Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Egy vallásos iskolába járok, és egyszer hittan órán az örök életről volt szó (de azt szeretném leszögezni, hogy én ezekben nem hiszek, teljes mértékben ateista vagyok). Szóval a tanár mondta ugyebár ezeket hogy milyen jó az örök élet, és hogy az emberek a mennybe kerülnek ahol örök a boldogság, szóval nem kell félni a haláltól mert nekünk embereknek örök élet az adott. Szóval de én őszintén nem értem, legalábbis én úgy vagyok vele hogy elég szar lehet örökké élni és meglepődtem hogy ezek szerint mások nem így vannak vele... Szóval jelentkeztem és megkérdeztem a tanárt hogy az emberek miért akarnának örökké élni, mert én személy szerint ezt hülyeségnek találom. Erre meg az egész osztály elkezdett röhögni és a tanár is úgy bámult rám mintha teljesen hülye lennék...🤔

Én úgy vagyok a halállal, hogy az egy természetes folyamat, egyszer mindenki életében bekövetkezik és ha volt egy szép hosszú és teljes életed, akkor nagyon büszke lehetsz magadra, szerintem elég fárasztó lehetne örökké élni. Amikor eljön ez a pillanat,természetes hogy ilyenkor a legtöbb ember egy kicsit megijed, valószínűleg én is megfogok, de én nem félek tőle annyira hogy azzal nyugtassam magam hogy ezután is fogok élni a nagy örök boldogságban, ahol majd angyalkent fogok repkednek. Szóval csak arra vagyok kíváncsi hogy most tényleg velem van valami óriási nagy baj, vagy ez megint valami vallásos dolog amit én mint ateista nem értek?

#vallás #halál #félelem #Örökké élni
2021. máj. 1. 12:49
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

20) fhuuuu én minden egyes hittan órán ezt hallgatom, hogy muszáj szülni mert Isten így meg úgy akarja, bűn ha nincs gyereked, muszáj családot alapítani, mert nekünk katolikusoknak ez alap, az életét muszáj tovább adni mert az Isten ajándéka. Már teljesen kész vagyok.

Te hogy bírod ezt egy ki 😕?

2021. máj. 2. 21:12
 22/28 anonim ***** válasza:

20-as vagyok, sajnos eléggé kirekesztő a világ, ha másként gondolkozol. Én azt kívánom, bárcsak ne erre a Földre kellene leszületni, alkalmazkodni a törvényekhez. A mi félénk nem akar örök életet ilyenekkel, akik így gondolkodnak. Egyetértek veled, elég nehéz élet vár rád is, én már 39 éves nő vagyok.

Vagy még van egy opció, hogy neked még sikerül alkalmazkodni, fiatal vagy. Az egész Orbán kormány a szülést sulykolja, nekem egyre nagyobb hányingerem van, sajnos.

2021. máj. 2. 21:19
 23/28 anonim ***** válasza:
0%

"Szóval jelentkeztem és megkérdeztem a tanárt hogy az emberek miért akarnának örökké élni, mert én személy szerint ezt hülyeségnek találom. "

Fiatal vagy. Nézz vissza 20 év múlva:)

"Mikor már minden létező vagy akár kitalálható dolgot minden lehetséges és lehetetlen formában és körülmények között kipróbáltál már nagyon-nagyon sokszor (gondolj emberi években millió vagy akár milliárd évekre), akkor mi lehet még az, ami akár egy cseppnyi érdekességet is tartogathat még számodra?"

Az élet számodra ezek szerint csak az élvezetek hajszolása. Jó dolog csak úgy ellenni a családoddal, szeretetben. Ezt is próbáld ki. Valamint ki tudja, hogy Isten mi minden klassz meglepetést tartogat nekünk az örök életre

2021. máj. 3. 14:21
 24/28 anonim ***** válasza:
47%

@21

Ez azért vicces, kérdező, mert a Biblia külön kiemeli és beszél arról, hogy NEM kell mindenkinek gyereket vállalnia, nem mindenkinek való a házasélet(lásd Pál korintusiakhoz írt levele):D

Kérdező, mi, a keresztények örök élet alatt egyben az Istenhez való örök közelséget, boldogságot is értjük, egyértelműen nem a földi élet örökké tartó változatát értjük alatta, így "megunni" se tudnánk.

Önmagában a földivel megegyező örök életnek én se feltétlenül örülnék, és valószínűleg az osztálytársaid se mind, csak nem gondolnak bele, hogy milyen is lenne.

Gondolom az örök boldogsággal neked se lenne bajod, vagy igen (most tegyük fel, hogy te is elhiszed) ?

2021. máj. 4. 16:13
 25/28 A kérdező kommentje:

24) hát képzeld az én sulimban a hittan tanárom (aki amúgy apáca szóval ő tájékozott az ilyen dolgokban) ő azt állítja muszáj gyereket vállalni, kivéve ha olyan betegséged van hogy nem lehet.

Mondtam hogy ateista vagyok, szóval a mennyországban, örök boldogságban, angyal szárnnyal repkedős dolgokban nem hiszek. Az örök boldogság meg elképzelni nem tudom hogy lehetne valóságos, ha már tegyük fel hogy hinnék a halál utáni életben, akkor is elég bizarul hangzik hogy állandóan boldog vagyok és semmi más erzelmem sincs ezen kívül 😶

de kinek mi

2021. máj. 4. 17:33
 26/28 anonim ***** válasza:
48%

"azt állítja muszáj gyereket vállalni"

Akkor mutasd meg neki a Bibliát, belülről.

2021. máj. 4. 17:35
 27/28 anonim ***** válasza:

Mondtam én, hogy nincs más érzelmed?

Amúgy milyen érzelmet szeretnél még?

Fájdalmat, szomorúságot?:D

Nekem ezek annyira nem hiányoznának...

2021. máj. 4. 18:00
 28/28 anonim ***** válasza:
78%

De igen, tényleg nem ártana, ha megnézné a Bibliát belülről is, elvégre hittantanár...

"A nem házasoknak és az özvegyeknek pedig azt mondom, hogy jó nekik,

ha úgy maradnak, mint én is".

Pál levele a korinthusiakhoz.

Most csak úgy felcsaptam, nemrég pont a közelében olvastam, kb. 1 perc volt.

2021. máj. 4. 18:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!