Ha tehetnéd mit vágnál isten arcába?
"Hinni azt nem, elfogadni Isten útját azt nem, de számonkérni Istentől azt igen"
nem tudok hinni. szerintem isten nem létezik (nem hiszek benne), így az útját miért fogadnám el? HA létezne, akkor számon kérném, és akkor sem fogadnám el az útját feltétlenül.
Csak a bátor emberek hisznek. A hit nem puhányoknak való.
A 70-es jól mondja, ha lenne Isten én is sok embert ismerek, aki nemcsak velem ellenkezik, de el tudom képzelni, hogy Istennel is ellenkezne.
Most pl. ha lenne Isten és azt mondaná, hogy nem lehetsz meleg, mert benned landol egy villám, akkor sokan mit tennének? Vagy egy héten egyszer ehetsz húst. A sok húszabáló kövér disznó mit gondolna? Most a COVID miatt is ennek isszuk a levét, hogy ezek a szerencsétlenek nem vigyáztak magukra, zabáltak, meghíztak, szív és érrendszeri betegek lettek, cukorbetegek, jól van legalább kaptak büntit.
74-es veled miért nem szabad ellenkezni?
Te vagy a nagybetűs KIRÁLY? Vagy ki vagy te, hogy ilyen kemény vagy?
És nem csak a bátor emberek hisznek. Azok hisznek akik akarnak hinni valamiben. A hit definíciója amúgy is az, hogy egy bizonyíthatatlan dolgot magammal megtárgyalom és elfogadtatom, hogy létezik.
És miért híznának meg az emberek a hústól? A mozgáshiány miatt híznak el az emberek meg a mekis kaja miatt. Meg kicsit a genetika is beleszól, de az nem gyakori annyira.
Gondolom te száraz kenyéren és vízen élsz.
"de el tudom képzelni, hogy Istennel is ellenkezne"
ez miért ennyire elképzelhetetlen neked?
"Az ateisták inkább gőgösek. Megkeményítik a szívüket"
Ez helyese átírva:
A Keresztények inkább gőgösek. Utálnak mindenkit aki nem hisz Istenben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!