Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A muszlimok miért támogatják,...

A muszlimok miért támogatják, hogy a Hamász naponta rakéták ezreit lövi vakon Izrael felé?

Figyelt kérdés
Ha Izrael nem rendelkezne fejlett légvédelmi rendszerrel, már ott élők tízezrei haltak volna bele a támadásokba. Hogy lehet ilyen tömegmészárlást támogatni? Az iszlám nem elvileg a békesség vallása, ahogy ők mondják?

2021. máj. 21. 12:39
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
9%

Ha jól tudom az al-Aksza mecsetnél kialakult összecsapások váltották ki ezt. De most komolyan utána sem nézel a témának de már rögtön vádolsz mindenkit ?

De itt az igazi kiváltó ok, hogy embertelen körülmények között élnek emberek tömegei. Ez nem probléma neked ugye ?

Nem léteznének ilyen szervezetek ha Izrael például föderális államként szervezte volna meg magát békében a palesztinokkal. De ők inkább ledózerolták a falvaikat, és a saját telepeseiket rakták oda. Mindezt fegyveres erőszakkal. Ez sem probléma ugye ?

Abdullah

2021. máj. 21. 20:21
 22/31 anonim ***** válasza:
0%

Egyébként pedig kérdező, ha nem lenne ez a vaskupola rendszer, akkor az izraeli tankok néhány óra alatt benyomultak volna Gázába és szétlőttek volna mindent, ahogyan már rengetegszer megtették a múltban.

Most csak azért nem tették meg mert így olcsóbb volt nekik.

Abdullah

2021. máj. 21. 20:39
 23/31 A kérdező kommentje:

"Ez sem probléma ugye ?"

Miért ne lenne probléma? Ez csak rád és muszlim barátodra jellemző, hogy mindent feketén és fehéren láttok, ami keresztény vagy zsidó az rossz, mindenért másokat okoltok és a muszlimok mind békés szentek. Ugye azt is rendszeresen leírjátok, hogy az iszlám terrorszervezeteket is keresztények vezetik, stb...

A másik kérdésnél is leírtam, hogy mind a két fél helytelenül cselekszik, majd kaptam rá a választ, hogy a napi több ezer rakéta kilövése ártatlan zsidó célpontokra teljesen rendben van.

Sőt még azt is tagadjátok, hogy Izraelnek joga lenne ott lenni, elég alaposan kifejtettétek már. A keresztények pedig éppúgy elismerik Izraelt, mint a palesztinok független államhoz való jogát, erről linkeltek is egy pápai nyilatkozatot.

Az pedig, hogy mit tehetne és nem tehetne Izrael, a bonyolult politikai kérdés is. Nyilván a képes lenne a földdel egyenlővé tenni az egészet, de nem teszi. Gondolom nem a pénz az oka.

Jelenleg pedig ott tartunk, hogy Izrael intézett néhány precíziós válaszcsapást, ami előtt szólt is, a palesztinok pedig rakéták ezreit lövik ki naponta, hogy kiírtság a zsidó lakosságot.

2021. máj. 21. 20:57
 24/31 anonim ***** válasza:
6%

Maradjunk annyiban, hogy most velem beszélgetsz. A magam nevében tudok nyilatkozni. Mindenesetre teljesen kizártnak tartom hogy bárki azt mondta volna neked hogy "éljen a háború".

"Nyilván a képes lenne a földdel egyenlővé tenni az egészet, de nem teszi. Gondolom nem a pénz az oka."

Lényegesen olcsóbb működtetni ezt a vaskupola rendszert, mint egy komplett hadsereggel benyomulni oda, és megszállva tartani sokáig.

Illetve kifejezetten tesztelni akarták a rendszert hogyan működik. ​

Izrael lassan kivérezteti az ott élőket.

Néhány precíziós válaszcsapást ? Komplett háztömböket bombáztak le és több száz ember halt meg. Ha több száz ember meghal, akkor mindig számolj több ezer sebesülttel.

