Látott már valaki reformátust tér térdelve imádkozni?
Nekem van református ismerősöm, akit szerintem már láttam térdelve imádkozni, bár nem vagyok 100%-ig biztos benne. Van egy csoportunk, ahol a tagok különböző felekezethez tartoznak, ott simán lehetett ilyesmi.
Orbán "papíron" tudtommal tényleg református, de hogy mennyire igaz hívő, azt én nem a térdeléséből állapítanám meg elsősorban. Vannak itt komolyabb árulkodó jelek.
Szia,
Én református voltam 21 éves koromig és rendszeresen imádkoztam térdelve. Sőt, a mai napig vannak olyan református testvéreim, akikkel összejövünk bibliakörön és együtt imádkozunk térdelve. Úgy gondolom ez egy nagyon is helyes és követendő gyakorlat felekezettől függetlenül a kereszténységben.
A 165. református énekben ezt énekeljük:
"Itt van Isten köztünk; jertek őt imádni, hódolattal elé állni.
Itt van a középen: minden csendre térve őelőtte hulljon térdre.
Az, aki hirdeti s hallja itt az igét: adja néki szívét!"
Krisztus példát adott erre:
"És ő eltávozék tőlök mintegy kőhajításnyira; és térdre esvén, imádkozék,"
(Lukács evangéliuma 22:41)
Péter apostol is így imádkozott:
"Péter pedig mindenkit kiküldvén, térdre esve imádkozék; és a holt testhez fordulván, monda: Tábitha, kelj fel! Az pedig felnyitá szemeit; és meglátván Pétert, felüle." (Apostolok Cselekedetei 9:40)
Pál apostolról is ezt olvassuk:
"És mikor ezeket mondotta, térdre esve imádkozék mindazokkal egybe." (Apostolok Cselekedetei 20:36)
Már az Ószövetségben is gyakrolat volt:
"Jőjjetek, hajoljunk meg, boruljunk le; essünk térdre az Úr előtt, a mi alkotónk előtt!" (Zsoltárok könyve 95:6).
Üdv. Péter
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!