Hol van most Isten?
Van ez a vészterhes időszak: járvány, kórház, halál, bezárások, korlátozások, egyedüllét, magány, félelem.
Ilyenkor hol van Isten?
Mit gondol a jelenlegi helyzetről?
Kérdésem nem provokatív, csak szeretném megtudni, hogy miért van ez az egész, ha ő (elvileg) létezik a jóindulatával😢?
"Igen, tudom, talán azért, mert egy megfoghatatlan valami/valaki, aki/ami csak az egyes elképzelésekben létezik?"
Vagy talán azért, amit a Biblia ír. Érdemes utánanézni.
"Ha ő teremtette a mindenséget, ő a mindenség, stb., akkor ez a tevékenysége (azaz, hogy a hívőkkel van) nem kirekesztő? Akkor hogy lehet mindenhol ott, hogy teremtett mindent?"
Mivel a nem hívők elutasítják, így kissé ostoba dolog azt mondani, h kirekesztő.
"Akkor hogy lehet mindenhol ott, hogy teremtett mindent?"
Miért ne lehetne? A létben tartó tevékenységét a mindenkor élő istenteleneken is folytatja. Nesze neked kirekesztés ...
Ja, hogy te a "hol"-t fizikailag értetted. Én meg átvitt értelemben. Erre rájöhettél volna ... Az istentelen nem érti a szellemi beszédet. És megint a Bibliának van igaza
"Az istentelen nem érti a szellemi beszédet.":
dehogynem, sokan értik: pszichoaktív szerekkel:).
25#: És mi van akkor, ha valóban nyaral? Örül neki, hogy az emberiség szenved, hogy aztán elkezdjen hinni benne, hogy alárendeltként imádják őt?
Ez a durva az egészben... Tesz valamit, hogy később ezért imádják őt? Ja, vagy az mindig is, csakis a Sátán műve lehet... Akivel mindig harcban áll. És közte az emberiség a szenvedő.
Szia
Prédikátor 9/11
Láttam továbbá a nap alatt: nem a gyorsak győznek a futásban és nem a hősök a harcban, így a kenyeret sem a bölcsek szerzik meg, s a gazdagságot sem az okosak, és nem is a hozzáértőké a kegy. Sokkal inkább az idő és a sors éri utol őket mind.
Azt gondolom,hogy most nem Isten büntet v jutalmaz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!