Hol van most Isten?
Van ez a vészterhes időszak: járvány, kórház, halál, bezárások, korlátozások, egyedüllét, magány, félelem.
Ilyenkor hol van Isten?
Mit gondol a jelenlegi helyzetről?
Kérdésem nem provokatív, csak szeretném megtudni, hogy miért van ez az egész, ha ő (elvileg) létezik a jóindulatával😢?
Kiskoromból emlékszem egy történetre, lehet már nem pontosan így van, de azért le írom. Egy faluban árvíz lett, és egy férfi ott rakadt a házánál, a víz miatt nem tudott elmenekülni. Jöttek más emberek a csónakokkal, hogy megmentsék, de akkor a férfi így felelt:
- Nem megyek, engem majd Isten megment.
És ez többször is megismétlődött. Végül a férfi senkivel nem ment el, megfulladt és meghalt. Akkor a mennyországban megkérdezte Istent, hogy miért nem mentette meg őt. Isten így felelelt:
- Dehát én küldtem a csónakokat.
Néha a legtermészetesebb dolgok mögött is állhat Isten akarata. Ha valaki például ételt ad egy hajléktalannak, akkor azt teheti a saját akaratából is, a jószíve miatt, de azért is, mert a benne lakozó jóság miatt hisz a boldogabb, Istennel teli életben, úgymond Isten szolgálja. Lehet, hogy konkrétan nem hullik az ölünkbe a megoldás, de az esélyek mindig ott vannak, csak észre kell venni őket és küzdeni értük. Nevezhetitek ezt akár Isten üzenetének is, vagy csak egyszerűen apró jeleknek a sorstól. Bűntetést senki nem kap ingyen, valamit a múltban tennie kellett érte, és csak mondom, a rosszindulat is önmagában már bűnnek számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!