Sokember miért egy több ezer éves mesekönyvre alapítja az életét?
"amúgy é nem értem miért, de a mániátok összemosni a homoszexualitást a pedofíliával. miért?"
Mert úgy alantasabbnak tűnik a homoszexualitás, ha úgy van tálalva, hogy egyenrangú a pedofíliával. De ezt tenni leginkább csak ennek a 32%-os retardáltnak szokása, normális emberek képesek megkülönböztetni a homoszexualitást a pedofíliától, elég értelmesek hozzá, hogy felismerjék a kettő közötti különbséget. 32%-os barátunk sajnos még úgy sem képes erre, ha 20x elmondják neki (ennyiszer már biztosan leírták neki csak itt a gyakorin).
32. aha, érdekes, ilyenkor nem kellene összemosni. Máskor meg igen.
És azzal mi a helyzet, hogy a bibliában isten haragjában kiirtja az egész bolygót? Meg arra kér egy apát, hogy áldozza fel neki a fiát, aztán meg kb. egy "csakvicceltem"-mel elintézi, hogy áá "nem kell, csak kíváncsi voltam, hogy megtennéd-e a kedvemért"? Meg a többi értelmetlenség...
Engem reformátusnak neveltek, de már kiskoromban feltettem magamnak azt a kérdést, h ha van Isten, Allah, Jehova, tök mindegy, minek nevezzük, h engedheti meg, ha az ő és fia nevében annyi bűnt kövessen el az emberiség?
Aztán az ember rájön, a hit nem egyenlő az egyházakkal, amik tényleg "profitorientált" intézmények, gazdasági-pénzügyi-politikai alapon működve a saját érdekeik szerint ugrasztják össze a hit nevében a manipulálható tömegeket. Még ma is. És ez nagyon szomorú, ettől bizony pirul Isten, bár tehetne is vmit...
A Bibliáról a vitát tulajdonképpen nem is értem. Fogalmunk sincs, milyen lehetett az eredeti, milyen tanmeséket, esetleg történelmi tényeket tartalmazott, hisz annyi - az épp hatalmon lévők érdekei szerinti - zsinati változtatáson, szerkesztésen, kihúzáson, betoldáson, annyi fordításon ment keresztül, h egyértelmű, torzult már az a szöveg, köze sincs az eredetihez, s még azt se tudják biztosan, milyen nyelven íródott. Főleg az arámit mondják, de tulajdonképpen a héber korai nyelveinek keveréke volt/lehetett. Az eredeti tekercsek se voltak hibátlanok, hanem töredékesek. Na most ezt a töredékes szöveget egészítgették ki, fordították görögre, latinra, németre, magyarra, h csak egy-két nyelvet ragadjak ki.
S az információ attól függően torzul, ahány csatornán keresztülmegy. Gondoljunk arra a játékra, h tizen ülünk egymás mellett, az első súg vmit a második fülébe. Így eljutva a tizedik emberhez, vmi oltári marhaság lesz a vége, s köze se lesz az első szóhoz.
Hát sztem ennyire hiteles a Biblia. Emberek alkotta irodalmi mű, ami attól is változhatott, hány hibát ejtett a másoló szerzetes, később meg hány, esetleg az értelmét is módosító, nyomdahiba merült bele.
Sztem sok ember azért erre a "mesekönyvre" teszi fel az életét, mert ez a hovatartozásról szól, szükségünk van arra, h egy közösséghez tartozzunk, h érezzük a közösség védelmező erejét, csoportdinamikáját, h a közösség határozza meg, adjon irányvonalat az etikai, erkölcsi életünkhöz.
S ilyen közösségekben élünk az adott közösség szabályrendszere szerint, legyünk akár - az eltérő vallásirányzatokon túl - pl. sportolók, csillagászok, oltáshívők, oltásellenesek, pártok, civil egyesületek szimpatizánsai, tagjai stb., vagyis bárminemű csoportosulás, egyesülés résztvevői.
(Kedves Kérdező! A sok ember két szó.😀)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!