Hogyan, miképpen, milyen úton ábrándultál ki a vallásból?
Én egy nap rájöttem, hogy nincs remény, nincs megváltás se más!
Elmagyarázom: sokat olvastam a kereszténységről, megvizsgáltam minden tárgyi leletet, képről, leírásból és a következő kép alakult ki állt össze bennem: A talmud 3 Jézust említ, 3 rabbit akiket a zsidó nép kivégzett gyógyításért és mágiáért. (Gyanítom zelóták voltak. Aztán ennek a rabbinak a tanítványai és felesége Magdali Magdolna terjeszteni kezdték e rabbi nézeteit. Ez az ismert Jézus sztori magva. Aztán erre rá jön még az a réteg amit az evangelisták húztak rá. Jézus nem véletlenül feltámadó és tanító isten számos ilyen található a vallástörténetben. Én is tudom pedig amatőr vagyok.
Szóval ezek az evangelisták hidat akartak ácsolni a judaizmus és a hellenizált nép közé. A kereszténység minden pogány dolgot jól integrált a saját rendszerébe. Jézus emberi Yesu rabbi emberi alakjára, aki nem támadt fel ráfestették ezt a kitalált Krisztust. Aki megvált minket. Pedig ezt az alakot Oziriszig, Dionüszoszig vissza lehet vezetni. Csomó megfeszített pogány isten van, nem Jézus az egyetlen.
Ha akarjátok linkelek pár blogot.
Ti ezt hogy dolgoztátok, dolgozzátok fel?
Megtértem az Iszlàmra.
Dicsőség és hàla Allahnak !
Bàr nem pont ezen okok miatt lettem muszlim, amiket megneveztél. De az Iszlámban nincsenek a fent àltalad megnevezett problémák.
Abdullah
Vidiripi
"Elmagyarázom: sokat olvastam a kereszténységről, megvizsgáltam minden tárgyi leletet, képről, leírásból és a következő kép alakult ki állt össze bennem:"
Én azt veszem észre hogy akkor elég szűk perspektívában vizsgáltad a kérdést! Szerintem jóval szélesebb körben kellett volna vizsgálódnod!
"A talmud 3 Jézust említ, 3 rabbit akiket a zsidó nép kivégzett gyógyításért és mágiáért."
A talmud? Ö...tudsz róla hogy a keresztények Szent Írása a Biblia?
"Jézus nem véletlenül feltámadó és tanító isten számos ilyen található a vallástörténetben. Én is tudom pedig amatőr vagyok."
És hány olyan istenség található a vallástörténelemben amely meghalt a bűnös emberekért hogy bűnbocsánatuk legyen?
"Szóval ezek az evangelisták hidat akartak ácsolni a judaizmus és a hellenizált nép közé."
Ezek az evangelisták meghaltak a hitükért! És erőszakos halált haltak nem is akár milyet némelyikük!
"Ti ezt hogy dolgoztátok, dolgozzátok fel?"
Nem kell lekorlátozni a vizsgálódást!
Vidiripi
De mi lesz a válaszokkal? Mert van kérdés is!
" hány olyan istenség található a vallástörténelemben amely meghalt a bűnös emberekért hogy bűnbocsánatuk legyen?"
Isten nem halhat meg.
Abdullah
Vidiripi
Abdullah! Oké hogy a haverod nem képes a szövegértelmezésre de hogy már te sem! Na ez gáz!
Nem azt írtam, hogy Isten halt meg!
Kérdező, azért indítottad ezt a szekciót, hogy a hasonló gondolkodásúak megerősítsenek a nézeteidben, aki meg nem ért veled egyet, azt mind lepontozd??
Akkor nekem is jöhet, mert én se értek veled egyet, sőt én is azt mondom, hogy elég szűk látókörűen szemléled a dolgokat.
Jézust a zsidók zöme a mai napig álmessiásnak tartják, a sok közül a legnagyobb csalónak. Aztán hogy az evangélisták milyen történettel vagy kitalációval vették körül az alakját, az már más kérdés. Meg hogy istenség volt-e stb. Lényegtelen. Az iszlám se veszi őt istenségnek, mint a keresztények, de a kiemelkedő próféták közé sorolják őt, Isten küldöttének. Valami hasonló nézetük van a hinduknak is róla.
Az hogy a kereszténység felvett pogány elemeket, ez igaz, de csak egy részére, a nyugati kereszténységben főleg a katolicizmusra. A kora újkori reformáció részben pont azért volt, hogy ezeket az idegen elemeket, amik az eredeti kereszténységben még nem voltak ismertek, kivesse magából.
Az hogy kiábrándultál a kereszténységből, az egy dolog. De a vallás nem egyenlő a kereszténységgel, de még az Isten-hittel sem.
Sokkal több annál!
Ajánlom ezt a könyvet szerezd be:
Szvámi Ráma: Élet a Himalája mestereivel
A nagyobb könyvtárakban megvan.
Nagyon jó és nagyon érdekes könyv, egy hindu guru fiatalkori élményeit írja le. Aztán ha elolvastad, lesz egy újabb csavar a vallásról alkotott nézeteidben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!