Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A kereszténység egyetért...

A kereszténység egyetért Jehova tanúi melegellenes rajzfilmjével?

Figyelt kérdés

2016-os cikk, a rajzfilmet nem láttam, de olvastam róla itt:

[link]

A kereszténység szerint szükség van ilyen melegellenes rajzfilmre, illetve az abban lévő tartalmat helyesnek találja?

2021. júl. 25. 17:41
1 2 3 4
 21/34 Godaime ***** válasza:
10%
Nem ti hozzátok a törvényeket, hanem a ti idejemúlt vallásotok és a vallásos politikusaitok. Elég csak a nagy keresztény Orbánra meg a bandájára nézni. Nem tud úgy beszédet mondani, hogy hússzor el ne ismételje az isten szót.
2021. júl. 29. 14:07
 22/34 anonim ***** válasza:
Hát máskor ne rá szavazz, mert tipik fideszesnek néz ki az érvelésed és csőlátásod. Neked lényegében bármit lehet írni, mondani, nem különösebben izgat, mintha csak saját magad akarnád hallani. Kezet foghatsz Orbánnal és bandájával.
2021. júl. 29. 14:33
 23/34 Godaime ***** válasza:
16%
Előbb vágnám le a kezem, minthogy valaha is rászavaznék. Az érveik meg egyébként a valóságon alapszanak, a tieddel ellentétben. Még olyan hülyeségeket is beszélsz, hogy az általad nem kedvelt bibliai részek csak a zsidókra vonatkoznak.
2021. júl. 29. 18:10
 24/34 anonim ***** válasza:
40%

"Még olyan hülyeségeket is beszélsz, hogy az általad nem kedvelt bibliai részek csak a zsidókra vonatkoznak."

Ostoba rosszindulatodat elnézem tudatlanságodnak. A Biblia írja, hogy ezek a törvények a zsidókra vonatkoznak. Ha nem hiszed, olvasd el. A paráznák kövezésére még Jézus példáját is felhoztam.

Úgy tűnik, mintha neked az lenne a bajod, hogy a keresztények nem kövezik meg a melegeket. Mert minden áron ezt akarod belőle kihozni. De bármennyire is szeretnéd, mi sose köveztünk és nem is fogunk megkövezni senkit paráznaság miatt.

Amúgy azóta verted a tamtamot a zsidóknál is a kövezés miatt, illetve az ateista, iszlám országoknál is, vagy csak a keresztények erőszakmentes hozzáállása zavar?

"Előbb vágnám le a kezem, minthogy valaha is rászavaznék."

Ne tedd, pont olyan vagy, mint egy fideszes, csak a rosszabb fajtából.

2021. júl. 29. 19:10
 25/34 anonim ***** válasza:
21%
Elképesztő ez a Godaime! Ilyen heterofób, szélsőséges, kirekesztő gondolatmenetű emberek nem tud hol és mikor sérültek érzelmeikben és felfogásukban. Toleranciát várnak az intoleránsnak. Intoleránsnak minden olyan véleménnyel, ami nem egyezik az Ővéikkel. A demokráciát mindig az érvek és ellenérvek vitték előre soha nem a màsik ember gyűlölete ( csak azért mert más a véleménye ). Hihetetlen ez a kb 4-5%-s kisebbség, akik most erőszakkal lobbiznak mindenféle jogért, ami szerintük megilleti őket. Csak egy probléma van. A többség nem így gondolja. Értem, akkor a többség a korlátolt agyú, kirekesztő, szélsőséges, fundamentalista, homofób, stb stb ember. Gratulálok. Csak az a helyzet, hogy ezt egy maroknyi kisebbség állítja. Szívük joga. De nem igazán kell a véleményükkel foglalkozni. ŐK A KISEBBSÉG! Értem én hogy a világ a vesztébe rohan és próbálják ujra Sodoma, Gomora állapotát elérni de a többségnek, akiknek az értékrendje még a normalitás talaján áll, erkölcsi es lelkiismereti kötelessége a romlást késleltetni.
2021. júl. 31. 18:37
 26/34 Godaime ***** válasza:
19%

Heterofób? ;D Hogy a fenébe lehetne valaki heterofób? Létezik ez a szó egyáltalán vagy te találtad ki?

Nem csak egy maroknyi kisebbség állítja ezt, hanem a heterók jelentős százaléka is. Civilizáltabb helyeken a melegházasságot ellenzők százaléka gyakorlatilag elenyésző volt az utóbbi néhány évben. Gondolom te szívesebben élnél egy olyan társadalomban, ahol az általad nem kedvelt rétegek kirekesztésben élnek és nincsenek jogaik. Hát én nem. Ha ettől szerinted én rossz ember vagyok, akkor ideje lenne tükörbe nézned.

