Hogyan egyeztethető össze Jézus és a szentek képei és szobrai azzal, hogy "ne készíts magadnak szobrot, sem semmiféle képmást arról/azokról, amik az egekben vannak fent, se amik a földön vannak lent, se amik a vizekben vannak a föld alatt"?
³ Ne legyenek neked idegen isteneid színem előtt. 4 Ne készíts magadnak faragott képet vagy bármely alakot arról, ami az égben fönt, a földön alant és a vízben a föld alatt van. 5 Ne borulj le előttük és ne szolgáld őket, mert én vagyok az Örökkévaló, a te Istened, a féltve őrködő Isten, aki megemlékszik az atyák bűnéről a fiakon harmadiziglen és negyediziglen azokon, akik engem gyűlölnek. 6 És kegyelmet gyakorlok ezrediziglen azokon, akik engem szeretnek és parancsolataimat megtartják.
Ez a teljes parancsolat. Te rendre kihagyod belőle azt, hogy eleve azzal kezdődik hogy az idegen istenekre vonatkozik és hogy a képekkel is az a baj hogy ha azokat az igaz Isten helyett imádod bálványként. És mivel ezeket a részeket kihagyod az értelmezésből, így az értelmezésed természetesen hamis.
Ez semmiben nem cáfolja amit írtam. Azzal kezdődik hogy Isten azt mondja: Ne legyenek neked idegen isteneid. A képkészítés tilalma viszont általában mindenre vonatkozik ami a föld van. Tehát nem készíthetsz semmről sem képet és nem imádhatod ezeket.
A teljes parancsolatból amit idéztél, nem tudom hogy jutsz el odáig, hogy te a földön járó ember Jézust imádhatod. Mert ez a parancs pontosan ezt tiltja meg.
"Azt írja nem imádj semmit ami a földön jár."
Tehát ha Isten tesz egy sétát mondjuk a Paradicsomban, akkor onnantól már nem lehet imádni?
"A teljes parancsolatból amit idéztél, nem tudom hogy jutsz el odáig, hogy te a földön járó ember Jézust imádhatod. Mert ez a parancs pontosan ezt tiltja meg."
Az első mondatot miért veszed semmibe már megint?
"Hogyan egyeztethető össze...?"
Közöd?
Semmi.
"Az első mondatot miért veszed semmibe már megint?"
Az első mondat úgy szól hogy "Ne legyenek neked idegen isteneid színem előtt." Na most ebből hogy jutsz el odáig, hogy te a földön járó ember Jézust imádhatod?
"Na most ebből hogy jutsz el odáig, hogy te a földön járó ember Jézust imádhatod?"
Úgy, hogy Jézus nem egy idegen isten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!