Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha van isten, akkor Ő honnan...

Ha van isten, akkor Ő honnan lett?

Figyelt kérdés
Valamikor Istennek is meg kellett születni, vagy ő csak a semmiből jött?
2010. aug. 26. 15:33
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:

"Mondhatnám azt is teljes joggal, hogy ha majd a nagyravágyó materialisták képesek lesznek az élettelenből életet szülni (a természeti körülmények közötti létrejöttét is igazolható módon), majd akkor visszatérhetünk Isten "eredetére" is. "

[link]

tessék

2010. aug. 26. 18:57
 12/52 anonim ***** válasza:

Helló kedves kérdező.

Figyelj csak. :)

Azt nem hiszed el, hogy valami(Isten) a semmiből teremtett, de azt elhiszed, hogy egy valamiből alakult ki minden. Tehát elhiszed azt is, hogy ez a valami ami alakulgatott, örök létű, tehát születnie nem kellett. Nos valahogy így néz ki a helyzet Istennel is. :)

Annyit kell csak letisztáznod magadban, hogy szerinted véletlenek folytán változik ez a valami, vagy esetleg tudatos és direkt módon csinálja. Eközben gondold át, hogy káosz vagy rend uralkodik az Univerzumban. Nem itt a Földön...az egész világegyetemben komplettül. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. aug. 26. 19:57
 13/52 A kérdező kommentje:

Szerintem nem született semmi, hanem kb. úgy képzelem el mint egy gömb, nincs sehol eleje és vége. :)

Szerintem az igazságot emberi lény fel se tudja fogni, még véletlenül se úgy lettünk, ahogy azt gondoljuk...

2010. aug. 26. 22:30
 14/52 anonim ***** válasza:

Két oldal van csak, mely egymással szemben állít ellentétes dolgokat: az egyik szerint nem kell értelem és intelligencia a létünkhöz, mert az anyag "önszerveződése" révén ez "véletlenül" kialakult. Tehát szerintük az anyag sajátosságaiban benne van az élet véletlen kialakulásának a lehetősége.

A másik oldal ellent mond ennek (persze minden joggal, mert az nem több, mint egy fantáziadús mese) és azt vallja, hogy magasabb intelligencia nélkül az élet nem jöhetett létre.

Az pedig előítélet és félremagyarázás, hogy a materialista oldal hajlandó csak logikusan gondolkozni! A múltban, de ma is sok tudományterületen dolgozó kutatók jelentős része éppen hogy hívő ember.

Miller kísérlete pedig iszonyatosan messze van az élet teremtésétől. Az energia és az anyag reakciói, kölcsönhatásai sok mindenben, sokféleképpen nyilvánulnak meg. Ugye a 20-k sz. elején veszélyes dolgokra jöttek rá ezzel kapcsolatban. Tudjuk, hogy az anyag mögött energia van, nem is kicsi. Én azt vallom, hogy az élet létrejöttéhez ezen energiát irányítani kellett valakinek, valamint hogy élő, csak élőtől származhat. Na, ezt bizonyítják a mai napig a rendelkezésünkre álló tudományos kísérletek.

2010. aug. 26. 23:36
 15/52 anonim ***** válasza:

22:30. :D

Akkor tulajdonképpen a kérdést miért írtad ki? :D

Egyébként pedig nem hiába ember az ember...mert képes megérteni a miérteket és magyarázatokat, ráadásul ezek szépen rendbe vannak szedve egy mű formájában(nem szentiratokról beszélek). Az, hogy te úgy gondolod, hogy képtelen megérteni az ember, az a te tévedésed...pont azért ember az ember, mert képes rá, hiszen te is érted a "nem született semmi" dolgot...és szerintem gondold végig újra a helyzetet, megéri. Ha már tudsz olyan dolgon elmélkedni, ami örök...akkor benned is ott rejlik az örök lét. :)

ui.: Ha egyébként érdekel ez a mű, amiről beszéltem, és szeretnéd ténylegesen megérteni a dolgokat a világban, akkor szólj nyugodtan és adom. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. aug. 27. 09:57
 16/52 anonim ***** válasza:

Nem könnyebb azt elképzelni, hogy minden ami van, kialakult valamiből, össze állt, mint azt hogy egy valaki megteremtette a semmiből, egy olyan valaki akit még senki nem látott?

Ezzel az a baj hogy a semmiből nem lesz valami. Tehát ha minden kialakult valamiből,azzal azt mondod hogy az anyag örök de ez nem így van.

Isten örök, mert a szellem örök, ő maga az élet. A szellemi dolgokat nem kell megteremteni,és azok nem is pusztulhatnak el, egyedül az anyag szorul teremtésre, mert az el is pusztul.

Freya

2010. aug. 27. 10:40
 17/52 anonim ***** válasza:

"Valamikor Istennek is meg kellett születni"

Miért? A kezdet értelmezése csak az idő fogalmával lehetséges. Ha Isten felette áll az időnek, akkor esetében nincs értelme kezdetről, születésről beszélni.

2010. aug. 27. 11:16
 18/52 A kérdező kommentje:

A kérdést azért tettem fel, mert akarom tudni, hogy kinek mi a véleménye, arról, hogy Isten honnan lett, de eddig még nem tudtam meg...

Én is akarok benne hinni, csak nem nagyon tudok mert nem értem.

2010. aug. 27. 11:47
 19/52 anonim ***** válasza:
„First there was SAP. Then SAP said, "Let there be God". And there was God.”
2010. aug. 27. 11:49
 20/52 anonim ***** válasza:

Nézd, vagy elfogadod hogy a szellem örökkévaló és nem áll az idő hatalmában, tehát mindig is volt, van és lesz, vagy nem. Ilyen egyszerű. Isten nem "lett" sehonnan. Azt írod, szeretnél benne hinni. Miben szeretnél hinni?

Freya

2010. aug. 27. 11:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!