Ezekkel a rakétákkal lehetetlen lett volna "kiirtani" a zsidó lakosságot. De már be is fejezték a lövöldözést ha jól tudom.

"A muszlimok miért támogatják, hogy a Hamász naponta rakéták ezreit lövi vakon Izrael felé?"

Idióta a kérdés. A muszlimok NEM támogatnak semmi ilyesmit. Konkrétan én sem tartom jónak. Csak jobban ismerem az ottani szörnyű társadalmi-politikai helyzetet és TUDOM hogy Izrael az igazi agresszor. Ezt mondtam el.

Abdullah

2021. máj. 21. 21:19
 25/31 anonim ***** válasza:
78%

Arról panaszkodtok, hogy Gázában embertelenek a körülmények. Biztos igy van, nem vitatom.

De hely, szabad terület viszonylagosan több van mint Izraelben, Izrael népsűrűsége nagyobb, mint a Gázai övezeté.

Nézd meg a térképen, a városokon kivül van sok nyilt térség. Akkor miért lövi a Hamasz a városokból a rakétáit és nem a mezőkről, erdőkből, vagy pld narancsligetekből.

Ami pedig a lakosság nyomorát illeti: a Hamasz több száz km-es alagútja vajon hány milliárd dollárba került. Mennyit emelt volna a gázaiak életszinvonalán, ha azt a pénzt rájuk költik?

2021. máj. 21. 21:25
 26/31 A kérdező kommentje:

"Mindenesetre teljesen kizártnak tartom hogy bárki azt mondta volna neked hogy "éljen a háború""

Ezt így nyilván nem mondta senki, de nem is állítottam, hogy bárki ezt mondta volna. Lehetőleg olyat ne akarj a számba adni, amit nem állítottam.

"Lényegesen olcsóbb működtetni ezt a vaskupola rendszert, mint egy komplett hadsereggel benyomulni oda, és megszállva tartani sokáig."

Nyilván, de nem úgy tűnik, hogy Izraelnek a pénz akadály. S mint írtam, továbbra se teszik ezt.

"Néhány precíziós válaszcsapást ? Komplett háztömböket bombáztak le és több száz ember halt meg. Ha több száz ember meghal, akkor mindig számolj több ezer sebesülttel."

Rendben, a napi több ezer rakéta milyen pusztítást végzett volna, ha sikerül a palesztinoknak céljukat elérni? Vagy ez továbbra is mellékes, mert zsidók voltak a célpontok?

"Ezekkel a rakétákkal lehetetlen lett volna "kiirtani" a zsidó lakosságot."

Miért is? Konfettivel vannak esetleg töltve? Vagy ezek mitől olyan különleges rakéták?

"Idióta a kérdés. A muszlimok NEM támogatnak semmi ilyesmit. Konkrétan én sem tartom jónak"

Érdekes, hogy az sokkal kevésbé zavart, amikor a keresztényeknek szegeztétek ugyanezt a kérdést. Pedig a válaszok alapján a keresztények se támogatnak ilyesmit és nem is tartják jónak. Nem csak a válaszadók köztük én is) írták le, de még ilyen pápai nyilatkozatot is linkeltek, amit lepontoztatok.

"TUDOM hogy Izrael az igazi agresszor"

Hát persze, végén kiderül, hogy Izrael lő magára napi több ezer rakétát, hogy tesztelje a saját légvédelmét és legyen oka támadni.

A saját népének jólétét pedig a palesztin vezetés is nagy ívben leszarja, mert mint a másik hozzászóló írta, hatalmas alagút rendszerre volt pénz, hogy a terroristák tudjanak bujkálni, volt pénz 15-20000 rakétára is (egyik portál kiszámolta, hogy mennyibe kerül egy ilyen arzenál), de az emberek közben nyomorognak. Saját vezetőik felelősek nyomorukért.