2021. júl. 31. 23:57
 27/34 Godaime ***** válasza:
14%
Meg aztán kérlek ne gyere nekem történetekkel a mesekönyvedből mivel nem hiszek benne. Meg aztán a szexualitásnak semmi köze sincs se az erkölcsökhöz se pedig a normalitáshoz. Egy ember nem attól lesz jó vagy rossz, mert csak a vele ellenkező neműekkel létesít szexuális kapcsolatot. A való életben nem így működnek a dolgok.
2021. aug. 1. 00:00
 28/34 anonim ***** válasza:
0%

Heterofob az ugyanúgy létezik mint a kisebbség által kitalált homofób szó. Tipikus példa a kirekesztő gondolkozásodra hogy ti ( a kisebbség ) alkothat egy műszót, homofób. Míg egy másik csoport nem alkothat egy olyan szót hogy heterofob. Kettős mérce, ez van. Te hinni akarsz abban hogy a homokosság, leszbianizmus nem betegség és a te hitedet alátámasztó kutatásokat keresel. Én meg hiszek abban hogy ez a kisebbség mentálisan, érzelmileg beteg emberek csoportjai, akiknek segítségre van szüksége. Én pedig az ebbéli meggyőződésemre az ezt alátámasztó kutatásokat. Volt homokosként mondom hogy van szabadulás es van kiút. Ma már házas emberként, 2 gyerek apjaként undorítónak találom azokat az éveket, amiket eltöltöttem ebben a fertőben……tudom tudom ebből nem lehet megszabadulni csak elnyomni …..szerintetek.

Aki keres, az talál ……én találtam szabadulást és gyógyulást.

A kitalált mesekönyvről csak annyit hogy abban hiszel hogy kitalált én meg abban hiszek hogy az elő a Isten beszéde az emberiséghez. Te hülyének nézel engem én nem nézlek hülyének téged. Te hülyének nézel minden olyan embert, aki nem osztja a véleményedet. Én nem. Felsőbbrendű tudattal közelítesz más emberek felé. Én nem. A tükör az tükör. Érdemes bele nézni. A Biblia tükör, érdemes bele nézni és akkor megláthatja az ember hogy hol van a szeretet parancsolatához képest. Sajnos Isten nem humanista . Ez van. El kell fogadni. Viszont ha az ember megismeri Őt, akkor rájön hogy micsoda fantasztikus Isten, aki maga a szeretet. A szeretet nem az hogy az embert úgy fogadom el ahogy van. Hanem az hogy figyelmeztettem a helyes útra és a helytelen útra. Kérdés hogy ki dönti el mi a helyes út? Az egyetlen Teremető Isten aki Fiát adta értünk. Ő az abszolutum. Őhozzá kell mérni mindent. Én nem akarom hogy bárki is elveszem de “” a keresztről való beszéd bolondság azoknak, akik elvesznek de nekünk a megtartás”””. Ha tetszik ha nem, ennek a világnak annyi. Megy a végzete felé. Menthetetlen. Ebben a világban sosem volt szabadság. Ez egy rabszolgatartó világ,egy mátrix. Az egyetlen kiút ami adatott pedig Jézus Krisztus, aki megszabadított engem a homoszexuálitásból. Ez van

2021. aug. 1. 13:14
 29/34 Godaime ***** válasza:
Áh veled nem érdemes beszélni, teljesen beteg az agyad. Úgy beszélsz mintha az életed valami fantasy film lenne. Amiben te hiszel arra nincs bizonyíték. Nekem nem kell hinnem az igazamban, én TUDOM mivel tudósok ezrei bizonyították már. Ez a kettőnk közti lényeges különbség.
2021. aug. 1. 14:12
 30/34 Godaime ***** válasza:

". Volt homokosként mondom hogy van szabadulás es van kiút." Ezt egyébként sajnálattal hallom. Ez azt jelenti, hogy hazudsz önmagadnak és a feleségednek is. Fizikailag képtelenség a szexuális beállítottság megváltoztatása, tehát még mindig kívánod a férfiakat. Ha szerencséd vagy akkor biszex vagy így egy viszonylag boldog házasságban élhetsz, őszintém remélem, hogy ez a helyzet.

De egyébként pontosan ezért olyan fontos a melegek elfogadása és ugyan azokat a jogokat megadni nektek is, mint ami nekünk megvannak. Nem szeretném ha a jövő generációi annyi önutálattal kellene felnőniük, mint neked.

2021. aug. 1. 15:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!