13:58
 18/32 A kérdező kommentje:

Ahogy mondtam.a hit a szívben van. A mindenek és a Liturgiában nincs köze a hírhez, az csak mutogatás. Aki keresztény református az reálisan látja mint én csak az nem aki másvallású.

Bezárhatnak egy szobába évekik és nem mehetsz ki, akkor is tudsz hinni vagyis nem tudsz mert ki tud hanem kérheted Istent hogy tegye lehetővé hogy higyj. Ellenben a templomban csak képmutatás lehet és a papok uszitanak areformatusok ellen. Tudod én hányszor hallottam már rosszat az ortodox paptól.rolunk és a katolikus pap is mondott egyszer rosszat? Na ez nem keresztény dolog csak a liturgia, miseszinjáték része. Azért uszitjak a papok a reformátusok ellen az embereket mert sokan hallhgtják. Hitvány emberek.

Írtam már, egy Keresztény Református Pap sehol, soha nem mondott, nem mond és nem fog a szószekrol a katolikusokrol és ortodoxokrol rosszat mondani. Aki mást állít az a hazugság bűnebe esik bele ami a 7 főbun egyike.

2021. okt. 8. 14:02
 19/32 anonim ***** válasza:
24%

10

"Isten oltára mellett szolgàlni a legnagyobb megtiszteltetés, hálás voltam hogy méltatlanként részesülhettem benne."

Hát ez nem is tudom, hogy nevetséges vagy szánalmas.

Ha te "méltatlannak" érzed magad ahhoz, hogy oda állj egy egyszerű berendezés mellé, amit oltárnak neveznek, akkor annyit is érsz.

Legyen már valami önbecsülésed ember.

2021. okt. 8. 14:06
 20/32 A kérdező kommentje:

Igazad van előző. Röhely ez a meltatlanság meg oltár dolog. Az ortodox templomban most már a karzatra szoktam fel és onnan simán benézek az oltárnál. Csak bamulom mit csinálnak az oltárba. Mikor szentelik a Cinstitelor Daruri- vagyis kenyér bor akkor a papok felemeli a kezüket háromszor és mormogbak valamit. Meg látom ahogy a kenyeret vágják. Mi ez ha nem műsor? Jó.nem írom le így csak gondolom.

A katolikus templomba mikor az egyesülettel jártam takarítani simán felmentem az oltárhoz nézelődni. Sőt a sekrestyében a tömjénezőt is megfogtam mikor asekrestyes nem volt bennt és leesett a teteje, nem is tudtam rendesen visszatenni. Pirt kellett volna torolgessek. Egy terdeplőt vettem és arra ültem úgy töröltem lennt a port. A templomban meg a mellekoltarhoz is odamentem és vegigtoroltem. Nem szabad felni a Szent dolgoktól. Nem ártanak csak.annak aki pogány meg babonás.

2021. okt. 8. 14:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!