Keresztényként figyelmen kívül hagyod a muszlimok Biblia magyarázatait?
#40:
Halvàny fogalmad sincs a "vallàsom alapjairól" és Mohammed (àldàs és béke legyen vele) életéről sem.
Mond el nekem szerinted melyek az Iszlám "alapjai" ?
Àltalàban az isteni kinyilatkoztatàsok mikéntjéről is alig tudhattuk valamit ezek szerint.
Miért foglalkozzak én keresztény történetírók hazugsàgaival ??
Abdullah
A Bibliát nem tagadjuk le. Abdullah példájából is látszik hogy a muszlimok nem értik a Bibliát és azt sem értik hogy Jézus mit miért tett.
És szintén Abdullah példája révén az is látszik hogy a legtöbbször ugyan azt az 5 dolgoz hozzák fel. Hiszen egyből reagált egy olyan dologra ami nem volt említve de ő még is erre gondolt. Reflexből reagált így! Én értem hogy miért.
Az 5 közül egy a többnejűség ,amit keresztényként valóban nem könnyű megérteni és ellentétes is a keresztényi tanokkal.
De a lényeg az lenne hogy muszlimként nem kellene felállítani magyarázatokat a Bibliát illetően. (Jézus mit miért mutat meg) És keresztényként pedig nem kellene magyarázni a Koránt.
A lényeg az, ha minimàlisan ismernétek az Iszlàmot akkor tudnàtok, hogy a Koràn is bíràlja a keresztény hitelveket, tehàt egyenesen a Kegyelmes Isten àllítja hogy bizony az Evangéliumot a keresztények megmàsítottàk !
Nem önkényesen bíràlnak a muszlimok, maga Isten is ezt tette veletek !
Érthető ?
Egyébként én nem bíràlnék ha nyugton lennének végre
Abdullah
"Az 5 közül egy a többnejűség ,amit keresztényként valóban nem könnyű megérteni és ellentétes is a keresztényi tanokkal."
Ez hazugság. A Biblia egyértelműen engedi a többnejűséget. A keresztény egyház tiltja a többnejűséget, nem a Biblia.
Nem engedi a többnejűséget. Tw tényleg semmit sem tudsz a keresztény hitről.
Arra pedig nem válaszoltál, hogy te négy ember egyöntetű, egyforma leírását hazugnak mondod, miközben a te imádott mohameded csak egyedül volt, amikor állítólag Isten szólt hozzá. Ha a négy ember hazudik, akkor ő méginkább. Mint a vízfolyás.
Akkor az nem igaz, hogy mohamed elcsábította a fogadott fia feleségét?
Nem igaz hogy erre az esetre született két törvény, mégpedig a nők arcának eltakarása, és az hogy innentől örökbefogadni nem lehet gyermeket, csak patronálni?
Csak mert ez tudtommal pont így történt.
Tessék tagadni, ha nem így van.
A töbnejűség hidegen hagy, amíg a nőknek van beleszólása, szóvalmazt a pontot ne emlegessük többet.
Moohamed öncélúan és maga kényelmére hozott törvényeket, amit isteni kinyilatkoztatásnak hazudott.
Teljesen reménytelennek vagytok :D
Abdullah
Engem viszont érdekelne egy dolog az iszlámról.
Tudtommal az iszlám, a zsidó és a keresztény vallást is Istenhez köti (a Könyv vallásai).
Szabad-e az átjárás muszlim szemmel? Ha egy zsidó be kíván térni megteheti? És ha egy muszlim kívan zsidóvá válni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!