Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Krishna-tudatú hívőknek...

A Krishna-tudatú hívőknek miért okoz gondot a gomba fogyasztása?

Figyelt kérdés
2010. aug. 19. 14:30
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%
Mert szerintük a gombának is lelke van.
2010. aug. 19. 14:38
 2/27 anonim ***** válasza:
De jó hogy törlik az off válaszokat ...
2010. aug. 19. 15:19
 3/27 A kérdező kommentje:

Akkor ők még ezekre is kiterjesztik a lélek tanításukat, tán még a gomba "lelke" is halhatatlan?

Én azt hallottam egyszer, hogy azért nem fogyasztják, mert egy "sötét helyen növő primitív növény", vagy valami ilyesmi. Tehát jelképesen gondolkoznak róla.

2010. aug. 19. 16:06
 4/27 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

NEM vagyok krisnás, de sokat foglalkoztam a nézeteikkel.

Mindent 3 kategóriába sorolnak be:

jóság minősége/kötőerő

szenvedély minősége/kötőerő

tudatlanság minősége/kötőerő

Mindent ezekbe sorolnak be, közöttük az ételeket, növényeket, állatokat és embereket, stb.

A gomba a tudatlanság kötőerejébe tartozik, ugyanis az nedves, hűvös, hideg helyen terem. Így azt tartva, hogy az elfogyasztott ételek befolyásolják a fogyasztó tudatát, igyekeznek csak a jóság minőségébe tartozó ételeket fogyasztani, és kerülni azt, ami a másik kettőbe tartozik.

Nagyon röviden ez a lényeg.

27/L

2010. aug. 19. 20:28
 5/27 anonim ***** válasza:
88%
Én úgy hallottam hogy alacsonyrendű, negatív energiát tulajdonítanak neki
2010. aug. 19. 22:06
 6/27 Crepkey válasza:
42%
Ebből látszik, hogy mekkora butaság ez a Krisna vallás. A szellemi lét alapja, hogy a legtöbb gátad levegyük magunkról, nem az, hogy újakat állítsunk. Nem eszek gombát, mert az a tudatlan halmazba tartozik. LOL!!! A jóság úgy is belülről a lelkünkből fakad, nem abból, hogy mit eszek. Micsoda egy középkori gondolkodás...
2010. aug. 24. 11:49
 7/27 anonim ***** válasza:
71%

11.49

Látod Te lenézel másokat akik máshogy gondolkodnak.

Na ez a különbség abban h milyen befolyással van ránk az h mit eszünk !!!

2010. aug. 25. 09:17
 8/27 anonim ***** válasza:
66%

Ma 09:17-kor írónál a pont! :)

27/L

2010. aug. 25. 09:28
 9/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Én nem az embert "nézem le", de mindenféle babonás véleményt - bármily köntösbe csomagolják is - nem fogadok el, csak mert forgalomban van.

Ezt a gondolatot viszont nem tartom másnak, mint minden valós alapot nélkülöző spekulációnak. Persze, mindenki abban hisz, amiben akar, joga van hozzá, de ez is csak azt bizonyítja, hogy egyes vallásalapítók, reformerek, milyen kiváló fantáziával rendelkeznek és mások mennyire hiszékenyek.

2010. aug. 25. 16:24
 10/27 anonim ***** válasza:
35%
Mert hülyék
2010. aug. 26. 09:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!