Keresztényként figyelmen kívül hagyod a muszlimok Biblia magyarázatait?
Rosszul tudod, egyedül Tamás tapogatja meg Jézus kezeit és oldalát, hogy lássa, tapintsa a sebek helyét.
"Tamás pedig, egy a tizenkettő közül, akit Ikernek hívnak, nem volt velük, amikor eljött Jézus. A többi tanítvány elmondta neki: »Láttuk az Urat!« Ő azonban így szólt: »Hacsak nem látom kezén a szegek nyomát, és ujjamat a szegek helyére nem teszem, és kezemet az oldalába nem helyezem, én nem hiszem!«
Nyolc nap múlva ismét együtt voltak a tanítványai, és Tamás is velük volt. Jézus eljött – bár az ajtó zárva volt –, megállt középen, és így szólt: »Békesség nektek!« Azután azt mondta Tamásnak: »Tedd ide ujjadat és nézd a kezeimet; nyújtsd ki kezedet és tedd az oldalamba, és ne légy hitetlen, hanem hívő!« Tamás azt felelte: »Én Uram és én Istenem!« Jézus erre azt mondta neki: »Mivel láttál engem, hittél. Boldogok, akik nem láttak, és mégis hittek.«"
Na igen.
Ezzel az a probléma, hogy senki meg nem mondja: valójában kit feszítettek keresztre, és egyáltalán megtörtént-e az egész, élt-e Jézus.
Nyilván az anyja tudta. De ő nem írta le.
Ő maga is tudta... ha létezett. De ő se írta le.
A tanítványai is tudták... és, senki nem tudja, hogy mi alapján írták le, amit leírtak.
Valami bizonyíték nem ártana, ha már ő egy végtelen isten.
Valami ütős bizonyíték, nem pedig egy pár távolról jött ember írása 2000 év messzeségéből.
Amúgy én nem kardoskodom a sajàt hitem mellett. Abban hisztek amiben akartok, csak a kérdésre vàlaszoltam amennyire tudtam.
Àltalàban azok a muszlimok a legkritikusabbak a kereszténységgel akik úgy tértek meg az Iszlám útjàra.
Abdullah
Kezdjük ott, hogy amíg Jézus a történeteiben teljesen koharens ideológiát képviselt, addig mohamed folyton a saját helyzetének kiszolgálására igazította a tanítást.
Örökbefogad egy fiút, az égiek nem szólnak egy rossz szót sem, a nők fedetlen arcal járkálnak, az égiek egy szót sem szólnak, majd amikor a fogadott fiának feleségét elcsábítja már jön is az égiek törvénye az arc eltakarásáról meg az örökbefogadás tíltásáról.
Mohamed történeteiben a tanítás nem a világhoz alkalmazkodik, hanemmcsakis mohamedhez.
Ez annyira bűzlik a hamisságtól.
A Jézus történeteiben egy eset sincs, hogy a tanítás megváltozna úgy, hogy az Jézusnak kedvezzen.
Krisztus tanítja, hogy ne bántsd felebarádotad, megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel.
Eljön a pont és Jézust katonák viszik el, egy tanítványa kést ránt és gyilkosság árán meg akarja védeni, mit mond?
Azt hogy aki kardot ránt, kard által vész el, nem változik a tanítás.
Én személy szerint nem hiszek egy Istenben sem, de ezerszer szimpatikusabb és hihetőbb a Krisztusi történet, mint Mohamedé, a hódítóé.
Pff ezek csak keresztény hazugsàgok a Prófétàról (béke legyen vele).
Nem tudtok ti semmit az Iszlàmról. Àltalàban ugyanazt az 5 dolgot ismételgetitek ami szúrja a szemetek.
Például miért volt a Prófétànak (àldàs és béke legyen Rajta) 9 felesége meg ilyenek...
Abszolút nem a lényeget szoktàtok megragadni.
Abdullah
Senki nem beszélt a többnejűségről most.
Miért van az, hogy az égiek csak azután változtatnak törvényt, miután az Mohamednek kedvez, vagy miután Mohamed elcseszett valamit, és ez nagyon kínos neki?
Szerintem ezek egyszerűen nem igazak. Hamisak ezek az àllítàsaid. Keresztény történészek agyszüleménye bizonyàra.
Abdullah
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!