Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan lehetne Magyarországon...

Hogyan lehetne Magyarországon csökkenteni az ateisták számát?

Figyelt kérdés

2021. febr. 12. 20:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/82 anonim ***** válasza:
0%

Kényszerrel. A máglyán elégetése az nem jó mert akkor meghal és annyi. Attól a többi nem hinne.

Kötelezni kéne az embereket hogy higyjenek Istenben, aki ateistának vallja magát azt kolostorba kéne záratni. A személyi igazolvány a be kéne íratni a vallást és ki miben hisz. Aki neoprotenstáns és ateista az mehetne a kolostorba,legalább míg megtér vagy örökre. Aki elkolcstelen hogy esküvő előtt sexel meg leanyanya szintén mehetne.

Maradna a Református, Katolikus, Ortodox és a Görögkatolikus vallás a Földön. Meg akik esküvő után sexelnek és nem leanyanyák. Az abortuszrol az a véleményem hogy nem bűn mert ha nem akarja az ember azt a gyereket vagy betegen születne még akkor az a bűn ha megszuli és a gyerek 80 vagy 100 éves koráig szenved mert addig él az ember.

2021. szept. 19. 10:59
 72/82 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy, mit ahogy régen se tudták max ölték őket ezért titkolták.
2021. szept. 19. 12:04
 73/82 Fero89 ***** válasza:
92%

#71 ekkora hülyeséget helyből sikerült írnod, vagy neki kellett futnod?

Imádom hogy leírtad, nem kéne öldökölni az ateistákat, mert akkor csak "meghalnak és annyi", és nem győzi meg a többit. Tehát ha az életünk forogna kockán akkor sem hinnénk, miből gondolod hogy a kolostorba gyűjtés hatásos lenne, legfeljebb nem lennénk szem előtt. De menjünk tovább, áruld el kérlek hogyan tudod megmondani, ki miben hisz?

Ha odajönnél hozzám az utcán, hogy ugye nem vagy ateista mert akkor viszünk a kolostorba, szimplán annyit kéne mondanom, ááá dehogy katolikus vagyok. Az ateizmusnak nincs olyan követelménye, hogy ne merd megtagadni mert megharakszik rád. Neked pedig nem áll módodban kiszűrni tényleg hvő vagyok-e vagy sem, ismerem legalább annyira a katolikus vallást mint a hívők 80%-a.

De ha sikerülne is mindenkit a kolostorokba gyűjteni aki nem hisz, "erkölcstelen"(ez mi a fenét takar), vagy esküvő előtt szexel, rövid időn belül a civilizációnk érdemi része a kolostorok falain belül lenne, elkülönítve a falakon kívüli vallási fanatikusoktól. Ez annyira nem is hangzik rosszul.

2021. szept. 19. 19:36
 74/82 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező is feltette a kérdést hogyan lehet híve tenni az embereket. Hát kényszerrel.

2 dolgot nem lehet senkire sem kényszeríteni Sehify: a tiszteletet és a szeretetet. A hitet simán rá lehet kényszeríteni mindenkire.

Azt hiszed úgy menne hogy megkérdezném ateista vagy és mondanád nem,katolikus és megmenekülnél? Nagyokos!! Ennél okosabbak voltak a katolikusok is akik a hugenottákat megölték mert nem csak a vallásukat kérdezték tőlük hanem hogy mit tudnak a katolikus vallásról,ha nem tudta az Ave Máriát vagy a Credot mehetett a fenébe.

Én még okosabb lennék. Ateista vagy? Nem, református, katolikus, meg kérdezni egypár dolgot a vallásról amit mondtál hogy biztosan az vagy e, idézni a Bibliaból, stb. Meg elkérni a személyi igazolványt,lenyomozni a név alapján melyik templomba tartozol körzetileg és ha nem vagy ott vagy nem ismer a pap mehetsz a kolostorba. Ha már az utcán lebukást mert nem tudsz általad elmondott vallásról valamit egyből mehetsz a kolostorba.

Ott komoly istenfélő szerzetesek vannak még apácák, 5 év alatt szentet csinálnának belőled nem is hívőt,úgy kitanitanának. Ha másként nem akkor erőszakkal. Kész ez a világ meg szigorúbb is ne féljetek.

