Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Szerintetek jobb lenne, ha...

Szerintetek jobb lenne, ha létezne a reinkarnáció?

Figyelt kérdés
Én néha úgy érzem, hogy jobb lenne. Még pedig azért, mert ha mondjuk nagyon el van cseszve az életed, vigasztalhat, hogy lesz másik. OK, hogy van lehetőséged kimászni a gödörből, de ahhoz idő kell sokszor, és ennyi meg ennyi éves csak egyszer leszel, így ezt az életkorodat sajnos már nem kapod vissza. Például ha 18-20 évesen hiába szeretnéd élvezni az életed, nincs lehetőséged, mert csóró vagy, blokkol a családi környezeted. OK, meggazdagodhatsz 30-40 éves korodra, ha ügyes vagy, de fiatal korod csak egyszer volt, ami tönkre ment és már semmi nem hozhatja vissza. Ám ha lenne reinkarnáció, lehetőség lenne arra, hogy majd talán a következő életben jobb helyre születsz, így lesz lehetőséged boldog gyermek és fiatalkorra. így viszont ha egy életkorod tönkremegy, már semmi nem a életed van, ami ha tönkremegy, tönkremegy. Ti örülnétek ha létezne a reinkarnáció.

2021. márc. 25. 09:00
 1/10 A kérdező kommentje:
bocs az utolsó mondatot elírtam. így viszont ha egy életkorod tönkremegy, már semmi nem adhatja vissza
2021. márc. 25. 09:02
 2/10 anonim ***** válasza:
Engem nem érdekel.
2021. márc. 25. 09:28
 3/10 anonim ***** válasza:
53%
Szar lenne, mert az azt jelentené, hogy sosem látod viszont a meghalt szeretteidet, mert azok lehet, hogy épp fókák az északi sarkon, te meg ámbrás cet leszel az óceánban.
2021. márc. 25. 09:30
 4/10 anonim ***** válasza:
47%

1: Ez ugye ezoterikus kérdés, nem? Legközelebb oda tedd.

2: Nem tudni, hogy jobb lenne-e. A következő életedre elfelejtesz mindent, és ha 5000-szer egymás után ugyanazokat a hibákat követed el, akkor mi van? Nem tanulhatsz belőlük, mert elfelejted.

2021. márc. 25. 17:23
 5/10 anonim ***** válasza:
Hát a végén kiderül mi van, kivéve ha semmi, mert akkor tudatod sem lesz.
2021. márc. 25. 20:12
 6/10 anonim ***** válasza:

én annak örülnék ha nem lenne.

Akkor ugyanis felesleges a sok meditáció, mert alapból mennék a nirvánába.

Viszont ha lenne, az elég gáz lenne. Mert aki újra születik ugyanezekkel a szokási mintázatokkal (mint "én") az jó sokat fog szenvedni.

2021. márc. 26. 16:02
 7/10 A kérdező kommentje:
2-ik válaszoló: Hát igen, abba én is belegondoltam, hogy az elhunyt szeretteid szelleme nem ad lelki erőt, nincsenek többé, új életük van, többé már semmit nem jelentesz számukra, el kell engedni őket. Ez bizony a sötét oldala a reinkarnációnak, azonban a Nirvánában, ha eléred a teljes megvilágosodást, találkozhatsz minden volt szeretteddel, így kicsit megnyugtató, hogy talán még újra találkozhatsz velük. Meg hát ha elszarod az életed ,megnyugtat, hogy majd a következőben hátha jobb lesz, hátha milliomos leszel, ha ebben az életedben csóró voltál. DE amúgy megjegyezném, hogy szabadakaratod a hinduizmus szerint is van, a te döntésed, ha hibát követtél el a következő életedben is, megteheted hogy nem követed el. Meg azt is megjegyezném, hogy Visnu isten megjutalmaz, ha jó ember voltál azzal, hogy a következő életed jobb lesz. Az állati élet náluk a legrosszabb emberi életnél is rosszabnak számít( ami érdekes, mivel egy elkényeztetett házi kedvencnek jobb élete van, mint egy éhező embernek), így fóka vagy ámbrás cet akkor lennél, ha nem voltál igaz ember az előző életedben.
2021. márc. 27. 18:18
 8/10 anonim ***** válasza:

7-es "azonban a Nirvánában, ha eléred a teljes megvilágosodást, találkozhatsz minden volt szeretteddel, így kicsit megnyugtató, hogy talán még újra találkozhatsz velük. "

Engem megnyugtat, hogy a mennyben újra láthatom a szeretteimet.

2021. márc. 27. 18:53
 9/10 A kérdező kommentje:
Igen, ez engem is, az viszont már annál kevésbé, hogy ha 18 évesen el van k**va az életem, nem lesz több élet, hiába ha egyszer jobb anyagi helyzetbe is kerülök, a 18 éves koromat senki nem fogja már visszaadni. Ezért is örülnék a reinkarnációnak
2021. márc. 27. 18:57
 10/10 anonim ***** válasza:

"találkozhatsz minden volt szeretteddel"

Azt te csak képzeled, hogy meg fogod ismerni ott őket, vagy hogy egyáltalán marad belőlük majd valami, ami a régi önmagukra emlékeztet.

2021. márc. 27. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!