Felnött ministránsok kapnak fizetést vagy ngyen csinálják?
Figyelt kérdés
Nem akarok ministrálni, Isten őrizz. Csak kiváncsi vagyok mert ma a misén láttam egy magamkorabeli ministránslányt2021. okt. 8. 00:00
1/32 A kérdező kommentje:
Reformátusként nem igen tudom hogy van ez. Nagyváradon mennyire lehetnek angayaálva, 4 órára es mennyi pénzt kapnak? Elkébzelni nem tudom hogy felnött ingyen csinálja.
2021. okt. 8. 00:02
2/32 anonim válasza:
Lol
Pénzt...?
Isten fizesse meg...
3/32 A kérdező kommentje:
Nem kapnak? Azt a lányt ismerem látásból mert videon látom, minden Szentmisén ministrál. Gondolod hogy nem kap semmit? Ahova járok ott csak vasárnap van mini, olyaqn 7 meg 8 éves, hétközmnap délután az atya egyedül van. Tényleg, bossz...miéért kellett annaqk a fiatal papnak ma délután mini? Egyedól hogy nm tudja csinálni, alig voltunk 2ö-an és abból 19 áldozott mert én nem mivel keresztény református vagyok. Ahova járok ott hétköznap is (vasérnap többen vannak) negyvenen vagyunk vag 45 és abból rajtam kivül mindenkit Ministráns nélékül áldoztat a pap. Igaz 54 éves már, nem most bkezdte.
2021. okt. 8. 00:44
4/32 A kérdező kommentje:
Nem kapnak pénzt a ministik? Legalább zsebpénzt? Bejelentve sincsenek?: Református papok is ki kéne találják hogy legyen ministráns. Elmennék a vallásomba refi pap mellé ministrálni a refi templomba és hatha kapnék pénzt.
2021. okt. 8. 00:46
6/32 anonim válasza:
Én a lányom születéséig ministráltam, 31 éves koromig. Ha valaki pénzt ajánlott volna érte, elküldöm a fenébe. Isten oltára mellett szolgàlni a legnagyobb megtiszteltetés, hálás voltam hogy méltatlanként részesülhettem benne.
7/32 anonim válasza:
Természetesen nem kapnak érte pénzt, ez önkéntes szolgálat.
9/32 anonim válasza:
Nem, ez egy szolgálat. Én kórustag vagyok, mi sem kapunk pénzt érte, el sem fogadnám liturgikus szolgálatért.
Az akolitusok, a ministránsok, a lektorok sem kapnak pénzt.
Egyedül a kántor kap (vagy kaphat), de ő az Egyház alkalmazottja, neki ez főállású munka és munkaszerződése van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!