Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan, miképpen, milyen úton...

Hogyan, miképpen, milyen úton ábrándultál ki a vallásból?

Figyelt kérdés

Én egy nap rájöttem, hogy nincs remény, nincs megváltás se más!

Elmagyarázom: sokat olvastam a kereszténységről, megvizsgáltam minden tárgyi leletet, képről, leírásból és a következő kép alakult ki állt össze bennem: A talmud 3 Jézust említ, 3 rabbit akiket a zsidó nép kivégzett gyógyításért és mágiáért. (Gyanítom zelóták voltak. Aztán ennek a rabbinak a tanítványai és felesége Magdali Magdolna terjeszteni kezdték e rabbi nézeteit. Ez az ismert Jézus sztori magva. Aztán erre rá jön még az a réteg amit az evangelisták húztak rá. Jézus nem véletlenül feltámadó és tanító isten számos ilyen található a vallástörténetben. Én is tudom pedig amatőr vagyok.

Szóval ezek az evangelisták hidat akartak ácsolni a judaizmus és a hellenizált nép közé. A kereszténység minden pogány dolgot jól integrált a saját rendszerébe. Jézus emberi Yesu rabbi emberi alakjára, aki nem támadt fel ráfestették ezt a kitalált Krisztust. Aki megvált minket. Pedig ezt az alakot Oziriszig, Dionüszoszig vissza lehet vezetni. Csomó megfeszített pogány isten van, nem Jézus az egyetlen.

Ha akarjátok linkelek pár blogot.

Ti ezt hogy dolgoztátok, dolgozzátok fel?

2021. okt. 7. 19:43
1 2 3
 21/22 anonim válasza:
100%

20:

Na meg a másik kedvencem: “Uradat istenedet imádd, és csak neki szolgálj”

B*zdmeg, ha hazajövök munkából nem mondhatom az asszonynak, gyereknek, hogy imádom?? -mert bűnt követek el?

2022. jan. 20. 16:49
 22/22 Balasa Bence ***** válasza:
60%

Ez azért nem így van, én inkább "a parancs" végével vitáznék:

Az ember a "jóságos Isten" szolgája.

mi csak juhok vagyunk.

Ezzel szemben a nem ábrahámi vallásokban (mert három van: zsidóság, kereszténység, iszlám) az isten(ek) a gyermekeikként tekintenek az emberiségre, nem szolgaként.

A zoroasztrizmus szerint például:

Az ember Ahura Mazda (kiejtve Áhurá mázdá) segítője és barátja.

2022. jan. 20. 19:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!