Az lenne a jobb, ha nem létezne isten? több lenn
Tehát ha létezik, akkor azt jelenti, hogy elnézi/engedi a sok bajt, betegséget, háborút, gyilkosságot, szegény-gazdag különbséget.
Ez jelentheti azt, hogy olyan mint egy tudós, és kísérletezik a teremtményein, tehát tudományos beállítottságú, viszont ez miatt egyáltalán nem jóságos, hisz ugye számára csak kísérleti patkányok vagyunk.
Vagy olyan is lehet, hogy létezik, viszont annyi mindent teremtett már, hogy talán el is felejtette az embereket, vagy csak simán közömbös velünk szemben. Ez még mindig nem a jószívűségre utal ugyebár.
A fentiek miatt is merem azt állítani, hogy a keresztények szempontjából pont az lenne a jó, hogy nem létezne, hisz ők egy igazságos, megbocsátó, jóságos istenben hisznek és nem a fentebb említett kísérletező és közömbös istenben.
Utóirat: Hiszen egy igazságos és jóságos Isten TÖRŐDNE a teremtményeivel és nem BÚJNA el az emberek elől hogy a háttérben figyelje őket, továbbá nem egy könyvben követelné hogy higgyenek benne, mert ha nem, akkor az pokolra jut...
Csak már unom, hogy ha kérdezek valamit tőled, értelmes választ sose kapok, így leírtam helyetted, hogy mit jelent, amit írtál.
De ha gondolod, fejtsd ki. Kíváncsi vagyok, képes vagy-e értelmes magyarázatra.
"Csak már unom, hogy ha kérdezek valamit tőled, értelmes választ sose kapok"
NEm is kérdeztél tőlem semmit:)
Értelmes válasz neked azt jelenti, hogy ami neked megfelel, függetlenül attól, hogy igaz-e
"De ha gondolod, fejtsd ki. Kíváncsi vagyok, képes vagy-e értelmes magyarázatra."
Nem tudod, hogy mi a logikai mindenható? Az, hogy paradoxonra ő sem képes, azon felül viszont bármire
Az a sima (jelzők nélküli) mindenható.
De őneki nem lett volna probléma a sátán, illetve nem is teremtett volna ilyen lényt.
"Az a sima (jelzők nélküli) mindenható."
Igen, de ezt sokan nem így gondolják. A legtöbb istenellenes azt tartja, hogy Isten nem mindenható, mert nem tud pl. négyszögű háromszöget csinálni, vagy hatszögű kört
De ezek az emberek buták.
Te kinek akarsz leginkább írni?
Amúgy egy mindenható istennek miért okozhat problémát a sátán, amit nem tud 1 másodperc alatt megoldani? Ha már előre is látta, ugye...
"Ha már előre is látta, ugye..."
Lehet ez is téves, hogy mindent lát előre az Isten.
Ha ő végtelen, és időn kívüli, akkor nem lehet téves.
Még ha nem is látná, akkor is ki tudná következtetni.
De ráadásul még látja is.
Viszont - ha végtelen - akkor ez nem lehet neki probléma akkor sem, ha nem látta volna előre.
Tehát akkor miért nem oldotta meg, még a kezdeteknél?
"De ezek az emberek buták.
Te kinek akarsz leginkább írni?"
Kicsit meg vagyok keveredve, lehet, hogy kevertem a válaszadókat, elnézést!
"Amúgy egy mindenható istennek miért okozhat problémát a sátán, amit nem tud 1 másodperc alatt megoldani?"
Ki mondta, hogy gondot okoz a sátán? De ha Isten az embernek adta a hatalmat, az ember meg átjátszotta a sátánnak, akkor úgy korrekt, hogy ezt is tudomásul veszi. Tökéletesen megoldotta a megváltást, csalás nélkül.
"Lehet ez is téves, hogy mindent lát előre az Isten."
Persze, hogy az, mivel Istennek minden egy egyszerű jelenben van meg, a mi múltunk, és jövőnk is, mivel Istennél nincs idő. Az előrelátás egy időtlen entitásnál nem értelmezhető
"Pl. Jézus értelmetlen, mint ártatlan személy keresztre feszítése és kiröhögés tárgya sem annyira értelmes dolog."
Annyira nem értelmetlen, mivel mindenki bűnei helyett halt meg, hogy aki akar, ingyen üdvözülhessen. Így gyakorolta az igazságosságát: bűnért halál jár, és a kegyelmét: elvitte helyettünk a balhét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!