2021. szept. 19. 23:40
 75/82 anonim ***** válasza:
85%
#74 Hallod báttya te mit szívsz? 😆😆😆
2021. szept. 19. 23:44
 76/82 anonim ***** válasza:
0%
Én hiszek is, nem is sexeltem, elkölcsös vagyok, ismerem is a keresztény vallasokat és még Keresztény Református is vagyok így természetesen nem kerülnék a kolostorba. Középkorban élve elégették az eretnekeket, azért a kolostorba csak életben maradsz. Gondolj bele, az irolszagi Magdolna otthonok is jók voltak mert a sok leanyanyák negregulázták. A leanyanyaság bűn és azt le kell vezekelni. Meg még sok minden bűn és sok mindenért meg kéne fizetni.
2021. szept. 19. 23:44
 77/82 anonim ***** válasza:
84%
#76 pedig az ilyeneket mint te kellene kolostorba zárni.
2021. szept. 20. 05:22
 78/82 Fero89 ***** válasza:
100%

#74 Kényszeríteni a hitet sem tudod mert nem választás kérdése, valamit vagy elhiszel vagy nem, nem tudsz kedved szerint váltani.

A zseniális módszereddel nem az illetők hitét tesztelnéd, hanem azt mennyire ismerik a vallási hagyományokat. Ismertem ateistát aki latinul végig mondta az Ave Maria-t, amire a fél tökömet, hogy a keresztények háromnegyede nem lenne képes. Idézni a bibliából szintén nem hit kérdése. Nem vagyok meggyőzve hogy a keresztények többsége egyszer is végigolvasta volna.

A pap lenyomozása akár működhetne is kissebb falvakban, de a kétmilliós Budapesten aligha, ráadásul az hogy valaki nem hisz és az hogy valaki eljár a templomba nem zárja ki egymást. Ismét nem szűrted ki az ateistákat csak elérted, hogy úgy tegyenek mint a hívők. Mert a te módszered, és az erőszakkal térítés csak erre jó, hogy az emberek úgy tegyenek mintha hinnének, de ha szerintetek ez is ugyanolyan jó mint ha valóban hinnénk, az csak azt mutatja meg milyen üres is valójából a vallásotok.

Lássuk továbbá ezeket a kolostorokat, a komoly istenfélő papokkal és apácákkal, akik legalább annyian vannak, hogy a lakosság nem elenyésző kolostorba zárt hányadát kordában tudják tartani, és még jut belőlük a kolostoron kívülre is hogy a szokványos papi feladatokat is ellássák. Mindezt egy olyan országban ahol az Eukarisztikus Kongresszus nem tudott párszázezer embert sem megmozgatni még úgy sem hogy beleszámoljuk a vidékieket, meg azokat akik nem hívők, de kíváncsiak voltak.

Ja és még valami, "erkölcsös vagyok", ez mit jelent, mert gyanítom a te értelmezésed nem sokakéval egyezik.

2021. szept. 20. 07:07
 79/82 anonim ***** válasza:
0%

Elkölcsös vagyok abból.a szempontból hogy házasság előtt nem sexelnek és nem lennék leanyanya. Ezt már leírtam. Igazad van hogy Magyarolszagon nem lenne annyi apáca hogy a sok hitetlent és elkolcstelent kordában tartsa. De Romániában élek és Istennek Hála Keresztény Ortodox ország vagyunk és szerencsére Ők vallásosak, elkölcsösek ( komolyan veszik a házasság előtti Nem Szexet, nem válnak el és nincs köztük zabigyerek mert románból nem ismerek olyat, csak a reformátusok közt) vannak nálunk görög katolikusok is akik szintén vallásosak. Mellettünk vannak az oroszok az is egy aranyos ortodox ország, ők meg nalunknal is vallásosabbak , a románok ál is komolyabban ortodoxok.

Tehát aki nem férne el egy Magyarolszagot kolostorban azt tegyék Romániába vagy Oroszországban valami ortodox kolostorba. Nem kerülne be mindenki csak aki elkolcstelen még nem hisz, illetve hetente egyszer nem megy el templomba. Lehet menni hétköznap este 6 órakor meg van reggel 7 órakor is liturgia az ortodox templomban és ha 9 órára kell menni dolgozni akkor a Nagybemenet után el lehet onnan jönni. Ez csak egy ortodox példa..na. De a lényeg a hetente egyszeri templom, a hit és az elkolcs amit kifelytettem nálam miből áll.

2021. szept. 20. 10:11
 80/82 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező nagyon jól tetted hogy megkérdezted hogy lehetne csökkenteni az ateisták számát. De ez vonatkozik a magyar lányanyákra, elváltak rá és esküvő előtti eggyuttelesre.

A középkorban egy elkölcsös keresztény ország voltunk és biztos hogy ha pár boszorkányok bejelentik meg fizetést is kaptunk volna a katolikus paptól.

Szóval ez a kolostorok dolog világszinten kéne bejojjon, aki nem fér magyarban azt egy román vagy orosz helyre. Ortodoxok vallásosabbak mint a katolikusok és több az apáca. Nálunk, Romaniaban nagyon nagyon sok a kolostor. 40 megyénk van és minden megyében 5 vagy még több. Nagyváradon van legalább 2 kolostor.

2021. szept. 20. 10:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!