Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Baj ha nem akarok hívővé...

Baj ha nem akarok hívővé válni túlzottan ?

Figyelt kérdés
Szóval na én nem akarok megterni, alapból református vagyok. Hiszek az Atya, Fiu, Szentlélekben. Házasságban élek van egy 7 éves fiam. Feleségemmel dolgozunk, egyikünk sem dohányzik, kávézni szoktunk csak reggelente tejesen. Ha tudunk segítünk masoknak. Minden temetesen ha meghal a rokonságbol valaki ott vagyunk. Tiszteljük az embereket. De nem akarok ilyen Felsőbb hatalmasságokkal kapcsolatba lenni amiből Csak skizofrénia , hallucináció agymosások elme bajok következnek. Minden este elmondunk egy mi ATYANKAT es kesz
2021. márc. 22. 07:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
67%

"Éhező meg etetése. Miből? Ki fizetem a rezsit, marad 100 ezrem kajára ruhára tisztasagi szerek orulok hogy meg elek nem meg masokat etessek"

Hmmm, 10 évvel ezelőtt elképesztően le voltam csúszva. Hó végén örültem, ha találtam 50 Ft-ot a pénztárcámban, így tudtam venni 2 zsemlét. De még így is szívesen adtam pár forintot a rászorulóknak. Szerintem te még nem voltál igazán megszorulva, különben tudnád miről beszélek.

"marad 100 ezrem kajára ruhára"

Az nem túl rossz. Ruhát nem kell minden hónapban venni. Látod, máris megvan, h miből tudsz adni. De ha nem jó szívvel adakozol, akkor ne adj 5 Ft-ot se, Isten úgyis a szívedet nézi.

2021. márc. 22. 14:32
 12/16 A kérdező kommentje:
Én csak azert szeretem Istent hogy ne a pokolba küldjön . Ha nem lenne pokol nem érdekelne Isten fsak azert tertem meg h a mennybe jussak valamiért valami jar
2021. márc. 22. 14:37
 13/16 anonim ***** válasza:
31%

"Én csak azert szeretem Istent hogy ne a pokolba küldjön ."

Akkor te nem szereted Istent. Ez nem szeretet, ez félelem. Te félelemből akarsz Istenhez tartozni. Persze ez változhat.

Az üdvösség két feltétele: újjászületés Jézusban, és kitartani életed végéig a megszentelődésben. Mi a megszentelődés: a gyakorlati szeretet. A mások felé irányuló adakozó szeretet.

Jakab írta a Bibliában:

2,14 Mi a haszna, atyámfiai, ha valaki azt mondja, hogy hite van, cselekedetei pedig nincsenek? Avagy megtarthatja-é őt a hit? [Jak. 2,17. Mát. 7,21.]

2,15 Ha pedig az atyafiak, férfiak vagy nők, mezítelenek, és szűkölködnek mindennapi eledel nélkül, [Luk. 3,10.11]

2,16 És azt mondja nékik valaki ti közületek: Menjetek el békességgel, melegedjetek meg és lakjatok jól; de nem adjátok meg nékik, a mikre szüksége van a testnek; mi annak a haszna? [1 Ján. 3,17.]

2,17 Azonképen a hit is, ha cselekedetei nincsenek, megholt ő magában.

De lehet, hogy te nemrég tértél meg, ez még változhat, csak próbáld megérteni a Bibliát, az újszövetséget. Pál apostolt próbáld értelmezni

2021. márc. 22. 14:43
 14/16 anonim ***** válasza:
88%

"Én csak azert szeretem Istent hogy ne a pokolba küldjön . Ha nem lenne pokol nem érdekelne Isten fsak azert tertem meg h a mennybe jussak valamiért valami jar"

Függetlenül attól, hogy csak trollkodás a kérdésed és minden hozzászólásod, amit írtál, az egyenes út a pokolba.

2021. márc. 22. 14:43
 15/16 anonim ***** válasza:
79%

Jah, a gyilkosok, házasságtörők, képmutatók, stb. is azt szeretnék, hogy ne küldje őket pokolba. Ez tök jó, "hagyjál békén Isten, azt tudom hogy vagy és hiszem is, nesze neked egy Miatyánk egy nap, hogy járassam mégis a számat, de engedj már be a mennyországba, meg a purgyét is az asszonnyal."

Hát, végülis...

2021. márc. 22. 18:20
 16/16 Dongaben ***** válasza:
56%
Ahogy mantis religiosa válaszadó írja, hiszel, vagy sem! Köztes állapot nincs, így TE nem vagy hívő. Ahogy élsz, az jó! Lehetőségeidhez képest segítesz másoknak is. Felejtsd el a "Felsőbb hatalmasságokat"! Légy olyan ember, aki őnmagától segíti embertársait, és nem kényszerből! Ez az emberiség jövője, és persze az egyházak múltja...
2021. márc. 24. 14:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!