Hogy szeressem őket jobban a hivô testvéreket mint a családomat és a vérszerinti rokonaimat?
Remek ismét tiltották. Nem tudom, hanyadik profilja volt már ez, talán már a tizedik.
Az viszon szomorú, hogy mennyi embert át tud még verni (azokra célzok, akik normálisan reagáltak).
Ez csak egy troll, akit az írási stílusából fel lehet ismerni. Egy rakás kitalált kérdést kiírt már, hol ennek, hol annak adta ki magát. Már biszexuális is volt.
Privátban meg mocskolódó üzeneteket írogat.
Aljas egy ember ez.
Az adott lelkész nem légből kapta az ötletet.
Máté 10:34-39 (Jézus mondja) "Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet hozzak a földre. Nem azért jöttem, hogy békességet hozzak, hanem hogy kardot. Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával, és így az embernek ellensége lesz a háza népe. Aki jobban szereti apját vagy anyját, mint engem, az nem méltó hozzám; aki jobban szereti fiát vagy leányát, mint engem, az nem méltó hozzám; és aki nem veszi fel keresztjét, és nem követ engem, az nem méltó hozzám. Aki megtalálja életét, az elveszti azt, aki pedig elveszti életét énértem, az megtalálja azt."
Máté 12:46-50 "Még beszélt Jézus a sokasághoz, amikor íme, anyja és testvérei megálltak odakint, mert beszélni akartak vele. Valaki szólt neki: Íme, anyád és testvéreid odakint állnak, és beszélni akarnak veled. Ő azonban így felelt annak, aki szólt neki: Ki az én anyám, és kik az én testvéreim? Erre kinyújtotta kezét tanítványai felé, és így szólt: Íme, az én anyám és az én testvéreim! Mert aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát, az az én testvérem és az én anyám."
Márk 10:29-31 "Jézus így szólt: „Bizony, mondom néktek: senki sincs, aki elhagyta házát vagy testvéreit, anyját vagy apját, gyermekeit vagy szántóföldjeit énértem és az evangéliumért, és ne kapna százannyit: most ebben a világban házakat és testvéreket, anyát, gyermeket, és szántóföldeket üldöztetésekkel együtt, a jövendő világban pedig örök életet. Ellenben sok elsőből lesz utolsó, és sok utolsóból lesz első.”"
Az alapfeltevést tehát nem a lelkész találta ki, nem egy szekta tanítása ez, hanem Jézusé vagyis a kereszténység tanítása.
A probléma ott állhat fenn, ha ezekkel az idézetekkel manipulálják a hívőket. Jézus azt várta el, hogy őt Istenként tiszteljék, tehát sokkal jobban szeresse, imádja bárki, mint másokat, beleértve a vérszerinti rokonait. Azt nem mondta, hogy miután kereszténnyé váltunk, jó lenne megvonni a szeretetet olyanoktól, akik a szeretteink. Igazából aki Istent szereti a legjobban, az Istentől el tudja sajátítani, hogy mi az igazi szeretet, és azután jobban tudja szeretni pl. a saját családját, vagy a régi barátait is. Az más, hogy sok meg nem tért ember nem értékeli a valódi szeretetet, inkább szentimentalitást szeretnének.
De nagyon is valós veszély, és sok ismerősömmel megtörtént, hogy jobban imádták a családjukat, mint Istent, többre értékelték a kapcsolatot a családjukkal, mint Istennel, és amikor a családjuk válaszút elé állította őket, hogy vagy az új vallásodat választod, vagy minket, akkor a családjukat választották, aminek az lett a következménye, hogy elveszítették az örök életüket, ahogy Jézus erre figyelmeztetett a Máté 10:39-ben és a Márk 10:30-ban. Jézus nem szentimentális: komolyan gondolta, hogy ha engeded, hogy a meg nem tért családtagjaid irányítsanak és befolyásoljanak téged, akkor ő, Jézus nem fog tudni irányítani, és nem fog tudni elvinni a Mennyországig. Ha felnőtt vagy, akkor elvárható a családodtól, hogy ne avatkozzanak bele az életedbe, ne kezeljenek gyerekként. Legtöbb "szerető" apa és anya nem szól bele a fiuk-lányuk életébe, hagyja, hogy paráználkodjanak, részegeskedjenek, csaljanak az adóval stb. de amint megtér a gyerekük, hirtelen elkezdenek beleszólni az életébe. Ha a gyerekük szerelmes, és elköltözik a kedveséhez, az rendben van számukra, de ha a gyerekük Istenbe szerelmes, és elmegy valahova, ahová Isten küldi, az óriási botrány a családban. Ilyenek az istentelen apák és anyák. Nem létezik számukra Isten jelenléte és valósága. Bántja őket a világosság, amit a gyerekükben látnak, és jobban éreznék magukat, ha vissza tudnák húzni magukkal őt a sötétségbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!