Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek ez miért van?

Szerintetek ez miért van?

Figyelt kérdés

Szóval sokan nem értik hogy mi a baj a kererszténységgel. Azt hiszik hogy a keresztény emberek a jó megtestesítői közben pont itt olvastam egy kérdést amiben az eggyik kommentelő ezt írta

"Ha hallott Istenről, és szándékosan nem hisz benne, akkor elkárhozik.

Ez azt jelenti, hogy kénköves tűzben ég örökkön örökké, ordítozik a szomjuság miatt, férgek rágják a testét, a földi szenvedés sokszorosát éli át, és egy olyan borzasztó lelki állapotban van, ami sokkal súlyosabb a depressziónál.

Mindez a azokra a vallásosokra is érvényes, akik csak megjátszották, hogy hisznek, de ezeknek a büntetése még az ateistákénál is súlyosabb."

Ez normális emberi gondolkodás? A vallások hátrányai és ártalmai ilyen emberekben mutatkoznak meg.

2021. jún. 17. 21:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
74%
Ez inkább tűnik úgy, mintha te találtad volna ki, keresztények nem írnak ilyesmit.
2021. jún. 17. 21:50
 2/12 anonim ***** válasza:
66%

A vallások zöme erőszakos riogatással igyekszik híveket találni.

A kereszténység is ezt tette.

2021. jún. 17. 21:56
 3/12 A kérdező kommentje:

"Ez inkább tűnik úgy, mintha te találtad volna ki, keresztények nem írnak ilyesmit"

Belinkeljem?

2021. jún. 17. 21:59
 4/12 anonim ***** válasza:
83%
Nyugodtan.
2021. jún. 17. 22:02
 5/12 anonim ***** válasza:
13%

"Ez azt jelenti, hogy kénköves tűzben ég örökkön örökké, ordítozik a szomjuság miatt, férgek rágják a testét, a földi szenvedés sokszorosát éli át, és egy olyan borzasztó lelki állapotban van, ami sokkal súlyosabb a depressziónál."

Nem, ez azt jelenti, hogy örökre megszűnik létezni. De aki nem tér meg, amúgy is erre vágyik, hol itt a baj?

"Ez normális emberi gondolkodás? A vallások hátrányai és ártalmai ilyen emberekben mutatkoznak meg."

Szerintem te egy ember véleményét írtad le, és a fényes elméddel általánosítottál

"Belinkeljem?"

Na mit mondtam:)

2021. jún. 18. 11:53
 6/12 anonim ***** válasza:
31%

"Azt hiszik hogy a keresztény emberek a jó megtestesítői közben pont itt olvastam egy kérdést amiben az eggyik kommentelő ezt írta"

Ez amúgy is lehetetlen. A krisztusivá válás, a megszentelődés élethosszig tartó folyamat, fokozatos javulással. Olyan nincs, hogy valaki megtér és máris szuperszent. Így nagy a szórás a keresztények viselkedése között, ezért sem szerencsés általánosítani.

Légy te keresztény és mutass példát!

2021. jún. 18. 11:59
 7/12 anonim ***** válasza:

Várom továbbra is, mert nekem gyanús, hogy nem írt egyetlen keresztény se ilyet.

2021. jún. 18. 12:37
 8/12 A kérdező kommentje:
7# azt a kérdést már speciál nem találom de ha beírod hogy ateista a GYIK keresőjébe valahol a 30 és 37. Oldal között van a kérdés ami alá írta. Egyébként igen is írják.
2021. jún. 18. 12:59
 9/12 anonim ***** válasza:
88%
Jó hát én nem fogok neked sok száz kérdés között keresgélni, azt írtad, hogy linkeled.
2021. jún. 18. 13:13
 10/12 anonim ***** válasza:
0%
Isten a bűnt keményen megtorolja, de a bűnös emberhez kegyelmes ha az őszintén kéri és elfogadja.
2021. jún. 18. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!