Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Sokember miért egy több ezer...

Sokember miért egy több ezer éves mesekönyvre alapítja az életét?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 13. 14:11
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
én el kezdtem olvasni, hogy megismerjem. Az ószövetség. Eléggé összevisszaság, nem túl értelmes. Az Újszövetség jobb? Mert akkor azzal még megpróbálkozom.
2021. ápr. 16. 08:04
 42/53 anonim ***** válasza:
Krisztinának köszönöm a magyarázatot, ez tűnik normális, kultúrált, logikus megoldásnak.
2021. ápr. 16. 08:05
 43/53 kriszpo ***** válasza:
Minden ember hisz valamiben. Ők ebben hisznek, más meg másban hisz. Én gyenge ateista vagyok, ami azt jelenti, hogy nem tagadok meg egyetlen egy vallást sem, csak nem érdekel egyik sem. A legrosszabb viszont véleményem szerint az, aki felvesz valamilyen vallást és nem gyakorolja rendesen, nem aszerint él és cselekszik.
2021. ápr. 16. 11:16
 44/53 Oldfire ***** válasza:
0%
Mert még mindig aktuális.
2021. ápr. 16. 11:29
 45/53 anonim ***** válasza:
Hány ilyen több ezer éves könyvet ismersz? Bibliára gondolsz? Egyetlen más könyv sem jelenti ki önmagáról azt, hogy Istentől származik csak a Szent Írás!
2021. ápr. 16. 17:10
 46/53 anonim ***** válasza:
91%

"Egyetlen más könyv sem jelenti ki önmagáról azt, hogy Istentől származik csak a Szent Írás!"

Te a világ összes létező könyvét elolvastad már, hogy ezt ilyen biztosra tudod?

És ha netán találnánk egyet is, amelyik ugyancsak kijelenti önmagáról ezt, akkor azt a könyvet is szentként fogod ezentúl tisztelni, csak ezért?

Csak azért kérdezem ezt, mert tudomásom szerint a Korán is kijelenti ugyanezt önmagáról. A Korán szerint Gabriel arkangyal tolmácsolta az Úr szavait Mohamednek, aki lejegyezte azokat, így lett a Korán.

Tehát akkor most már hinni fogsz a Koránban írtaknak is? Hiszen az is kijelenti önmagáról, hogy Istentől van.

Ha nem, akkor mégis, mi jelentősége van annak, hogy ez le van írva a Bibliában?

2021. ápr. 17. 01:37
 47/53 Rondon02 válasza:

Kedves kérdező!

A kérdésedre csak egy olyan ember adhatja meg a választ, aki a Biblia alapján éli az életét. Én keresztény vagyok. Egy ateistának ez csak egy könyv, nekünk ez Isten szava. Tudom, furának tűnhet az, amit írok, de ez így van. Nekünk nem csak egy könyv, ami tele van mesebeli elemekkel, hanem egy beszéd, ami le van írva. Én, már 2 éve a Bibliára alapozom az életemet, és sokkal boldogabb vagyok tőle. Ennek a könyvnek a megértéséhez hit kell, nem pedig rgyszerű olvasási képesség. A többieknek meg üzenem a keresztes hadjáratokkal kapcsolatban, hogy mégis hol írja a Biblia azt, hogy öljük meg a hitetleneket és a pogányokat? Sehol. Ha valaki tényleg a bibliára alapozza az életét, az nem öl.

2021. ápr. 19. 09:56
 48/53 anonim ***** válasza:
Hát amikor még én olvastam, akkor benne volt az, hogy a pici gyerekek fejét a sziklákhoz kell verni. Szerinted normális az, aki ilyet kér?
2021. ápr. 19. 12:30
 49/53 kriszpo ***** válasza:
100%

#47: Ahogy korábban írtam: Mindenkinek kell valami amibe "kapaszkodhat". Ön a Bibliába kapaszkodik. Ön tudja. Nekem ez csak győzködés: "Mit hogyan csinálj..." Biztos, hogy lehet így is élni és lehet máshogy is. Én csak attól féltem azokat az embereket, akik valamiben görcsösen hisznek, hogy amíg élnek soha ne kelljen csalódniuk, mert ha egyszer ez bekövetkezik, meginog a hitük és onnantól kezdve rájönnek arra, hogy egész eddig megvezették őket befolyásos személyek, klubbok, szekták (mindegy hogyan hívjuk őket). A keresztes hadjáratokkal kapcsolatban pedig csak annyit: A keresztes háborúk a római katolikus egyház és a pápa által szentesített, középkori, nagyarányú hadjáratok voltak, ahol gyilkolásztak. Katolikus...Istenhívő....Keresztény....Biblia...Hadjárat....Gyilkolás...

Na? Megvan? Nem értek hozzá és nem is érdekel, mert gyenge ateista vagyok, de úgy emlékszem, hogy a tíz parancsolatban benne van az is hogy: "Ne ölj!" De biztos, ezt is nagyon jól meg tudják magyarázni (mert valójában csak ehhez értenek: a magyarázkodáshoz). Történik valami jó: isten akarata, történik valami rossz: isten akarata... Minden isten akarata...Nekem ez egy kicsit gyanús, de Önökre bízom.

2021. ápr. 20. 09:34
 50/53 anonim ***** válasza:

3

Te olvastad a bibliát?

2021. ápr. 20. 20:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!