Hogy nevezik azokat az embereket, akik nem zárják ki Isten létezésének lehetőségét, de nem igazán hisznek a vallások isteneiben?
Azt nem zárom ki, hogy valamilyen Isten, felsőbb erő, stb. létezik, de a vallások isteneiben nem hiszek.
Véleményem szerint a Biblia, a Korán, az Aveszta, stb. csak mítoszgyűjtemények, amibe az ókori emberek azt írták le, hogy milyennek képzelik el az Istent. Ha esetleg Isten bizonyos emberekhez szólt is, akkor a kinyilatkoztatást feltöltötték a saját maguk emberi elképzeléseivel, ezért van az, hogy a vallások istenei nagyon emberiek. Sem az Íliász Zeusza, sem az Ószövetség JHVH-ja nem tűnik abban a formában igazinak, amiben le vannak írva, csak a görögök és a zsidók agyszüleményei. De ugyanez elmondható, a wiccák isteneire, bár az a neopogány vallás szimpatikusabbnak tűnik a "tégy amit akarsz, de ne árts!" elvével.
Pedig jó lenne eldöntened, hogy inkább hiszel, vagy inkább nem hiszel?
Eléggé beleszól az életedbe.
Persze, de ez nem döntés kérdése. Ha eldöntöm, hogy holnaptól hinni fogok valamiben, attól még nem fogok hinni benne. A Biblia szerint a hit Isten ajándéka. Hát én nem kaptam meg ezt az ajándékot... :)
Buddha viszont azt mondta a tanítványainak, hogy ne higgyenek el semmit, még neki se, amíg ki nem próbálják és hasznosnak nem találják. Ez már egy praktikusabb út, jelenleg ezen próbálok járni.
Nobeldíjas tudóstól kérdi az újságíró, minek az aranyozott lópatkó a hütôrácsán?
- Aszt mondják, szerencsét hoz és megvéd a balesetektôl.
- Ilyen nagy természettudós, mint Professzor Úr hisz az ilyen babonákban?
- Én tremészretesen nem hiszek benne.
- Akkor minek?
- Azt mondják, annak is segít, aki nem hisz benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!