Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A kereszténység tagadja, hogy...

A kereszténység tagadja, hogy két férfi vagy két nő között lehet őszinte szerelem?

Figyelt kérdés
Vagy elismeri az azonos neműek szerelmét, viszont tiltja a híveinek?
2021. júl. 6. 22:47
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
91%

Nem ártana figyelembe venni a történelmi kontextust amikor a Biblia könyvei íródtak.

Az ókori emberek nem tudták elképzelni, hogy hogy két férfi vagy két nő között lehet őszinte szerelem, a homoszexualitást egy perverziónak látták, semmi többnek.

2021. júl. 7. 09:52
 12/33 anonim ***** válasza:
15%

Nem csak a kereszténység, hanem a normális pszichológia is tagadja ezt. Mivel a homoszexualitás köztudottam pszichés betegség, ez a szerelem dolog sem az igazi, inkább a szexualitás a lényeg

"Vagy elismeri az azonos neműek szerelmét, viszont tiltja a híveinek?"

Az újszövetség nem tilt semmit, a józan lelkiismeret és a krisztusi szeretet gyakorlása a lényeg. A hívő önszántából lesz hívő, nem kötelességből. Minek tiltani olyan dolgokat, amik elkerülése végett (is) lett hívő?

2021. júl. 8. 12:02
 13/33 anonim ***** válasza:

"Az ókori emberek nem tudták elképzelni, hogy hogy két férfi vagy két nő között lehet őszinte szerelem, a homoszexualitást egy perverziónak látták, semmi többnek." Ekkora hülyeséget, már bocsánat. Az ókori görögöknek egész filozófiája volt rá. A görögök oda voltak a homoszexualitásért. Úgy vélték tökéletes szeretet csak azonos neműek között jöhet létre.

Egyébként ezzel a kérdéssel tulajdonképpen nem foglalkozik a Biblia. Az hogy valaki őszintén szerethet valakit, azt elismeri. Ez egyértelmű, hiszen az egész keresztény vallás a szeretetre épül. De, hogy ez az őszinte érzés, feltétlenül nemi vággyal kell hogy együtt járjon, azt már nem. Véleményem szerint őszintén szeretheti egymást két férfi vagy nő anélkül is, hogy leakarnának feküdni egymással. Ahogy a testvérek vagy családtagok között is lehet nagyon szoros kötelék, de ettől még normál esetben nem akarnak összefeküdni. Így szerintem ez két különböző dolog. Az hogy valaki szeret valakit és az hogy valaki vonzódik valamihez vagy valakihez az már más kérdés.

2021. júl. 8. 12:34
 14/33 anonim ***** válasza:
21%
Tehát akkor velem van igazából a baj, ha hetero vagyok és nem érzem normálisnak a homosexulitást, sőt undorítónak találom? Mert lassna már itt tartunk. De jót is fog tenni a "túlnépesedtünk" propagandának. Igaz milliónyi abortusz meg végbe évente és ki tudja hány millió meddő ember van jelenleg a világon, még ez sem elég. Magyarázzuk be a hormonzavaros tiniknek, hogy ők bizony melegek, igazítsák a gusztusukat ehhez, fogadják el, hogy ezen bizony sosem fognak tudni változtatni, hiába cska ideiglenes érzésekről van szó.
2021. júl. 21. 08:57
 15/33 anonim ***** válasza:
58%

"Tehát akkor velem van igazából a baj, ha hetero vagyok és nem érzem normálisnak a homosexulitást, sőt undorítónak találom?"

Miért lenne baj az,hogy hetero vagy?Ugyanúgy normális dolog mint melegnek lenni.

Az itélkező és gyülölködő hangnemed nem éppen üdvözülés-kompatibilis,arról nem is beszélve,hogy az egész kereszténység olyan bvzis dolog...tömény nőgyülölet hatja át.

