Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit gondoltok erről?

Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
Sokan lemondanak minden földi vágyról, bele értve: mulatozás, jó lét, szórakozás, meg nem szabad nemi életet házasság előtt élni, meg hogy bűnösök vagyunk, eredendő bűn van,,, és könyörgöm szerintetek ebből jó sül ki? Szerintem az ilyen ember lelki roncsa lesz. És akkor jönnek a dumák, hogy aki ezt nem teszi hanem éli az életet NEM jut a mennybe.
2021. ápr. 18. 09:52
 1/7 anonim ***** válasza:
44%

Micsoda?!

Nem értettem jóul

2021. ápr. 18. 10:03
 2/7 anonim válasza:
100%

Embere válogatja…

Nem feltétlen azért mondanak le emberek dolgokról, hogy majd elnyerjék a jutalmukat. Talán mert csak egyszerűen nem érdekli őket az adott dolog, inkább másra tartogatják az idejüket. Kinek mi a szórakozás? Van, akinek egy buli, van akinek egy hobbi és van akinek még a munkája is szórakozásnak minősül.

A bűn meg egyfajta nézőpont kérdése témakör. (Dante: Isteni színjáték…) Ne úgy kezeld a bűnös, nem bűnös filozófiát, hogy ha ezt vagy azt teszed, nem teszed, akkor te majd ezt, vagy azt érdemled. Ha nagyon szigorúan nézzük az egészet, akkor már egy egyszerű gondolat is lehet bűn, anélkül hogy az tettekben is megmutatkozna.

Összegzésként, ez inkább olyan útmutató féleség, hogy hogyan is lehetne élni...

2021. ápr. 18. 10:12
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Megint kategóriát tévesztettél.
2021. ápr. 18. 10:15
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Miert nem a valás kategóriában nyomatot ezen kérdéseidet?
2021. ápr. 18. 10:15
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom miről beszélsz! De amit kihámoztam belőle, arról az a véleményem, hogyha bárki valamiről meggyőződésből és önként mond le, nem pedig kényszerítik, akkor nem értem miért lenne lelki roncs?

A mennybejutás meg ilyen-olyan formában és néven minden vallás alapja, ebbe fölösleges belemászni. Mindenkinek jogában áll hinni vagy nem hinni, ez sem kényszer már manapság.

2021. ápr. 18. 10:16
 6/7 anonim ***** válasza:
40%
Mert ezek az emberek azt hiszik hogy ha így élik le az életüket akkor majd a haláluk után milyen jó lesz nekik!
2021. ápr. 20. 20:20
 7/7 anonim válasza:
Amennyire értettem, annyit tudok mondani, hogy az emberek nem szeretnek unatkozni és már a dolgokhoz való alkalmazkodás is egyfajta "szórakozás". Minden vallás megmondja a tutit aminek megkéne felelni. Az enyém elvárásainak Jézuson kívül senki se tud megfelelni, csak hinni kell benne és a mennybe kerülsz. A budhisták pl. csak akkor ha feladod az életed. Rajtad múlik mit tartasz baromságnak és mit nem. Először próbálj a lelkiismeretednek megfelelni és utána végiggondolni ezt mégegyszer. Remélem valamennyit segíthettem! :)
2021. ápr. 29. 15:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!