Mit gondoltok erről?
Embere válogatja…
Nem feltétlen azért mondanak le emberek dolgokról, hogy majd elnyerjék a jutalmukat. Talán mert csak egyszerűen nem érdekli őket az adott dolog, inkább másra tartogatják az idejüket. Kinek mi a szórakozás? Van, akinek egy buli, van akinek egy hobbi és van akinek még a munkája is szórakozásnak minősül.
A bűn meg egyfajta nézőpont kérdése témakör. (Dante: Isteni színjáték…) Ne úgy kezeld a bűnös, nem bűnös filozófiát, hogy ha ezt vagy azt teszed, nem teszed, akkor te majd ezt, vagy azt érdemled. Ha nagyon szigorúan nézzük az egészet, akkor már egy egyszerű gondolat is lehet bűn, anélkül hogy az tettekben is megmutatkozna.
Összegzésként, ez inkább olyan útmutató féleség, hogy hogyan is lehetne élni...
Nem tudom miről beszélsz! De amit kihámoztam belőle, arról az a véleményem, hogyha bárki valamiről meggyőződésből és önként mond le, nem pedig kényszerítik, akkor nem értem miért lenne lelki roncs?
A mennybejutás meg ilyen-olyan formában és néven minden vallás alapja, ebbe fölösleges belemászni. Mindenkinek jogában áll hinni vagy nem hinni, ez sem kényszer már manapság.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!