2021. júl. 21. 09:14
 16/33 anonim ***** válasza:

#15 Tudatlanságot páratlan a témában. Az meg jól mutatja, hogy hol tart az emberiség, hogy ítélkezőnek és gyűlölködőnek állítják be ha valaki a másikéval ellentétes állásponton van és ki is fejti azt. A karakter gyilkolás az rendben van, ha valaki átlátja a problémát és a propaganda mögötti valódi célt? Mehet a levesbe: ,,Vádoljuk meg mindenféle ocsmánysággal, hiteltelenítsük, kussoljon csak a rohadék."

Nha ez az igazi gyűlölet. De nyugodtan lehet füleket befogni szemeket eltakarni és ordítani amikor szembesültök az igazsággal és a tetteitek következményeivel...

2021. júl. 21. 09:20
 17/33 anonim ***** válasza:
52%

Nem bírod ki ellenségkép nélkül...

Az,hogy a homosexualitás számodra undorító és beteges(itt itélkezel..) ,az a te személyes véleményed és izlésed amivel egyrészt meg próbálod megszabni azt,hogy mi a "normális" (arrogancia és itélkezés..),másrészt jó keresztényként a kárhozatot tolnád rá a veled egyet nem értőkre (ez a gyülölködés...).

"De nyugodtan lehet füleket befogni szemeket eltakarni és ordítani amikor szembesültök az igazsággal és a tetteitek következményeivel..."

Szavaid itt frusztált kapálódzásnak tünnek...

Ha a melegség igen,akkor vallásosság is pszichés betegség.

Én pszichés beteg vagyok azért,mert szeretek kereszttel maszturbáló leszbikus apácákat nézni,vagy egyszerűen ilyen az izlésem?

2021. júl. 21. 09:42
 18/33 anonim ***** válasza:
Honnan veszted, hogy vallásos vagyok, ki is ítélkezik látatlanban? Sosem tartottam természetesnek és mindig is undorodtam az ilyesmitől. Semmi köze hozzá vallásnak, de magyarázd cska be magadnak. Leírtam hogyan történik a krakter gyilkosság amivel ellehetetlenítitek az értelmes vita kultúra lehetőségét. Ezt te vergődésnek nevezed, hát vedd annak, igazából teszek rá. Csak legalább ne akarnád megmagyarázni, kiforgatni a másik ember szavait. Feltettem egy kérdést erre nekiállsz vádaskodni.
2021. júl. 21. 09:49
 19/33 anonim ***** válasza:
50%

Bocsi,itt a vallaskritika rovatban ha olyan szemellenzős és bigott vagy mint a vallásosok,akkor sajna odakeverünk.

De nincs vita mert az a külömbség,hogy bár én se néznék két csókolozó férfit egy másodpercig se,az azért van mert nekem nem tetszik,attól még általánossággal nem kijelenthető,hogy undorító lenne,ez az ami számodra nem értelmezhető.

2021. júl. 21. 10:10
 20/33 anonim ***** válasza:
#19 Kit érdekel az általános? Én a saját érzéseimről beszéltem a dologgal kapcsolatban. A lényeg az lett volna, hogy mi alapján kellene nekem normálisnak, természetesnek elfogadnom, ha egyszer képtelen vagyok rá? Akkor jön az amit te is csinálsz, mekkora homofób és stb. Szemellenzős és bigott pedig biztosan nem én vagyok. Bár te mivel lennél jobb egy olyan embernél, hiszen látatlanul vádaskodsz és ítélekezel, csak épp egy másik állásponton vagy mint az általad lenézett emberek. Semmivel sem vagy jobb senkinél, hiába szeretnéd, jó emberi szokás szerint, mások pocskondiázásával bizonyítani, hozzáadott érték helyett. Egyébként nem érdekel ki mit csinál, de ne eröltessék rám a saját akaratukat, és ha nem sikerül ne legyek már megbélyegezve az egyet nem értésem miatt, Sokaknál beválik ugyan a shaming taktika amit te is alkalmazol, de ez csak a vita kinyírása + a másik személyének bemocskolása, személye elleni uszítás. Rendkívűl manipulatív és gonosz.
2021. júl. 21. 10:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!