2021. máj. 21. 21:37
 27/31 anonim ***** válasza:
25%

"Miért ne lenne probléma? Ez csak rád és muszlim barátodra jellemző, hogy mindent feketén és fehéren láttok, ami keresztény vagy zsidó az rossz, mindenért másokat okoltok és a muszlimok mind békés szentek. Ugye azt is rendszeresen leírjátok, hogy az iszlám terrorszervezeteket is keresztények vezetik, stb..."

A muszlimok miért is hibásak ebben a konfliktusban? Mert meg akarják védeni azt a kis földterületet amit még Izrael nem vett el tőlük?

A Hamaszt pont nem, de általában az iszlám terrorszervezteknek mondott csoportokat a Nyugat hozta létre.

"A másik kérdésnél is leírtam, hogy mind a két fél helytelenül cselekszik, majd kaptam rá a választ, hogy a napi több ezer rakéta kilövése ártatlan zsidó célpontokra teljesen rendben van."

Ez hazugság. Ilyet nem mondtunk. Pont azt írtam hogy nem helyes.

"Sőt még azt is tagadjátok, hogy Izraelnek joga lenne ott lenni, elég alaposan kifejtettétek már. A keresztények pedig éppúgy elismerik Izraelt, mint a palesztinok független államhoz való jogát, erről linkeltek is egy pápai nyilatkozatot."

Izraelnek semmi joga nincs ott lenni. Amit pedig a palesztinokkal tesz az semmiben nem különb mint amit a nácik tettek a zsidókkal. Egyébként az ilyen fasiszta terrorállamok bukásra vannak ítélve. A náci Németország afasiszta Olaszország és a Dél-Afrikai apartheid állam is megbukott. A keresztények nem ismerik el a palesztinok független államhoz való jogát. Mindenben Izraelt támogatják, pont ezért végez Izrael népirtást mert tudják hogy a keresztpények őket támogatják. Teszenek néhány nyilatkozatot hogy nem szép dolog, meg be kéne fejezni, de semmi több. Érdekes módon ha Izrael meggyilkol 63 palesztin gyereket az nem veri ki a biztosítékot a keresztényeknél, és persze továbbra is muszlimok a terroristák.

"Jelenleg pedig ott tartunk, hogy Izrael intézett néhány precíziós válaszcsapást, ami előtt szólt is, a palesztinok pedig rakéták ezreit lövik ki naponta, hogy kiírtság a zsidó lakosságot."

Abban a néhány precíziós válaszcsapásban többszáz palesztin halt meg, köztük 63 gyerek. Ha ez precíziós támadadás volt akkor célzottan civileket támadtak, tehát Izrael népirtást követ el.

2021. máj. 21. 21:48
 28/31 anonim ***** válasza:
11%

"Miért is? Konfettivel vannak esetleg töltve? Vagy ezek mitől olyan különleges rakéták?"

Hàt pofon egyszerű.

Egyrészt ezek roppant pontatlanok. Màsra sajnos nem is nagyon alkalmasak csak vàrosok bombàzàsàra. Esélytelen egy konkrét célt eltalàlni velük.

Az össztűzerejük rendkívül alacsony. Egyszerűen ha mindegyik betalàl akkor sem tudott volna akkora pusztítàst végezni. Kisméretű rakétàk kis robbanófejjel.

Ezek olyanok voltak mint Dàvid parittyàja Góliàt ellen.

Abdullah

2021. máj. 21. 21:51
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
5, azt meg tudnád nekem mondani, hogy szerinted mégis mi az oka, vagy mik az okai annak, hogy az izraeli támadásokban általában több palesztin civil hal meg, mint ahány izraeli a palesztín támadásokban? Mondhatsz nyugodtan többet is...
2021. máj. 21. 22:19
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

"Izrael az igazi agresszor. Ezt mondtam el."

Abdullah, ismered azt a mondást, hogy az üléspontom határozza meg az álláspontom?

2021. máj. 21. 22:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.