Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Zsidó vallást követők szerint...

Zsidó vallást követők szerint Pál története mennyire lehet hiteles?

Figyelt kérdés

Keresztény hagyomány szerint Pált a Jeruzsálemi főpap küldte Damaszkuszba azért hogy elfogja Jézus követőit. Kérdésem hogy a Jeruzsálemi zsidó főpapnak volt olyan hatásköre hogy a Római-Birodalmon belül embereket küldjön letartóztatási paranccsal egy távoli városba? Ez számomra nem hihető.

Kérem csak zsidó vallást követők válaszoljanak.

2021. aug. 11. 12:58
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
75%

"Kérdésem hogy a Jeruzsálemi zsidó főpapnak volt olyan hatásköre hogy a Római-Birodalmon belül embereket küldjön letartóztatási paranccsal egy távoli városba?"

Úgy, hogy a rómaiak jóváhagyták, ahogy Jézus megfeszítését is

2021. aug. 11. 13:42
 2/16 A kérdező kommentje:
Ha a rómaiak jóváhagyták akkor római katonákat küldtek volna egy olyan városba amihez semmi közük a zsidóknak.
2021. aug. 11. 13:49
 3/16 anonim ***** válasza:
25%

"Ha a rómaiak jóváhagyták akkor római katonákat küldtek volna egy olyan városba amihez semmi közük a zsidóknak."

Tévedés. Jóváhagyták, de az ilyen dolgokat maguknak kellett intézniük.

2021. aug. 11. 13:56
 4/16 A kérdező kommentje:

Ezt még is honnan veszed? A zsidóknak semmi köze nem volt Damaszkuszhoz. Nem volt Júdea része.

Egyébként te zsidó vallású vagy? Mert kértem hogy csak ők válaszoljanak.

2021. aug. 11. 14:03
 5/16 anonim ***** válasza:
25%

"Ezt még is honnan veszed?"

Mert utánanéztem és tudok gondolkodni is. Itt nem területi, hanem vallási érintettségről van szó

"Egyébként te zsidó vallású vagy?"

Semmi közöd hozzá

"Mert kértem hogy csak ők válaszoljanak."

A GYAK szabályzata a mérvadó, nem te. Nem korlátozhatod a válaszadók körét!

2021. aug. 11. 14:10
 6/16 A kérdező kommentje:
Tehát keresztény vagy. Külön odaírtam hogy csak zsidó vallást követők válaszoljanak. A keresztények meséje nem érdekel.
2021. aug. 11. 14:17
 7/16 anonim ***** válasza:
40%

"Tehát keresztény vagy."

Semmi közöd hozzá

"Külön odaírtam hogy csak zsidó vallást követők válaszoljanak"

Ennek a válaszomnak pontosan melyik része emészthetetlen?

"A GYAK szabályzata a mérvadó, nem te. Nem korlátozhatod a válaszadók körét!"

És így akarsz ilyen bonyolult kérdéseket megérteni, mint amit feltettél? Tudtam már előre, hogy mindenáron mesének akarod Pál történetét beállítani:) Rossz hírem van: Pál története igaz.

Amúgy a zsidók nem törik össze magukat a válaszadással, ha meg válaszolni akarnak, nem zavarja őket az én válaszom, tehát keresztényfób vagy

" A keresztények meséje nem érdekel."

Engem meg ez nem érdekel. Egy egy :)

2021. aug. 11. 14:30
 8/16 anonim ***** válasza:
17%
hiteles.
2021. aug. 11. 15:14
 9/16 anonim ***** válasza:
34%

"Kérem csak zsidó vallást követők válaszoljanak."

Gondolod, hogy minden 4. ember itt gyakorin a judaizmust követi?

2021. aug. 11. 15:57
 10/16 anonim ***** válasza:

A damaszkuszi politikai vezetők akkor nem tudták, hogy a zsidóságon belül mi történik, és egyáltalán nem érdekelte őket a zsidók belső viszálya. Egy politikai hatalom pedig nem enged meg külső beavatkozást a belügyeibe.

Ma tudjuk, hogy az iszlámnak két fő ága van, a szunniták és a siiták. Elképzelhető lenne, hogy bármely nem muszlim ország beengedje mondjuk Irán embereit, hogy üldözzék a szunnitákat, vagy hogy Szaud Arábia emberét beengedje, hogy üldözze a siitákat?

Nem, ez nyilvánvaló nonszenssz.

2021. aug. 12. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!