Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mièrt hitetik el az emberekkel...

Mièrt hitetik el az emberekkel , hogy a biblia , ès a vallás egy igaz dolog?

Figyelt kérdés

Mièrt hisznek az emberek egy alaptalan jòl megrendezet fikciòban ès a teremtèsben, miközben nyilvànvalò , bizonyìtott tèny , hogy az evolùciòbòl szàrmazunk...?

Mièrt bolondìtjàk a vallàssal az embereket?

2021. ápr. 16. 08:45
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
71%

"Mivel a semmiből, ahogy írtad nem jön létre semmi"

Nem véletlen, hogy ilyesmi csak a teremtésmítoszokban létezik.

2021. ápr. 19. 10:58
 22/24 anonim ***** válasza:
0%
Ma süteményt csináltam. Csak azt nem értem, hogy az evolúció miért nem csinálta meg helyettem, ha már hópihét tud készíteni. Miből tartott volna összekeverni a tojást, lisztet, cukrot, stb. érthetetlen számomra. Amúgy Jézus halat és kenyeret is szaporított. Azon csodálkozom, hogy még mi ilyen bénák vagyunk, hogy nem tudjuk ezt megcsinálni, helyette ész nélkül kihalásszák az óceánok élőlényeit.
2021. ápr. 20. 20:58
 23/24 anonim ***** válasza:
100%
A hópihének vagy a süteménysütésnek sincs semmi köze semelyik evolúciós folyamathoz.
2021. ápr. 20. 21:48
 24/24 Jégszív ***** válasza:
69%

Egyszerű!

De ennek kifejtésekor én mellőzném a teológiai ungabungákat, liturgiai hókuszpókuszokat...

- Ahogy a népmesékben mindig az igazság, a jóság, a legkisebb testvér győz.

Elnyeri a mesebeli király fele lányát, fele királyságát... Ugyanez az ábra a bestseller regényekben és a hepiendtől csöpögő filmekben, de akár az IDILLIKUS művészeti alkotásokban. A VALÓSÁGBÓL kiábrándult befogadó beleéli magát a cselekménybe, ezáltal egyfajta önigazolást, lelki vigaszt talál. Ezt biztosítja a vallás is intézményesített keretek között. Nem hiába mondta Marx: "A VALLÁS A NÉP ÓPIUMA."

- A diktatúrára hajazó hatalmak többsége igen korán rájött: Jól jár, ha szövetségre lép a vallás vezetőivel, mivel alattvalói fölött könnyebben uralkodik, mert az "örök élet" jutalmát és büntetését dumálják a jámbor tömegek agyába. Persze a papság is jól jár, hiszen hatalmas anyagi és politikai haszonra tesz szert. "Az istenadta nép" úgyszintén, mert a hit sokféle nélkülözésen átvezeti, főleg, ha NEM KÉR GARANCIÁT az "igék" valódiságáról.

2023. febr. 4. 11:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!