A kereszténység logikus? Teljesen logikus érvek alapján épül fel?
"Ha leejtem az almát, akkor lefelé esik. Ebben mi a szubjetív? Szerintem nem tudjátok, mit is jelent a logika."
Ha kézen állva megyek, akkor pedig felfelé esik. Ha az űrben vagyok, akkor nem esik semerre. Ha megfelelő távolságban vagyok a Földtől, akkor sose esik le, hanem "körbeesi" folyamatosan.
Nagyon okosnak képzeled magad, de nagyon egyszerű és buta vagy.
Ebben minden benne van: :-P
És miközben a zsidók jelt kívánnak, a görögök pedig bölcsességet keresnek, mi a megfeszített Krisztust hirdetjük, aki a zsidóknak ugyan megütközés, a pogányoknak pedig bolondság,
de maguknak az elhívottaknak, zsidóknak és görögöknek egyaránt, az Isten ereje és az Isten bölcsessége.
Mert az Isten „bolondsága” bölcsebb az emberek bölcsességénél, és az Isten „erőtlensége” erősebb az emberek erejénél.
/I.Kor. 1.22-25/
Például egy nagyon jó metafora, amikor azt mondjuk, hogy lenyugszik a nap. Ezt ma is használjuk, miközben nem gondoljuk, hogy ténylegesen lenyugszik. Nem vesz pizsamát, meg ilyesmi, csak eltűnik a látóhatár mögött. De pontosan tudjuk, hogy mi történik, viszont úgy mondjuk, hogy lenyugszik. Sajnos az írásoknál a tudósok ezeket a metaforákat szó szerint értelmezik, ezért tűnik kaotikusnak és furának.
Vagy a pokol és a menny metaforáját ma már nem nagyon értjük, mert ez az ókori emberek temetkezési szokásaival kapcsolatos, ami ma már teljesen más. A nemes és jó embereket haláluk után elégették, így mentek fel az égbe. A rossz embereket meg csak elásták valahol a földbe, ahol eléggé dicstelen módon aztán felzabálták a férgek. Vagyis pokolra jutott. Ma már persze nem szégyennek számít, ha valakit a földbe temetnek, de régen ez a rossz emberek sorsa volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!