Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A kereszténység egyetért...

A kereszténység egyetért Jehova tanúi melegellenes rajzfilmjével?

Figyelt kérdés

2016-os cikk, a rajzfilmet nem láttam, de olvastam róla itt:

[link]

A kereszténység szerint szükség van ilyen melegellenes rajzfilmre, illetve az abban lévő tartalmat helyesnek találja?

2021. júl. 25. 17:41
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
67%
A kereszténységnek senmi köze Jehova tanuihoz. De azzal nyilván egyetért, hogy a család egy férfi, egy nő, és a gyerekek. Mint ahogy minden normális józan ember is így gondolja.
2021. júl. 25. 17:46
 2/34 anonim ***** válasza:
81%
A Jehova tanúi egy eretnek szekta. Magára a rajzfilmre pedig semmi szükség, pont annyira, amennyire érzékenyítő rajzfilmre vagy mesekönyvre sincs. Ami pedig az abban lévő tartalmat illeti, az a rész, hogy "...így szegények bizony sosem juthatnak be a Paradicsomba..." nem keresztényi, mert nem a mi dolgunk megítélni, hogy kik juthatnak be a Paradicsomba, hanem Istené. Isten megbocsát, akinek akar, és megbünteti azt, akit akar.
2021. júl. 25. 18:25
 3/34 uyscuti ***** válasza:
78%
Lehet , hogy annyira nem fontos , de a rajzfilm nem melegellenes. Nem uszít a melegek ellen , nem alázza meg őket stb. A lényege az , hogy a házasság egy férfi és egy nő között elfogadható. Amúgy érdekes kiírni egy kérdést úgy egy rajzfilmről , hogy azt a kérdező meg sem nézte.
2021. júl. 25. 18:26
 4/34 uyscuti ***** válasza:
60%
Érdekes , hogy az,,így szegények bizony sosem juthatnak be a Paradicsomba" mondat sem hangzik el a rajzfilmben , sem semmi ehhez hasonló. Véleményt mondani úgy valamiről , hogy nem is járunk utána?
2021. júl. 25. 18:35
 5/34 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
59%

#3 hol lehet megnezni?

a cikkben a ket video mar nem letezik hat 2016 os

erdekes hogs 2021 ben aktualis epp most (mondjuk mindeg, de mostani politikai hirek es esemenyek miatt)

2021. júl. 25. 20:26
 6/34 A kérdező kommentje:

Nem néztem meg a rajzfilmet, ez igaz. Azt hiszem elég volt az, amiben Jehova tanúi azt mutatták be, hogy nem helyes játék varázslóval játszani...

Elég volt a tartalmát elolvasni, ami viszont egyetértelműen melegellenes, hiszen az ókori zsidó-keresztény családmodellt teszi meg helyesnek, amivel egyáltalán nem értek egyet. Ezért arra gondoltam, hogy ebben a kereszténység is osztja a Jehova tanúi törekvését ebben az ügyben.

Véleményem szerint az is család, ahol két férfi vagy két nő nevel tisztességesen egy gyereket.

2021. júl. 25. 20:42
 7/34 uyscuti ***** válasza:
100%
2021. júl. 25. 20:44
 8/34 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#6 hat ki tudja

csalad meg csak csak

de nem is errol volt szo nem?

most 2 vagy akar 3 no/ferfi nevelhet gyerekeket

viszont nem nevezheti egyik ferfi anyanak magat ahogyan egyik no sem apanak

csalad (kolletiven) jogi fogalomkent hogyan el? Es miert kellene mashogy?

2021. júl. 25. 20:48
 9/34 A kérdező kommentje:

Valóban nem, viszont egy transznemű nő (született férfiként) mi legyen akkor?

[link]

A fenti adatlapon Andreja Pejic látható, aki bár férfiként született, ma már nő. Egyébként eléggé nőies is, az utcán nem igazán lehetne megmondani, valaha férfi volt.

Mármost, ha egy ilyen ember, ki hasonlóan néz ki, örökbe fogad egy gyereket, mit mondjon az neki, apa? Szerintem inkább anya.

2021. júl. 25. 22:04
 10/34 anonim ***** válasza:
91%
Nagyjából ugyanazt írtam volna, mint #2 hozzászóló. Felesleges a propaganda, bármilyen oldalról is tolják.
2021. júl. 25. 22:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!