Milyen furcsa nevű testvéreket ismertek?
Hát ezt nem tudom, hogy mennyire furcsa, de tényleg bizarr.
Anyukám idejében az volt a hagyomány, hogy az első lány az anyja, első fiú az apja után kapja a keresztnevét. Na anyám unokatestvére (nevezzük Pirinek) Piri hozzáment Lacihoz. Született egy fiúk, X Lászlónak hívták. Elváltak, majd Piri hozzáment egy másik férfihoz, akit Y Lászlónak hívtak, és az első közös fiúk Y László lett. Tehát egy (fél)testvérpár mindkét tagja Laci volt, plusz az apjuk, nagyapjuk.
Ikreknél ismerek ilyet, ahol a szülők nagyon egyforma neveket adtak:
Csilla-Lilla
Laci-Lali
Martin-Martina
GeorgINA-KarolINA-KlementINA
Miki-Viki-Niki
Volt egy osztálytársam, akinek az anyjának nem volt túl sok kreativitása.
Hármasikreket szült:
Dominik-Dominika-Róbert.
Második terhességénél lányt szült: Roberta. Utána így párban: Petra-Péter, Márton-Márta.
Egyik Amerikában élő ismerősöm Kim Kardashiant majmolva adott nevet a gyerekeinek.
Kim Kardashian azt a nevet adta a lányának a WEST (nyugat) vezetéknévhez, hogy NORTH. Így lett NORTH WEST, ami észak-nyugatot jelent. Amikor Kim másodjára terhes lett, írták neki, hogy legyen a kisfia SOUTH WEST (dél-nyugat).
Na most egyik ismerősöm erre felbuzdulva azt adta az ikreinek, hogy NORTH WEST XY és SOUTH EAST XY. Magyarul Észak-Nyugat XY és Dél-Kelet XY (az xy a vezetéknév).
Az orromon jött ki a Pepsi cola a nevetéstől, amikor meghallottam.
Róbert és Roland, becézve Robi és Roli.
Léna és Lea.
Itt a gyakorin kérdezte nemrég valaki, akinek Olivér nevű fia volt, hogy utána mennyire lenne furcsa a kistesónak az Olívia.
Egyik ismerősöm a fiainak adott ilyen neveket hogy Gáspár, Menyhért, Boldizsár, meg Sándor József, Benedek, van még két másik fia, akik valami hasonló kreatív nevet kaptak, nem tudom mit.
Illetve a szomszédságba vannak Zejnep, Hatidzse, Hurrem nevű lány tesók, néha olyan mintha Isztambulban élnék 😃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!