Mi értelme van a mennynek?
Mi értelme van egy olyan helynek ahol ilyen nemtelen, homogén valamik leszünk, nem lesz szerelem, se szex, se sok más emberi dolog. Ráadásul egy örökkévalóságig halálraunják magukat az ott lévők.
Az egész egy teljesen emberidegen környezet én nem értem hogy ez miért jó.
Nem a személyiség egésze szellemi eredetű, hanem annak a szubjektum-magva, ami hordozza a személyiség megnyilvánulásait.
Az agy egy konkrét szerv konkrét fizikai helyzetben, adott térben és adott időben, ami elképesztő sok mindenre alkalmas egy adott konkrét helyzetben, de a konkrét realitástól (adott térben és adott időben) független megállapításokra nem alkalmas.
De látjuk, hogy mégis meghaladja az emberi agy a saját konkrét helyzetéből fakadó működését, ami adott térben és adott időben működik, hisz olyan dolgokat produkál, ami független a konkrét szituációtól, ami adott térben és adott időben van, az elvonatkoztatás művelete miatt.
Lehet, hogy van egy komponense az értelmi működésnek, ami nem a konkrét helyzetben van.
Igazad van Kérdező. Meg ott mindig tömjénszag lenne még imádkozni és keresztet vetni kéne. Olyan lenne mintha mindig egy ortodox templomban laknánk.
De a pokolban csak jobb lehet mert ha a Diabol kinozná minket akkor a fájdalmakat hogyan tudnánk eltűrni?
22-es, előfordul, hogy nincs olyan pillanat, amikor emlékszik valaki olyasmire, amit elfelejtett. Nem muszáj elhinned bemondásra, de én láttam ilyet a saját családomban.
De egyébként is, nem jutottunk közelebb annak a megoldásához, hogy hogyan gátolhatja meg az agy egy konkrét emlék előidézését. Vagy akár, ha már itt tartunk, hogyan mehet tönkre úgy az agy, hogy teljesen mást csináljon, mint amit a lélek akar. Tehát a lélek nem volna mondjuk ideges, de az agy úgy "elromlott", hogy mégis ideges lesz, ennek minden hozadékával (pl. nem tud tisztán gondolkozni). Vagy hogy a lélek mondjuk hívő, de az agy úgy elromlott, hogy az egész ember úgy viselkedik, mint egy ateista. Ilyen "elromlást" nagyon nehéz elképzelni, ha az agy egyszerű "parancstovábbító proxy".
A legnagyobb problémám ezzel az egésszel továbbra is az, hogy látszólag minden magyarázható pusztán az agy működésével, nem látom, hogy miért kell a lélek dolgot beleszuszakolni a képbe, miközben a lélek mellett nincs semmilyen bizonyíték, ellene meg azért mutat néhány dolog, amiket csak azzal lehet megugrani, hogy "nem tudom, de akár az is lehet, hogy...".
A halálközeli élményekkel kicsit óvatos vagyok, több okból is.
Egyrészt, ismert dolog, hogy az agyad, ha meg van fosztva a külső ingerektől, és/vagy nem kap elég oxigént, nekiáll "generálni" képeket (azaz elkezdesz vadul hallucinálni). A halálközeli élményt simán okozhatja ez, nem kell ehhez lélek.
Másrészt, különböző vallási kultúrákhoz tartozó emberek különböző dolgokat látnak, amikor halálközeli élményben van részük. Katolikusok szenteket, muszlimok Allahot, stb. Ha mindenki a saját istenét látja, és mindenkinek nem lehet igaza, hiszen ezek a hitek kizárják egymást, akkor fel kell tételeznünk, hogy közülük sokan tévednek, amikor a halálközeli élményt valamiféle természetfeletti szellemlénynek tudják be.
A legkézenfekvőbb magyarázat (amihez a legkevesebb plusz dolgot kell feltételezni) az, hogy mind téved, hiszen az átélt dolgok simán magyarázhatók azzal, amit az agy működéséről jelenleg tudunk.
A mennyirszág maga isten, nem egy hely. A mennyország a végtelen tökéletes létállapot neve. A mennyország a végtelennszámú lélek összessége, amikor egyek vagyunk végtelennyi társunkkal, testvérünkkel. Te is, én is, és minden létezés minden teremténye is. Minden anyag, minden tudat, minden.
Lesz szerelem. Minden pozitív érzet végtelen formában van jelen a mennyország állapotában. Én egy fél lélek vagyok jelenleg, és amikor haláljözeli élményem vokt és csatlakoztam a mennyország rezgésére, a lelkem másik fele felé végtelen szerelmet.
Nem valamik leszünk, hanem istenek leszünk. Tiszta lelkek, torzulás nélkül.
Nincs unalom ott. Úgy képzeld el( habár ez számodra elképzelhetetlen az elkéozelhetetlenediken), mint amikor beszélgetsz és beke vagy merülve és nagyon élvezed. Ott is hasonló van, habár teljes tudatosság is jelen van. Végtelenül bele vagyunk merülve az egység érzetbe, egymás imádásába, élvezetbe, békébe, elégedettségbe.
Valamint az örök nem egy idő. Az örökk egy pillanatnyi állapot, ami mindig létezik.
Igen az egész teljesen emberidegen, mert ez a harmadik dimenzió, az pedig a játékon kívüli legmagasabb, a nyolcadik. Már a következő dimenzió is emberidegen, hiába vannak benne emberek. Mert ez a bolygó ahol élünk, leírhatatlanul fejletlen. Csoda hogy beszélni képesek vagyunk, annyira primitív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!