Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztény vallásúak miért...

A keresztény vallásúak miért ítélik el az abortuszt és a homoszexualitást is?

Figyelt kérdés
Hiszen a melegeknél nem áll fent az abortusz lehetősége.

2021. márc. 21. 13:10
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
79%
#10: Azért egy pár hetes sejtcsomót nem kellene embernek tekinteni
2021. márc. 21. 17:18
 12/47 anonim ***** válasza:
44%

Nem csak pár hétig lehet abortálni.

Másfelöl miért ne lenne ember?

Már a harmadikhétben kialakulnak a testájak.

2021. márc. 21. 17:23
 13/47 anonim ***** válasza:
32%
12-es vagyok, hozzáteszem az abortusz a világ legkényesebb témája sokáig én is a pártján voltam,meglepő mód pont a kvantumfizika, és Arisztotelész potenciál és aktus filozófiája miatt döntöttem úgy hogy ellene vagyok.
2021. márc. 21. 17:30
 14/47 anonim ***** válasza:
84%

13

Hogy a fenébe jön a kvantumfizika az abortuszhoz? XD

2021. márc. 21. 17:34
 15/47 anonim ***** válasza:
28%

Amíg egy dolog megnem történik csak a lehetőség szintjén létezik, de a lehetőség egy olyan fontos tényezője a quantumfizikának, hogy a valóságot befolyásolja, példa erre a fotonok.

Ha egyesével egy apró résen több ezret átküldünk olyan rajzolat jön ki végeredményben, ami arra utal, hogy a foton az észlelés pillanatáig csak valószínűségében létezik, és nem csak hogy valószínűségként létezik, de az önmaga valószínűségével interferenciét hoz létre.

Ez azt jelenti, hogy amígy be nem teljesül a megfigyelés, azaz aktus, az összes lehetséges végkimenetele az adott részecskének egyszerre valódi.

Ebből szűrtem le hogy hiába csak egy fejletlen embrió az adott ember, a potenciája, hogy valaki legyen teljesen létező, és mindeztől megfosztjuk.

Bár hozzáteszem, hogy emellett még mindig ott a másik érv, hogy technikailag is egy emberi fajba tartozó életről beszélünk.

2021. márc. 21. 17:45
 16/47 anonim ***** válasza:
70%

15

Ezzel csak az a probléma, hogy ezen törvények kizárólag kvantumszinten léteznek, nem pedig a 'mi valóságunkban'. Nagyon nagy tévedés összehasonlítani a kettőt. Ha a fizikai világra is vonatkoznának a törvények, akkor mondanom sem kell, hogy teljesen máshogy nézne ki a világunk. Örülök, hogy érdekel a téma, de laikusként nem érthetjük a kvantumfizikát, mert lehetetlen emberi szavakkal elmesélni a valódi tulajdonságaikat.

2021. márc. 21. 17:47
 17/47 anonim ***** válasza:
100%

#16 dehogynincs hatással a kvantumfizika az életünkre, konkrétan a gondolkodásunk és döntéseink pont ezen a szinten dőlnek el, és itt már baromi nagy kihatással vagyunk a fizikai világra.

És pont a döntéseink kiszámíthatatlansága miatt a magzat összes potenciálja a bevégeztéig teljesen valóságosnak kell tekinteni.

2021. márc. 21. 17:52
 18/47 anonim ***** válasza:

17

Ez nem bizonyított, csak egy hipotézis.

2021. márc. 21. 17:55
 19/47 anonim ***** válasza:
Ez nem hipotézis, a neuronhálók fizikai tulajdonságuknál fogva így működnek.
2021. márc. 21. 17:57
 20/47 anonim ***** válasza:
77%

19

Legyen. Akkor ismerjük el azt is, hogy az emberi tudat nem más, mint a kifejlett idegrendszer 'terméke', ami ugye a magzatnak nincs, így tudattalan élőlénynek nevezhetjük, ergo nem ember.

2021. márc. 21. 18:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!