Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi értelme van a mennynek?

Mi értelme van a mennynek?

Figyelt kérdés

Mi értelme van egy olyan helynek ahol ilyen nemtelen, homogén valamik leszünk, nem lesz szerelem, se szex, se sok más emberi dolog. Ráadásul egy örökkévalóságig halálraunják magukat az ott lévők.

Az egész egy teljesen emberidegen környezet én nem értem hogy ez miért jó.

2021. aug. 3. 19:28
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
65%

10. Az agy egyfajta híd a fizika valóság és a szellemi között. Ha nem funkcionál megfeleően vagy sérült, akkor az érzékelt valóság ill. a személyiség is tororzul vagy teljesen megváltozik. De ez nem zárja ki hogy létezik személyiséggel rendelkező lélek ami a háttérben szemléli az eseményeket és teljesen képben van mi történik.

Egyébként, pokol, menny szerintem sem létezik, inkább egy köztes szellemi létet tudok elképzelni.

2021. aug. 4. 09:26
 12/30 anonim ***** válasza:
39%
10# Nem, a személyiség nem a lélektől származik, az itt alakul ki a földön életed során. az agy pedig egy szerv, a test resze.
2021. aug. 4. 09:48
 13/30 anonim ***** válasza:
22%

"Mi értelme van a mennynek?"

Azt ugye tudjuk, hogy nem a Mennyben lesznek a hívők az örökkévalóságban, hanem Krisztus visszajövetele után jövünk vissza romolhatatlan testben az új Földre...

De egy ateistát miért izgat ez a kérdés? Ha nem akarsz hinni, üdvözülni és örökké élni az a te dolgod. Isten nem fog kényszeríteni

2021. aug. 4. 09:49
 14/30 anonim ***** válasza:
5%

11-es, ezt a "híd a valóság meg a lélek között" dolgot nem bírom elképzelni. Adott tehát a lélek, akinek van valamilyen személyisége. Kérlek, írd le, hogy pontosan milyen probléma vezethet el oda, hogy a személy agresszívebb lesz, mint a lélek, aki a személyt irányítja.

Tegyük fel, hogy építek egy robotot, amit a gondolataiddal irányíthatsz. Előfordulhat, hogy az a robot úgy viselkedjen, mintha nem szeretné a kutyákat, ha te, aki irányítod, szereti a kutyákat? Vagy hogy a családod egyik tagját ne ismerd meg, amikor a robotot irányítod, de ha magad vagy, akkor tudd, hogy ki az? Én nem tudok ilyen hibát elképzelni, de ha te igen, kérlek, írd le, hogy minek kell elromlania ehhez.

Az érvelésed kicsit úgy hangzik, mintha mindenáron megpróbálnád beleerőszakolni a képbe ezt a lélek dolgot. Tehát van egy magyarázat (ti. hogy a személyiség és az emlékek az agyad működésének eredménye), de te valahová bele kell, hogy erőltesd a lelket (mivel eldöntötted, hogy az van, és kész), ezért ilyen ellenőrizhetetlen dolgokat dobálsz az egyenletbe. Miért? Mi okod van azt feltételezni, hogy létezik lélek, ha a jelek szerint minden az agyad működésének eredménye? Van bármi, ami arra utal, hogy létezik valami még az agyunkon kívül?

2021. aug. 4. 10:00
 15/30 anonim ***** válasza:
35%
12-es, a "lélektől származik" részt úgy értettem, hogy a "lélek határozza meg". Ha a személyiségemet nem a lelkem határozza meg, akkor a lelkem semmilyen módon nem lehet azonos velem.
2021. aug. 4. 10:30
 16/30 anonim ***** válasza:
39%
És honnan veszed, hogy ilyen a menny? Talán voltál már ott?
2021. aug. 4. 13:39
 17/30 Godaime ***** válasza:
37%
Gyakorlatilag egy Mennyei Észak Korea ahol nap hosszat vigyorogsz, mint egy vadalma és az Isten dicsőségét hirdeted közben. Ez a szabad akarat teljes sárba tiprása, ennél bármi csak jobb lehet.
2021. aug. 4. 16:45
 18/30 anonim ***** válasza:
49%

"10# Nem, a személyiség nem a lélektől származik, az itt alakul ki a földön életed során. az agy pedig egy szerv, a test resze."

Vagy a lélektől származik és testben fejlődik ki ... Igen, inkább ez az igazság. Anyagból nem származhat szellemi "dolog"! Az agy pedig egy szerv, ebben igazad van:) Kettő meg kettő pedig négy:) Az agy tudja a lelkünket a téridőben összehangolni a testünkkel, a térrel és az idővel.

2021. aug. 5. 08:33
 19/30 anonim ***** válasza:
81%
14. Nem értem mit nem értesz. Ha van egy számítógép, vagy robot aminek a hardvere(jelen esetben az agy) megsérült vagy gyári hibás, akkor a szoftver(lélek) nem tud megfelelően funkcionálni és kifejezni önmagát. Van pl. egy drón aminek a harvere elromlik, nekicsapódik egy falnak amiatt hogy a kommunikáció megszakad irányító ás irányított között, még nem jeleni azt hogy az irányító nem létezik és nincs önálló akarata személyisége. Te érvelésedre reagáltam és felhívtam a figyelmed hogy logikailag hibás.
2021. aug. 5. 08:33
 20/30 anonim ***** válasza:
26%

19-es, nem érted a kifogásomat. Mert nem arról van szó, hogy a drón hibás, és nekicsapódik a falnak, mert ennek az analógiája az lenne, hogy mondjuk valaki nem tud mozogni, pedig akar (pl. aki stoke-ot kapott), vagy nem akar, de megteszi (pl. egy epilepsziás roham esetén).

Én arról beszéltem, hogy valaki mondjuk nem emlékszik a családjának egyik tagjára, a többire meg igen. Ez hogyan fordulhat elő? Ha a lélek emlékszik arra az emberre, akkor hogyan fordulhat elő, hogy a test úgy viselkedjen, mintha nem emlékezne?

A drónos példával élve ez olyan, mintha amikor a drónt vezeted, és ki akarsz kerülni dolgokat, hogy ne törd össze a drónt, akkor mindent ki tudsz kerülni, kivéve mondjuk a nyírfát. A többi fajta fát igen, de a drón nem reagál az irányításra, akkor, és csak akkor, ha nyírfát akarsz kikerülni. Egyébként tökéletesen működik. Te el tudsz ilyesmit képzelni? Hogy te pontosan tudd, hogy mi az a nyírfa, és azt ki kell kerülni, de valamiért a drón elszabotálja ezt a tudást, és ne akarja kikerülni a nyírfát?

2021. aug. 5. 12:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!